Grand Prix Azerbaijan: Ο Charles Leclerc με  Ferrari κέρδισε την Pole Position

Μετά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα στον αγώνα της Αυστραλίας η Ferrari βρήκε το ρυθμό της και επιτέλους ο Μονεγάσκος χαμογέλασε. Ο Charles Leclerc οδήγησε στο όριο και κέρδισε από σήμερα την Pole Position της Κυριακής.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε για ποιο λόγο από σήμερα Παρασκευή που πάντα είχαμε το Α και Β practice (ελεύθερα δοκιμαστικά) έχουμε τον Pole Man.

To Practice 1 που έγινε το μεσημέρι είχε δύο διακοπές από εξόδους που ανάγκασε τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία και να διακοπεί ο αγώνας. Ο De Vries δεν ξεκίνησε καλα. Η Alpha Tauri έμεινε από φρένα και ο νεαρός πιλότος πριν την Τρίτη στροφή πήγε ευθεία στα προστατευτικά.

Το εμπρός δεξί μέρος της ΑΤ23 έπαθε μεγάλη ζημιά και ο De Vries εγκατέλειψε.

Μετά από διακοπή 10 λεπτών μέχρι τα συνεργεία να απομακρύνουν το μονοθέσιο και να καθαρίσουν το δρόμο, ο αγώνας ξεκίνησε αλλά λίγα λεπτά μετά η κόκκινη σημαία βγήκε εκ νέου αφού ο P.Gasly ξανά στη στροφή «3» βγήκε και έπεσε στα προστατευτικά όταν μπλοκάρισαν τα φρένα του. Πάλι είχαμε μια διακοπή μέχρι να καθαρίσει το δρόμος.

Μετά το Practice 1 ( FP1: ελεύθερα δοκιμαστικά) έγιναν οι κατατακτήριες δοκιμές. Αντί δηλαδή να γίνει το ακολούθησε το  FP2 έγιναν οι κατακτήτριες δοκιμές. Αυτή η αλλαγή έγινε γιατί αύριο Σάββατο αντί για το FP3 θα έχουμε το Sprint Shootout. Σ αυτό το χρονομετρημένο αγωνιστικό τριών φάσεων θα αναδειχθεί ο ταχύτερος που θα ξεκινήσει το απόγευμα το Sprint. Στο Sprint Shootout θα γίνει το SQ1 που θα έχει διάρκεια 12 λεπτά, το SQ2 διάρκειας 10 λεπτών και το SQ3 διάρκειας 8 λεπτών.

Σε αυτές τις τρεις φάσεις του Shootout ( Σάββατο 29 Απριλίου στις 11.00 ώρα Ελλάδος) υπάρχει υποχρεωτική χρήση μεσαίων ελαστικών για SQ1 και SQ2 και μαλακών για το SQ3.  Η διάρκεια των τριών φάσεων είναι 44 λεπτά (11.30-12.14)

Αυτός που θα κάνει καλύτερο χρόνο θα ξεκινήσει το απόγευμα πρώτος στον αγώνα Sprint.

Στις 16.30 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει το Sprint. Οι αγώνες sprint είναι ένα ανεξάρτητο κομμάτι του αγωνιστικού διημέρου. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε και αν συμβεί δεν θα επιβαρύνει τον αγώνα της Κυριακής.

Με αυτήν την αλλαγή δίνεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους θεατές ,τους τηλεθεατές αλλά και για τους οδηγούς, διότι το Sprint είναι σαν ένας κανονικός αγώνας που οι καλύτεροι παίρνουν πολύτιμους βαθμούς. Το κίνητρο είναι μεγάλο γιατί οι βαθμοί του Sprint αλλάζει και η βαθμολογία τους πρωταθλήματος. Ο νικητής του Sprint παίρνει 8 βαθμούς, ο δεύτερος 7, ο τρίτος 6 , ο τέταρτος 5, ο πέμπτος 4, ο έκτος 3, ο έβδομος 2 και ο όγδοος 1 βαθμό.

Άρα σήμερα το απόγευμα έγινε αυτό που πάντα γινόταν το Σάββατο το απόγευμα. Και έτσι από σήμερα έχουμε τον Pole Man που είναι ο πιλότος της Ferrari Charles Leclerc. H Ferrari επέστρεψε στο παιχνίδι και έτσι το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον. Πίσω από τη Ferrari του Leclerc (1:40.203) τερμάτισαν οι δύο Red Bull με τον Max Verstappen (+188 χιλιοστά) και τον S. Perez (+292).

Έτσι την Κυριακή θα δούμε στην πρώτη θέση τη Ferrari και στην 2η και 3η θέση τις δύο Red Bull.

Αύριο Σάββατο θα δούμε το Sprint Shootout και το απόγευμα το Sprint. Κανονικά το Σάββατο μετά τα P1,P2 και P3 είχαμε τον χρονομετρημένο αγώνα για την pole Position που όμως δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Με αυτήν την αλλαγή που έκαναν -όποτε έχει Sprint- οι οδηγοί θα έχουν ένα κίνητρο για τη νίκη αφού θα προσθέτουν βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στις 16.30 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει το Sprint όπου εκτός από τον Ant1+ και το F1 TV Pro θα το δείξει και η ελεύθερη τηλεόραση του Ant1.

 

Grand Prix Azerbaijan: Ο Charles Leclerc με  Ferrari κέρδισε την Pole Position gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: