Γουιάνα: Νέα πυρκαγιά σε σχολικό κοιτώνα, χωρίς θύματα

Εμπρησμός κατέστρεψε εν μέρει χθες Πέμπτη το πρωί, χωρίς να προκαλέσει θύματα, κοιτώνα σχολείου θηλέων στο χωριό Καρασαμπάι, στη Γουιάνα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, ανακοίνωσε η αστυνομία, προτού συμπληρωθούν δεκαπέντε μέρες από την τραγωδία στη Μάχντια, όπου εμπρησμός στον κοιτώνα σχολείου θηλέων με αφορμή ένα κινητό είχε αποτέλεσμα να χαθούν δεκαεννιά ζωές, δεκαοκτώ μαθητριών και μικρού αγοριού, προκαλώντας βαθύ τραύμα στη χώρα της νότιας Αμερικής.

Δεκαεννέα μαθήτριες 11 ως 16 ετών βγήκαν από τον κοιτώνα έγκαιρα, μπόρεσαν να σωθούν μετά τον εμπρησμό, που προκάλεσαν τέσσερις νεαροί που ήθελαν να εκδικηθούν επειδή τους έδιωξαν από εκεί, εξήγησε η αστυνομία, που ενημερώθηκε για το συμβάν χθες στις 02:30 [τοπική ώρα· 09:30 ώρα Ελλάδας].

«Οι τέσσερις ύποπτοι ανακρίθηκαν από την αστυνομία (…) με παρόντες τους γονείς τους και όλοι τους ομολόγησαν πως σχεδίασαν και διέπραξαν το έγκλημα», σύμφωνα με την αστυνομία της Γουιάνας.

Τη νύχτα της 21ης προς την 22η Μαΐου, μαθήτρια, εξοργισμένη διότι της είχαν πάρει το κινητό της τηλέφωνο, έβαλε φωτιά σε σχολικό κοιτώνα στη Μάχντια, περίκλειστη πόλη μεταλλείων στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Δεκαοκτώ κορίτσια και μικρό αγόρι έχασαν τη ζωή τους, καθώς δεν μπόρεσαν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο, στα παράθυρα του οποίου ήταν εγκατεστημένες μπάρες ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος κι η εθνική εορτή της ανεξαρτησίας (26η Μαΐου) μετατράπηκε σε ημέρα απότισης φόρου τιμής στη μνήμη των θυμάτων, προσευχής και περισυλλογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: