Γερμανία: Πέντε άτομα καταδικάστηκαν για την κλοπή κοσμημάτων αξίας €113 εκατ. από τον «Πράσινο Θόλο»

Ένοχοι για την κινηματογραφική ληστεία κοσμημάτων, αξίας 113 εκατομμυρίων ευρώ από το Μουσείο του «Πράσινου Θόλου» (Gruenes Gewoelbe) στη Δρέσδη το 2019, κρίθηκαν πέντε άνδρες, όπως μετέδωσε σήμερα το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «MDR».

Οι αρχές ανακάλυψαν πολλά από τα κοσμήματα, μεταξύ των οποίων, ένα ξίφος στολισμένο με διαμάντια, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι, τα υπόλοιπα κλοπιμαία ίσως να μην βρεθούν ποτέ.

Οι κατηγορούμενοι όλοι μέλη της λεγόμενης αραβικής φυλής «Ρέμο» που συχνά εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα στη Γερμανία, αντιμετωπίζουν ποινές από τέσσερα έως έξι χρόνια, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n- tv.

Η ληστεία ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη.

Η συμμορία, που ζούσε στο Βερολίνο, είχε επισκεφτεί το μουσείο πολλές φορές για να διασφαλίσει ότι το σχέδιο της θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα μέλη της εισέβαλαν στο μουσείο του «Πράσινου Θόλου» κόβοντας τα σίδερα από το παράθυρο, και στη συνέχεια τα ξανακόλλησαν για να μην υποπτευθεί κανείς ότι γίνεται ληστεία.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου του 2019, έβαλαν φωτιά σε ηλεκτρολογικό πίνακα κοντά στο μουσείο, βυθίζοντας στο σκοτάδι τους γύρω δρόμους, ενώ δύο από τους άνδρες κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο κτίριο .

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους διαρρήκτες να φορούν μάσκες και να κρατούν τσεκούρια καθώς έμπαιναν στην αίθουσα όπου φυλάσσονταν τα κοσμήματα, να σπάνε τις γυάλινες προθήκες και να αρπάζουν τον θησαυρό.


Στη συνέχεια, οι κλέφτες ψέκασαν με πυροσβεστήρα το δωμάτιο για να σβήσουν τα ίχνη τους προτού αποδράσουν με ένα αυτοκίνητο Audi το οποίο πυρπόλησαν πριν το εγκαταλείψουν σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και επιστρέψουν στο Βερολίνο.

Μετά από έρευνα ενός έτους, η αστυνομία έκανε τις πρώτες συλλήψεις.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: