Γερμανία: «Πωλητήριο» €5,3 εκατ. έβαλε στη βίλα του ο πρώην υπουργός Υγείας λόγω «οικονομικών δυσκολιών»

Αφού δεν μπορούσαν να τα φέρουν… βόλτα, ο πρώην υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν και ο σύζυγός του, Ντάνιελ Φούνκε, αναγκάστηκαν να βάλουν πωλητήριο στο διατηρητέο αρχοντικό τους, 300 τετραγωνικών μέτρων, στα προάστια του Βερολίνου.

Όπως ανέφερε το ζευγάρι στον γερμανικό ιστότοπο «T-online», η αγορά του ακινήτου έγινε τον Ιούλιο του 2020, έναντι 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Για να επιπλώσει τη βίλα, έφυγαν κι άλλα χρήματα. Έτσι το ζευγάρι δαπάνησε συνολικά 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του.

Τώρα όμως το πωλούν έναντι 5,3 εκατομμυρίων ευρώ — η… χασούρα τους υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Πιεστήκαμε οικονομικά. Δεν διαφέρουμε από πολλούς άλλους που εκπληρώνουν το όνειρό τους. Ο πληθωρισμός όμως αναλαμβάνει τα υπόλοιπα», δήλωσε ο Σπαν εξηγώντας την απόφαση να πουλήσει το αρχοντικό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρώην υπουργός Υγείας διαθέτει συνολικά τρία διαμερίσματα και ως μέλος της ομοσπονδιακής βουλής (Bundestag), λαμβάνει μισθό που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (τουλάχιστον αυτά εισέπραξε το 2022).

Επιπλέον, ο Σπαν έβαλε στην τσέπη του το ποσό των 63.750 ευρώ από τα έσοδα του βιβλίου του σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργό Υγείας της Γερμανίας, το ακίνητο αποκτήθηκε στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν εκατομμύρια Γερμανοί έπρεπε να κάνουν τηλεργασία για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους.

«Η αγορά τότε έγινε τη λάθος στιγμή», λέει ο Σπαν ενώ παραδέχεται ότι δεν έπραξε σωστά μηνύοντας τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την τιμή του ακινήτου.

Πριν δύο χρόνια, είχε διαρρεύσει μάλιστα ότι, το ζεύγος Σπαν-Φούνκε (είναι μαζί από τον 2013) είχε καλύψει το 80% του συνολικού κόστους του ακινήτου (5,5 εκατομμύρια ευρώ), λαμβάνοντας δάνειο με ευνοικότερους όρους.

Τότε, ο πρώην υπουργός έσπευσε να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ωστόσο, ο «ντόρος» που έγινε για την αγορά της πολυτελούς οικίας τους έχει ενοχλήσει το ζευγάρι, το οποίο, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, ευελπιστεί να έχει μετακομίσει στο νέο σπιτικό του μέχρι το καλοκαίρι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: