Γαλλία: «Έδρασα ενστικτωδώς, δεν βρέθηκα τυχαία στην Ανισία» λέει ο 24χρονος «ήρωας με το σακίδιο»

Για τις κινήσεις που έκανε όταν είδε τον 32χρονο Σύρο να επιτίθεται με μαχαίρι σε παιδιά στην πόλη Ανισί της Γαλλίας το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα να βοηθήσει στη σύλληψή του, μίλησε ο 24χρονος Ανρί, ο αποκαλούμενος από τα γαλλικα μέσα ενημέρωσης και «ήρωας με το σακίδιο».


«Έδρασα ενστικτωδώς. Ενήργησα όπως θα έκανε κάθε Γάλλος. Έκανα ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω τους πιο αδύναμους δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο 24χρονος στο CNews.

«Ό,τι έκανα θα μπορούσε να το κάνει και κάποιος άλλος. Ενήργησα με βάση το ένστικτό μου» πρόσθεσε ο Ανρί.

Ο νεαρός απόφοιτος της Φιλοσοφικής ο οποίος βρέθηκε στην Ανισί στο πλαίσιο ταξιδιού του για να επισκεφθεί καθεδρικούς ναούς στη Γαλλία, εκτιμά ότι δεν βρέθηκε τυχαία στην περιοχή.

«Ένιωσα μια μεγάλη δύναμη μέσα μου, δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι παιδιά δέχονται επίθεση μπροστά μου. Αρκετοί μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης αλλά εγώ σκέφτομαι πάνω από όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους. Ελπίζω να είναι όλοι καλά και να ξεπεράσουν την περιπέτειά τους» πρόσθεσε ο Ανρί.

Κληθείς να περιγράψει τις κινήσεις του είπε ότι «όλα είναι θολά στο κεφάλι μου». «Έχω τρομακτικές εικόνες στο κεφάλι μου. Βγήκε από την παιδική χαρά, έτρεξε, προσπαθήσαμε να τον τρομάξουμε. Τον κυνήγησα μέχρι να παρέμβει η αστυνομία και να τον ακινητοποιήσει» είπε για όσα μπορεί να θυμηθεί από όσα συνέβησαν την Πέμπτη στην Ανισί.

Ο 24χρονος εξήγησε και γιατί χρησιμοποίησε με τον τρόπο αυτό τα σακίδιά του: «Κατάλαβα ότι ήταν πιο γρήγορος απο μένα οπότε πέταξα το πιο βαρύ σακίδιο για να τρέξω μόνο με το μικρό» είπε στο δίκτυο BFM TV.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: