Η συγκλονιστική μαρτυρία ιερέα για τον Έλληνα που δολοφόνησαν νεοναζί

Η συγκλονιστική μαρτυρία ιερέα για τον Έλληνα που δολοφόνησαν νεοναζί

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Πρωτοπρεσβύτερου Αποστόλου Μαλαμούση, του μοναδικού ανθρώπου που… βρέθηκε στον τόπο της του 41χρονου Έλληνα Θεόδωρου Βουλγαρίδη στο Μόναχο από Γερμανούς νεοναζί.

Ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2005 μέσα στο κατάστημά του, ένα μικρό κλειδαράδικο στο κέντρο του Μονάχου. O ιερέας ήταν ο μοναδικός, στον οποίο επετράπη να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος για να διαβάσει τρισάγιο.

Με αφορμή την έναρξη της πολυσυζητημένης δίκης στο Μόναχο για τη του Θεόδωρου Βουλγαρίδη αλλά και εννέα ακόμη Τούρκων από τη νεοναζιστική οργάνωση NSU, ο Πρωτοπρεσβύτερος αναφέρθηκε στην ανατριχιαστική που αντίκρισε και ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει.

«Ήταν μια λίμνη αίματος. Μου είπαν, πού πρέπει να πατησω για να μην χαλάσω ίχνη, γιατί έψαχναν για τους δολοφόνους. Το θέαμα ήταν φριχτό. Είδα το πρόσωπό του να ειναι παραλλαγμένο από τις σφαίρες που είχε δεχθεί στο κεφάλι», είπε μιλώντας στο .

Και συνέχισε: «Θυμάμαι με συγκίνηση τα λόγια της μάνας του, πάνω από τον τάφο. Μου είπε “βεβαίως κλαίμε και θρηνούμε για το χαμό του παιδιού μας, αλλά έπεσε μια πέτρα από την καρδιά μας, γιατί αποδείχθηκε ότι ο γιος μας δεν είχε σχέση με τον υπόκοσμο και ηταν θύμα των νεοναζιστών».

Η συγκλονιστική μαρτυρία ιερέα για τον Έλληνα που δολοφόνησαν νεοναζί Η συγκλονιστική μαρτυρία ιερέα για τον Έλληνα που δολοφόνησαν νεοναζί

Η συγκλονιστική μαρτυρία ιερέα για τον Έλληνα που δολοφόνησαν νεοναζί

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: