Γιώργος Παπαδάκης: Υπήρξε καλεσμένος που ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο!

Γιώργος Παπαδάκης: Υπήρξε καλεσμένος που ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο!

O Γιώργος Παπαδάκης λίγο πριν από την πολυσυζητημένη πρεμιέρα του “Sold Out” μίλησε στο People της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και όλα όσα είπε είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Ποιο είναι το ελάττωμα και ποιο το προτέρημα σας;

Το ελάττωμα μου είναι ότι είμαι σε όλα μου συγκεντρωτικός. Όσο για το προτέρημα μου, ξεχνάω μέσα σε ένα λεπτό τόσο τη δική μου κακία όσο και των άλλων. Μπορεί να με εκνευρίσεις τρομερά, να θέλω να σε σκοτώσω, να σε βάλω κάτω και να σε πατήσω, και το επόμενο λεπτό να σε αγκαλιάσω και να σε φιλήσω. Είμαι τόσο κυκλοθυμικός που μπορείς κάλλιστα να πεις: “Μα τι μ@@κας είναι αυτός! Πριν από λίγο μου δημιυουργούσε την αίσθηση ότι θα με σκοτώσει και τώρα με αγκαλιάζει;”

Υπήρξε στιγμή που να είπατε κάτω από πίεση “τα παρατάω”;

Ποτέ, παρότι και αμφισβήτηση έφαγα και τρικλοποδιές μου έβαλαν και πόλεμο μου έκαναν. Και ξέρετε αυτή η εκρηκτικότητα που βγαίνει πολλές φορές στο γυαλί είναι κάτι που δεν θα άλλαζα ποτέ. Διότι δεν μπορώ να είμαι το βράδυ και παρθένα το πρωί. Όπως είμαι στην καθημερινότητα μου είμαι και στην τηλεόραση.

Φίλους κάνατε στην τηλεόραση;

Λίγους και αυτό όχι γιατί δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά επειδή δεν ήθελα να “πουλήσω” τους φίλους μιας ζωής. Έχω φίλους από τα παιδικά μου . “Παιδιά” με τα οποία παίξαμε μαζί, τραγουδήσαμε, συνδικαλιστήκαμε, γίναμε αριστεροί, ήπιαμε τσίπουρα, πιστέψαμε ότι θα αλλάζαμε τον κόσμο, κάναμε κοιλίτσα, είδαμε τα μας να ασπρίζουν, τσακωνόμαστε, βριζόμαστε, αγαπιόμαστε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγαπάω.

‘Εχετε μετανιώσει για κάποια συμπεριφορά σας απέναντι σε καλεσμένο;

Πάρα πολλές φορές, άπειρες. Κι αν δεν το παραδεχόμουν, θα ήμουν τουλάχιστον ηλίθιος. Όταν βγαίνεις στην τηλεόραση για τρεις-τέσσερις ώρες κάθε μέρα επί τόσα χρόνια, και ανθρώπους θα αδικήσεις και λάθος αξιολογήσεις θα κάνεις και βερμπαλισμούς και λαϊκισμούς και τα πάντα!

Καλεσμένος που να σας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση υπήρξε;

Και βέβαια. Υπήρξε καλεσμένος που ήθελα να τον σπάσω στο .

Τον Ηλία Κασιδιάρη εννοείτε;

Όχι, γιατί αυτό το περιστατικό συνέβη στο τελευταίο λεπτό της εκπομπής και όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, ήταν μια αγαπησιάρικη εκπομπή. Μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας δεν δημιουργήθηκε καθόλου ένταση. Πλην όλων αυτών, δέχθηκα την άδικη κριτική ανθρώπων που δεν σκαμπάζουν από τηλεόραση ότι τα έκανα όλα για την τηλεθέαση. Εάν θέλεις να έχεις τηλεθέαση σε μια εκπομπή, το επεισόδιο δεν το κάνεις στο τέλος, αλλά στην αρχή ή στη μέση.

Μετά το γεγονός είχατε πει ότι δεν πρόκειται να ξανακαλέσετε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής…

Και δεν πρόκειται να ξανακαλέσω.Ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία δεν πρόλαβα να αντιδράσω, ενώ στη διάρκεια της εκπομπής ήταν πολλές οι στιγμές που ήθελα να του πω “λες μ@@κίες”. Η κίνηση του ήταν απαράδεκτη γιατί ποτέ δεν σηκώνεις χέρι σε μια γυναίκα.

Πως είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας;

Θα σας πώ κάτι, κι εσείς προσωπικά, θέλω να με πιστέψετε: Δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή. Εάν αισθανόμουν μέλος της η ζωή μου θα ήταν διαφορετική. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής επιδιώκουν επαφές και δημόσιες σχέσεις ικανές να τους ανοίξουν τις πύλες κάθε είδους διευκολύνσεων. Εγώ ουδέποτε έχω πάει σε γραφείο πρωθυπουργού, υπουργού ή υφυπουργού. Τους δημοσιογράφους της πρώτης γραμμής με τα κονέ και τις διασυνδέσεις ο κόσμος τους θεωρεί διαπλεκόμενους και αυτός έιναι ένας χαρακτηρισμός τον οποίο σιχαίνομαι.

Πότε θα τελειώσει η ιστορία της δημοσιογραφίας; Γιατί δεν αγοράζετε ένα ήσυχο σπίτι σε κάποιο νησί όπου θα ζείτε μέσα στην ηρεμία;

Όσο έχεις κότσια, αυτή η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ. Και τι θα κάνει ο Ιάσονας που πηγαίνει στην Α’ Λυκείου και ο Φοίβος που φοιτά στο τρίτο έτος και θέλει να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές;Όλα αυτα τα πράγματα καλύπτονται από έναν μισθό. Έχω μικρά παιδιά και είμαι κι εγώ μικρός. Έχω την ηλικία του πρωθυπουργού της χώρας και δεν έχω ακούσει από κανέναν το αίτημα να αποσυρθεί ο .

Πάμε στο καινούριο σας εγχείρημα το “Sold Οut”….

Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι show. Αν ήταν show, θα έπαιρναν έναν νέο, ωραίο και με πολλά μαλλιά. Είναι μια παρέα από ηθοποιούς, τραγουδιστές, πνευματικούς ανθρώπους και δημοσιογράφους με τους οποίους θα κουβεντιάζουμε, θα πίνουμε ένα κρασί, θα κάνουμε αναδρομές στο χθες μέσα από video και επάνω στο κέφι θα λέμε και κανένα τραγούδι. Την εκπομπή αυτή αποφάσισα να την κάνω γιατί θα δώσω τη δυνατότητα σε αρκετούς ανθρώπους να εργαστούν και επειδή θεωρώ ότι στο κανάλι αυτό είμαι πλέον μέτοχος. Να φανταστείτε ότι δεν ξέρω καν αν θα πληρώνομαι…

Ποιον θεωρείτε κορυφή στον δημοσιογραφικό χώρο;

Κανέναν! Δεν υπάρχει κορυφαίος δημοσιογράφος. Αν υπήρχε θα τον γνώριζε ο κόσμος και δεν θα ήταν ούτε της τηλεόρασης, ούτε τηλεοπτικός σταρ, ούτε εκδότης εφημερίδας, ούτε ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού. Θα ήταν άνεργος, γιατί κορυφαίος θα ήταν ο δημοσιογράφος που θα έλεγε την αλήθεια αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε . Ο τίμιος δημοσιογράφος του 2013 είναι εκείνος που δεν συνδιαλέγεται και που απέχει από κάθε είδους διαπλοκή. Αν ποτέ τολμούσε κάποιος να μου δώσει εστω και ένα , θα του έσπαγα τα μούτρα. Και σε αυτό είμαι απόλυτος.

Πηγή: entertv

Γιώργος Παπαδάκης: Υπήρξε καλεσμένος που ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο!

xespao

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: