Γεωργιάδης: Να ψηφίσετε “ναι” γιατί θέλω να δικαστώ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση, δήλωσε πως «τουλάχιστον 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι το πρώτο δελτίο τιμών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis έγινε επί της δικής μου θητείας, και το σχετικό έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ είναι τίτλος τιμής για εμένα».

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε θετική ψήφο για την Προανακριτική, καθώς θέλει να δικαστεί, ενώ διερωτήθηκε «έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει;», αναφερόμενος στην ψευδομάρτυρα, όπως την αποκάλεσε, η οποία κατέθεσε ότι ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, για ένα ποσό 65 εκατ. ευρώ που η Novartis δεν πήρε ποτέ ως οφειλόμενα του δημοσίου. Όπως τόνισε, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η Νovartis πληρώθηκε χρωστούμενα ύψους 60 εκατομμυρίων.

«Δεν είναι μία ευχάριστη ημέρα για εμένα σήμερα. Η φασαρία μου αρέσει και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ. Αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Ας ακούσουν αυτά που έχω να πω με εμπιστοσύνη και να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Άρα θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να πείσω για το αντίθετο. Διαφωνώ με το θέμα της παραγραφής. Θέλω να δικαστώ και φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής θα ήθελε να κάνει το ίδιο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή. «Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος, και τώρα οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι μάρτυρες είναι μιλημένοι: «Είναι δυνατόν να εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει αυτός που το υπογράφει να έχει την αρμοδιότητα. Γι’ αυτό που κατηγορούμε την ευθύνη την είχε ο κ. Μπέζας. Φυσικά αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το καλό, πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι».

«Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Στο μόνο που διαφώνησε η τρόικα είναι λέει η εισαγωγή των φαρμάκων. Ο κ. Βαξεβάνης είναι καλός στη λάσπη», τόνισε.

«Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία. Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ότι με αφορά και στην απιστία γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ», είπε ακόμα στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: