Γυμνασιάρχης κατηγορείται για συγκάλυψη σeξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος διευθυντή γυμνασίου της Μυτιλήνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες συγκάλυψης υπόθεσης σeξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών του σχολείου από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου.

«Έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης και το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι πως σε τέτοιες υποθέσεις είμαστε αμείλικτοι. Σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας», δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Σημειώνεται πως γονείς μαθητριών, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, αποκάλυψαν πως ενημέρωσαν το διευθυντή του Γυμνασίου για το γεγονός ότι τα παιδιά τους είχαν υποστεί παρενόχληση αλλά, όπως υποστήριξαν, αυτός αδιαφόρησε.

Μάλιστα, στη δίκη της υπόθεσης, ο διευθυντής του Γυμνασίου ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σeξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15 ετών» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012 δηλαδή πριν από πέντε χρόνια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: