Γαλλία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε δύο γυναίκες που υποστήριξαν ότι η Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ

Στην καταβολή προστίμου ύψους 2.000 ευρώ η καθεμία καταδικάστηκαν δύο γυναίκες από το δικαστήριο της Lisieux.

Ο λόγος; Τον Δεκέμβριο του 2021, οι δύο γυναίκες — –η μία δηλώνει ανεξάρτητη δημοσιογράφος και η άλλη μέντιουμ- ανέφεραν σε βίντεο στο YouTube ότι η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, η Μπριζίτ γεννήθηκε ως… άνδρας, με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ, το οποίο είναι το πραγματικό όνομα του αδελφού της. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι ο πρώτος σύζυγος της κυρίας Μακρόν ήταν αποκύημα της φαντασίας της κι ότι η ίδια- ως τρανς- δεν κυοφόρησε τα τρία παιδιά της.

Η Μπριζίτ Μακρόν και ο αδελφός της, Ζαν Μισέλ Τρονιέ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, με αποτέλεσμα να δικαιωθούν.

Η εκστρατεία δυσφήμισης

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2022, και ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν διεκδικούσε την επανεκλογή του, ακροδεξιές ομάδες, θετικά προσκείμενες στα «Κίτρινα Γιλέκα» και τους αντιεμβολιαστές έσπειραν fake news στα social media κάνοντας αναφορές ότι η Μπιζίτ Μακρόν είναι ένα διεμφυλικό άτομο, σχολιάζει τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Ανάλογοι ισχυρισμοί είχαν υπάρξει παλαιότερα και για την Μισέλ Ομπάμα.

Την ίδια χρονιά, το hashtag #JeanMichelTrogneux (Ζαν Μισέλ Τρονιέ) που ανέφερε ότι η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν είναι τρανσέξουαλ, είχε προκαλέσει οργή στο Ελιζέ με το προεδρικό ζεύγος να καταθέτει αγωγή κατά όσων κρύβονται πίσω από την ψεύτικη είδηση που στόχο είχε να σπιλώσει την εικόνα της συζύγου του Γάλλου προέδρου.

Η εφημερίδα «Le Monde« είχε αποκαλύψει ότι η Νατάσα Ρέι που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, ήταν αυτή που πρώτη δημοσίευσε το «fake news» σε μια σειρά άρθρων στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents». Ήδη, από το 2018, η γυναίκα, που διαμένει στη γαλλική περιφέρεια Αρκασόν, έδειξε εμμονή κατά των Μακρόν.

Κατά καιρούς δημοσίευσε υβριστικά μηνύματα εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν, κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση και την συνέκρινε με τον εξωγήινο Ε.Τ. ή καυτηρίαζε «τις επιπτώσεις της αισθητικής χειρουργικής στο πρόσωπό της».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: