Η Άγκυρα βγάζει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» στις 9 Αυγούστου

Κλιμακώνει την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα καθώς όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» βγαίνει στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου.

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά τις έρευνες το γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Μιλώντας στους εορτασμούς για τον Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Οκτάι είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το γεωτρύπανο 7ης γενιάς Abdulhamid Han διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή αποτελεσματικών ερευνών με την ικανότητά του να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος έως 12.200 μέτρων.

«Το νέο μας γεωτρύπανο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα» είχε επισημάνει ο Οκτάι προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπίζονται αποφασιστικά απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις και παράτυπες πρωτοβουλίες και είχε υπογραμμίσει ότι οι πόροι υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο δεν είναι παιχνίδι για τους Έλληνες.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: