Η Jaguar Land Rover επαναπροσδιορίζει το μέλλον της σύγχρονης πολυτέλειας

Η Jaguar Land Rover επενδύει στα ηλεκτροκίνητα και συνδεδεμένα αυτοκίνητα του μέλλοντος βάσει σχεδιασμού μέσα από τα χαρακτηριστικά Βρετανικά brands της. Το επόμενο βήμα στο δρόμο για μία νέα εποχή στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας ξεκίνησε πρόσφατα. Η Jaguar Land Rover εγκαινίασε μία νέα εγκατάσταση όπου θα δοκιμάζεται η νέα γενιά οχημάτων για ραδιοηλεκτρικές παρεμβολές. Το εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας — Electromagnetic Compatibility (EMC) στο Gaydon στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξασφαλίσει ότι τα μελλοντικά οχήματα πληρούν τις απαιτήσεις της τρέχουσας και μελλοντικής νομοθεσίας και τα πρότυπα ποιότητας για τη συνδεσιμότητα και τα ηλεκτρονικά. Το νέο Range Rover Sport, που λανσαρίστηκε το Μάιο, ήταν το πρώτο όχημα που υποβλήθηκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα δοκιμών στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αποτελώντας έναν κρίσιμο παράγοντα για την απόδοση του οχήματος, το EMC είναι η ικανότητα του ηλεκτρικού εξοπλισμού και των συστημάτων να λειτουργούν σωστά στο ηλεκτρομαγνητικό τους περιβάλλον. Αυτό λειτουργεί περιορίζοντας την ακούσια παραγωγή, διάδοση και λήψη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με στόχο τη μείωση των κινδύνου ανεπιθύμητων επιπτώσεων όπως οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Το νέο εργαστήριο οχημάτων της Jaguar Land Rover διαθέτει δύο ανηχοϊκούς θαλάμους: έναν ηλεκτρικά ‘αθόρυβο’ κυλιόμενο δρόμο  που επιτρέπει στους μηχανικούς να δοκιμάζουν τα οχήματα με ταχύτητα, καθώς και εξοπλισμό για την αξιολόγηση της απόδοσης μεμονωμένων εξαρτημάτων, όπως οι μπαταρίες ή οι ηλεκτροκινητήρες. Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, adaptive cruise control, ασύρματη φόρτιση και παρακολούθηση τυφλού σημείου (blind spot monitoring) είναι όλα παραδείγματα υπηρεσιών οχημάτων και λειτουργιών που θα δοκιμαστούν για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (EMC).

Ο Peter Phillips, Senior Manager, τομέα Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Η σημασία της δοκιμής των οχημάτων μας για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το άνοιγμα αυτής της νέας εγκατάστασης δοκιμών είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την επιχείρηση και θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο  βοηθώντας μας να προσφέρουμε ποιότητα, νομιμότητα και ικανοποίηση στον πελάτη».

Με την πρόοδο που συντελείται στη βιομηχανία ως προς την αύξηση των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και της γκάμα ψηφιακών και βασισμένων σε cloud υπηρεσιών για τα οχήματα, από ενημερώσεις Software-Over-The-Air μέχρι αυτόνομες τεχνολογίες, οι δοκιμές EMC είναι ουσιαστικής σημασίας ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει ποιότητα, νομιμότητα και ικανοποίηση.

Με τη νέα εγκατάσταση η Jaguar Land Rover επιταχύνει τις δράσεις της στην ηλεκτροκίνηση μέσω της στρατηγικής Reimagine.

Τα μοντέλα της σήμερα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά οχήματα. Υπάρχουν ακόμη και κάποια άλλα με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Η Jaguar Land Rover έχει δεσμευτεί στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου από όλες τις δραστηριότητές της  κατά 46%, και στην αλυσίδα αξίας της κατά 54%, μέχρι το 2030.

Η Jaguar Land Rover επαναπροσδιορίζει το μέλλον της σύγχρονης πολυτέλειας gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: