Γαλλία: Προφυλακιστέος για «απόπειρας ανθρωποκτονίας» ο 23χρονος που επιτέθηκε και τραυμάτισε έξι άτομα στο Παρίσι

Ο άνδρας ο οποίος χθες Τετάρτη το πρωί τραυμάτισε έξι ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι προφυλακίστηκε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Η εισαγγελία εκτίμησε ότι η κατάσταση της υγείας του άνδρα αυτού, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών, επιτρέπει τη λήψη του μέτρου αυτού.

Δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη. Ο άνδρας νοσηλεύεται με δύο τραύματα στον θώρακα και ένα στο χέρι, αλλά η κατάστασή του δεν θεωρείται κρίσιμη.

Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες η εισαγγελέας του Παρισιού Λορ Μπεκιό επεσήμανε ότι ο άνδρας αυτός, ηλικίας περίπου 20 ετών, «άρχισε, χωρίς προφανή λόγο σε αυτό το στάδιο της έρευνας, να χτυπά το πρώτο θύμα, καταφέροντάς του 20 πλήγματα με «έναν μεταλλικό γάντζο».

Συνολικά από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι: δύο άνδρες ηλικίας 41 και 36 ετών, ένας αστυνομικός 46 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 40, 47 και 53 ετών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η Μπεκιό είχε επισημάνει χθες ότι «ενδέχεται» να έχει γεννηθεί στην Αλγερία ή τη Λιβύη.

Αστυνομική πηγή δήλωσε από την πλευρά της ότι ο δράστης είναι ένας Λίβυος, γεννημένος το 2000, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης, η οποία δεν έχει εφαρμοστεί λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη Λιβύη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: