Γιατί είναι σημαντικό να σου λέει «και εγώ σε αγαπάω»;

Έχω μια σχέση εδώ και 3 χρόνια και κάτι μήνες. Είμαστε και οι 2 χωρισμένοι από γάμο και έχουμε από 2 παιδιά. Είμαστε πολύ καλά στη σχέση μας. Υπάρχει επικοινωνία, σεβασμός, ειλικρίνεια.

Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι δεν ανοίγεται συναισθηματικά. Υπάρχουν φορές που πέφτουμε για ύπνο και του λέω ότι τον αγαπώ και μου λέει «και εγώ». Υπάρχουν φορές που το ακούει αλλά δεν λέει τίποτα. Βγαίνει ένας μικρός αναστεναγμός αλλά ευχάριστος αναστεναγμός. Και μετά αμέσως μου λέει «καληνύχτα».

Ίσως φταίω και εγώ

Υπάρχουν άλλες φορές που του λέω κάτι καλό και μου αλλάζει θέμα σαν να μη θέλει να τα ακούει, σαν να φοβάται να ανοιχτεί. Ίσως φταίω και εγώ γιατί ποτέ δεν του είπα κατάμουτρα γιατί αλλάζει θέμα. Το έχω σκεφτεί αλλά δεν το έκανα για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση και δεν θέλω κάτι τέτοιο.

Ή αν του λέω κάτι που μου είπε η μάνα του και δεν είναι σωστό και δεν συμφωνώ, του τα λέω. Και αλλάζει θέμα. Σαν να μη θέλει να ακούει τα άσχημα. Βέβαια είναι ένας άνθρωπος που δεν λέει πουθενά όχι. Κακώς για εμένα.

Θέλει πρώτα εγώ να το πω

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι μήπως φοβάται να ανοιχτεί. Μόνο όταν μαλώνουμε και τα ξαναβρούμε μου λέει μόνος του «με αγαπάς;». Θέλει πρώτα εγώ να το πω και μετά αυτός. Βέβαια και εγώ από την αρχή δεν ήμουν πολύ ανοιχτή στα συναισθήματά μου.

Το ερώτημα μου είναι: Γιατί αλλάζει κουβέντα σε κάτι καλό που θα του πω; Τι πρέπει να πω εκείνη τη στιγμή για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση; Ότι δεν είναι σωστό να μην απαντάει; Φοβάται μήπως θεωρηθεί δεδομένος;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αναφέρετε πως είστε σε σχέση με έναν άνθρωπο, και πως αυτή η σχέση είναι καλή, καθώς υπάρχουν αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμός. Παρόλα αυτά, εσείς νιώθετε κάποιο κενό.

Ο καθένας αγαπά με τον δικό του τρόπο

Ο κάθε άνθρωπος αγαπάει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Είναι κάτι σαν συναισθηματικό δαχτυλικό αποτύπωμα.

Ο τρόπος που εσείς αγαπάτε σίγουρα δεν θα είναι ο ίδιος με τον τρόπο του συντρόφου σας. Το ότι δεν εκφράζεται με την ίδια συχνότητα ή με τον ίδιο τρόπο με εσάς, δεν είναι ενδεικτικό του πόσο ή αν σας αγαπάει.

Πώς νιώθετε εσείς;

Έχοντας αυτό κατά νου, αξιολογήστε ξανά το πώς νιώθετε. Διερευνήστε το κενό που νιώθετε και προσπαθήστε να αφουγκραστείτε ποια είναι η βαθύτερη ρίζα του.

Αφού κάνετε τη δική σας διερεύνηση, αξιοποιήστε τα δυνατά στοιχεία της σχέσης σας, όπως είναι η ειλικρίνεια και ο σεβασμός, για να επικοινωνήσετε στο σύντροφο σας αυτό που σας λείπει.

Με αγάπη, ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά αυτιά, θα μπορέσετε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας αλλά και να καταλάβετε τη δική του θέση.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε;

Πώς μπορώ να μάθω ότι δεν με βλέπει μόνο φιλικά;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να τα παρατήσω όλα και να μείνω μαζί του;

Τι σημαίνει αγαπώ τον σύντροφό μου; Ποιο είναι το μυστικό;

Ένα είναι το ερώτημα για να δεις αν είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Φλερτ με έναν άγνωστο: Μπορεί μια τυχαία γνωριμία να «κρατήσει»;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: