Η ανταρσία της Wagner αποκαλύπτει την αδυναμία της Ρωσίας, λέει η Μολδαβίας

Η διάρκειας 24ωρων ανταρσία της Wagner αποκάλυψε την αδυναμία της Ρωσίας, ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας Ντορίν Ρετσεάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. Υποστήριξε παράλληλα ότι η παρέμβαση του Κρεμλίνου σε εσωτερικά ζητήματα της Μολδαβίας καθίσταται ολοένα και λιγότερο αποτελεσματική.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρουμανία, έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει τη Ρωσία για ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις της, ιδίως σε ό,τι αφορά την αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας. Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες είναι σαφής ένδειξη της αδυναμίας της ρωσικής ηγεσίας και της διοίκησης του ρωσικού στρατού», είπε ο Μολδαβός πρωθυπουργός στο Reuters. «Η Ρωσία είναι πολύ πιο αδύναμη από ό,τι θεωρούσε ο κόσμος», υποστήριξε ο Ρετσεάν από τη Ζυρίχη όπου βρίσκεται ενόψει της συνόδου της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών στο γειτονικό Λιχτενστάιν, όπου αναμένεται να υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Οι εξελίξεις ενδεχομένως να τονώσουν την Ουκρανία στρατιωτικά και ηθικά, εκτίμησε ο Ρετσεάν. «Είναι σημαντικό να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δέσμευση από τη Δύση για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας με ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τα εδάφη της και να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: