Για πρώτη φορά θα εμφανιστεί η Alfa Romeo 33 Stradale στην έκθεση “Auto e Moto d’Epoca 2023”

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο περίπτερο Stellantis Heritage στην 40η διεθνή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων “Auto e Moto d’Epoca” θα παρουσιασθεί το χειροποίητο και “custom-built” αριστούργημα της Alfa Romeo.

Οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό την Alfa Romeo 33 Stradale . Στο σύνολο θα κυκλοφορήσουν 33 μοναδικά έργα τέχνης με «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας»

Η έκθεση “Auto e Moto d’ Epoca” είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην Ευρώπη για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Ωστόσο για εφέτος αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία για την Alfa Romeo να αποκαλύψει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη μοναδική 33 Stradale.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το εμβληματικό μοντέλο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο πρόγραμμα “Alfa Romeo Classiche”, μια σειρά υπηρεσιών με σκοπό την προστασία και την προώθηση της ιστορίας της θρυλικής μιλανέζικης μάρκας.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 33 μοναδικά έργα τέχνης με «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας»

Αντλώντας ξεκάθαρα στοιχεία από την αγωνιστική Tipo 33, η 33 Stradale του 1967 είναι αντικειμενικά ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Σήμερα, η νέα 33 Stradale υιοθετεί με σεβασμό και μοντέρνα προσέγγιση μερικά από τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία της προγόνου της, αποκαλύπτοντας παράλληλα μερικά από τα χαρακτηριστικά των Alfa Romeo του μέλλοντος.

Με αυστηρό πλάνο για παραγωγή μόνο 33 μονάδων που έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, τη χειροποίητη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου έχει αναλάβει η Carrozzeria Touring Superleggera. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή με κορυφαία τεχνογνωσία και ύψιστες προδιαγραφές που εγγυώνται την απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού κάθε μια 33 Stradale έχει σχεδιαστεί ως ένα μοναδικό έργο τέχνης, χάρη στην απόλυτη ελευθερία εξατομίκευσης που εφαρμόστηκε στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Πίσω από αυτή την ελευθερία υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα με την ονομασία “Bottega”, η οποία δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να εμπλέξει δηλαδή τους πελάτες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, παρέχοντας τη δυνατότητα για απολύτως μοναδικά στοιχεία, ακόμα και για την «υπογραφή» του πλαισίου.

Για να επισημοποιήσει αυτή την παράμετρο, κάθε μια από τις 33 Stradale θα συνοδεύεται από «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας», έτσι ώστε η μοναδικότητά της να είναι πλήρως κατοχυρωμένη από την ίδια την Alfa Romeo. Είναι κάτι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την υπόσταση ενός αυτοκινήτου με μοναδική εμφάνιση και τεχνολογία, που επιπρόσθετα είναι εμποτισμένο με στοιχεία από την ιστορία της Alfa Romeo και το όραμά της για ένα συναρπαστικό μέλλον.

Η 33 Stradale είναι ένα μοναδικό δημιούργημα που χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο σχήματος “Η” και αμάξωμα από ανθρακονήματα, η ανάρτησή της αποτελείται από διάταξη με διπλά ψαλίδια τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω τροχούς, ενώ για την κίνηση φροντίζουν δύο σύνολα: Το πρώτο είναι ο V6 κινητήρας βενζίνης των 2,9 lt με τα δύο τούρμπο που έχει δεχτεί ειδικές βελτιώσεις ώστε να ξεπερνάει τους 620 PS, ενώ το δεύτερο είναι αμιγώς ηλεκτρικό με ισχύ πάνω από 750 PS.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν τις ρυθμίσεις που ήθελαν. Οι δοκιμές έγιναν στην πίστα του Balocco με την επιμέλεια του πιλότου της Alfa Romeo στην Formula 1, Valtteri Bottas.

Για πρώτη φορά θα εμφανιστεί η Alfa Romeo 33 Stradale στην έκθεση “Auto e Moto d’Epoca 2023” gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: