Γέφυρα Σερβίων: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών συντήρησης – «Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας»

«Δεν υπάρχουν ανησυχητικά ευρήματα στο σύνολο των τενόντων της υψηλής γέφυρας Σερβίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης στα σημεία επαφής του καταστρώματος με τις απολήξεις των προβόλων της γέφυρας». Στη διαβεβαίωση αυτή προχώρησε ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Παναγιώτης Πανέτσος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τελευταίου στο χώρο εργασιών στη γέφυρα.

Κάποιες άλλες μικρότερες ρωγμές που εντοπίστηκαν σε άλλα σημεία της γέφυρας δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία, ενώ όπως τονίστηκε «οι μικροφθορές στον οπλισμό δεν προβληματίζουν για τη στατικότητά της». Έχουν ήδη επισκευαστεί τα σημεία αποκάλυψης των τενόντων και τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση σημείων με τις μικρότερες ρωγμές.

Όπως αναφέρθηκε από το τεχνικό κλιμάκιο που έχει αναλάβει τον έλεγχο και την αποκατάσταση των προβλημάτων της γέφυρας, «μετά την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων με καταστροφικούς ελέγχους, οι τυχόν επισημάνσεις που θα προκύψουν θα ληφθούν υπ’ όψιν στην ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής της σοβαρής ζημιάς στον Μ6 2 πρόβολο της γέφυρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: