Γιατί η Hyundai MotorSport «φλερτάρει» με τον Kalle Rovanpera

Η παροιμία λέει ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Από τη μια έχουμε ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς λήγει το συμβόλαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι του 2022, Kalle Rovanpera. Ο νεαρός οδηγός από μόνος του δεν έχει κάνει καμιά κρούση για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Και λογικά δεν έχει κάνει αφού ξέρει ότι είναι ο νεότερος και σε ηλικία αλλά και ο πιο γρήγορος.

Έχει μυαλό και δεν είναι παρορμητικός. Στους αγώνες όταν προηγείται δεν κάνει υπερβολές για να κερδίσει τις ειδικές αλλά κινείται με στρατηγική με σκοπό να τερματίσει πρώτος. Φυλάγεται από τα απρόοπτα.

Εκτός από γρήγορος έχει ένα ακόμη προτέρημα.  Έχει μάθει να ακούει τους έμπειρους μάνατζερ. Ότι του λέει ο Latvala είναι νόμος.

Το συμβόλαιο του Kalle τελειώνει και η Toyota κρατάει τα χαρτιά της κλειστά. Ο Latvala που ρωτήθηκε είπε ότι η αγωνιστική ομάδα δεν έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για το 2024. Ίσως οι γιαπωνέζοι θεωρούν βέβαιο ότι ο Latvala δεν θα αφήσει να του φύγει το αστέρι του.

Μπορεί η Toyota Gazoo Racing, να μη βιάζεται να κλείσει τα πληρώματα για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, όμως ο team manager του Rovanpera, Timo Jounki, δεν μένει με σταυρωμένα χέρια.

Φαίνεται έχει ένα καλό άνοιγμα με την κορεάτικη αγωνιστική ομάδα και οι φήμες λένε ότι η Hyundai MotorSport δίνει κάποια μηδενικά παραπάνω προκειμένου να εξασφαλίσει τον Φινλανδό.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Hyundai ως Νο 1 οδηγό έχει το Βέλγο Thierry Neuville. Ο Βέλγος θα κρατήσει αυτή τη θέση. Οι Κορεάτες υποστηρίζουν τον Βέλγο. Άλλωστε το έδειξαν όταν κατά κάποιο τρόπο εκβιάστηκαν από τον Εσθονό Ott Tanak.

Οι Κορεάτες  «άδειασαν» τον Εσθονό και αυτός αποχώρησε. Σίγουρα μια μεταγραφή του Rovanpera θα ήταν ότι καλύτερο για την αγωνιστική ομάδα αφού τα Hyundai i20N Rally Hybrid είναι εξίσου αντάξια με τα Toyota GR Yaris Rally Hybrid.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Sordo επέστρεψε μετά την απώλεια του Breen αλλά έχει δηλώσει εξ αρχής στους Κορεάτες ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει.

Η Hyundai θα έχει πρόβλημα και χρειάζεται από τώρα να εξασφαλίσει ένα καλό όνομα. Τσιγκουνιές δεν κάνει. Άλλωστε με ένα καλό όνομα θα εξασφαλίσει τον τίτλο και θα τα πάρει πίσω.

Αν το δίδυμο Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen αλλάξουν φόρμες τότε οι Κορεάτες θα ηρεμήσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Esapekka Lappi- Janne Ferm έχουν αποδείξει ότι είναι φοβεροί και παίζουν στα ίσια με τους άλλους πρωταγωνιστές.

Αν οι Φινλανδοί της Toyota μετακινηθούν τότε η Toyota θα πρέπει να βρει άμεσα λύση. Το πρωτάθλημα 2023 δεν έχει τελειώσει. Θυμηθείτε ότι αν και φέτος οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen κερδίσουν και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα τότε οι ισορροπίες αλλάζουν.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο Latvala δεν πρόκειται να αφήσει τον Rovanpera να φύγει. Έχει και τη δύναμη αλλά και την πειθώ (με κάποια παραπάνω μηδενικά στο συμβόλαιο) να κάνει θαύματα.

 

Γιατί η Hyundai MotorSport «φλερτάρει» με τον Kalle Rovanpera gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: