Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Δορυφορική εικόνα – Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός

Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στα Δερβενοχώρια, όπως αποτυπώνεται από το meteo.

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 km, το πρωί (10:30) της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι Πανόραμα και Πουρνάρι. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς τα Βίλια και την Οινόη, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.

Στο μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: