Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες

Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες

Έγγραφη διαμαρτυρία κατέθεσαν χθες στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας ομάδα φιλόζωων από τους Γαργαλιάνους για το συχνό φαινόμενο από τις φόλες που πέφτουν στην περιοχή τους με θύματα πολλά αδέσποτα ζώα. 

Οι κάτοικοι της περιοχής την διαμαρτυρία τους την συνόδευσαν με φωτογραφικό υλικό από τα ζώα που έχουν πέσει θύματα των ασυνείδητων που σκορπίζουν το θάνατο και ζήτησαν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών. 

Στη ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα οι φιλόζωοι αναφέρουν: 
“Με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων της περιοχής μας. Οι εγκληματίες ρίχνουν φόλες σε όλη την πόλη των Γαργαλιάνων και μάλιστα και έξω από τις αυλές σπιτιών (γιατί όχι και μέσα;) όπου ζουν δεσποζόμενα σκυλιά, ακόμη και δίπλα σε προαύλια σχολείων.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους (Αστυνομία, Δήμο) ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα ισχυρά δηλητήρια που ρίχνουν οι ασυνείδητοι, πέφτουν σε δημόσιους χώρους (πλατεία - πάρκο) όπου συχνάζουν παιδιά. 

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε κάδους στις γειτονιές όπου πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να πετάξουν τα σκουπίδια και πολλοί άποροι άνθρωποι ψάχνουν μέσα σε αυτά ακόμη και για φαγητό. Τα σκυλιά που έχουν θανατωθεί ως τώρα με το μαρτυρικό απάνθρωπο αυτό τρόπο είναι δεκάδες. Η πόλη μας ρεζιλεύεται. 

Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτό το . Η μαζική εξόντωση των σκυλιών με όμοιους τρόπους σε τόσο τακτά διαστήματα καταδεικνύει ότι το είναι πιθανόν οργανωμένο. Η Αστυνομία οφείλει να αναζητήσει αυτή τη σπείρα που σπέρνει θάνατο στα σκυλιά πριν θρηνήσουμε και ανθρώπους.

Ζητάμε ακόμη την άμεση καταδίκη του φαινομένου αυτού από όλους τους φορείς της περιοχής μας. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν θέση απέναντι στο παράνομο και πιθανόν οργανωμένο έγκλημα της περιοχής μας. Για καλό όχι μόνο των σκυλιών αλλά και των ανθρώπων, του πολιτισμού και της περιοχής μας θα πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας! Οχι μόνο ανθρώπους που έχουν σκυλιά”.

ελευθερία
Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες Γαργαλιάνοι: Στον εισαγγελέα για τις φόλες

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: