Φινάλε στο πρωτάθλημα αναβάσεων στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 στο Διόνυσο

Μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου οι αγωνιζόμενοι επιστρέφουν στην αγαπημένη και πολύ γρήγορη ανάβαση στο Διόνυσο. Την Κυριακή,26 Νοεμβρίου, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και η αφετηρία θα είναι στη Νέα Μάκρη.

Η ανάβαση στο Διόνυσο ίσως είναι ο αγώνας που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Πρώτον γιατί είναι στην Αττική με εύκολη πρόσβαση και δεύτερον γιατί η διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλαγιά της Πεντέλης, έχει αρκετές γρήγορες και τεχνικές στροφές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρέχει εκείνη την ημέρα και θα μπορέσουν οι φίλοι των αγώνων να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αγωνιζομένων.

Από σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τη συμμετοχή στην Ανάβαση Διονύσου. Πόσοι θα τρέξουν στις 26 Νοεμβρίου θα το ξέρουμε την άλλη Παρασκευή, στις 17 Νοεμβρίου όπου θα λήξει η ημερομηνία των εγγραφών.

Η Ανάβαση Διονύσου, επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Είναι ο έβδομος και τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Παρά το γεγονός ότι είναι  ο τελευταίος αγώνας του θεσμού για το 2023, είναι σίγουρο ότι θα έχει αρκετές συμμετοχές αφού είναι  μία από τις πιο αγαπημένες αναβάσεις των οδηγών.

O αγώνας έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα και. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Συνδιοργανωτές της Ανάβασης που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου, είναι τα Σωματεία ΑΛΑ (Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου), ΑΣΙΣΑ (Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) και ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής).

Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00, οι εντός Αττικής οδηγοί θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία του Διοικητικού Ελέγχου στα Γραφεία της ΟΜΑΕ (Δημοκρατίας 3, Πεύκη).

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της Ανάβασης Διονύσου θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από Διοικητικό Έλεγχο το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Γραμματεία του αγώνα από τις 08:00 έως τις 09:30. Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί του πρωί του Σαββάτου στα πιτς, ενώ οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να εκκινήσουν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, μία ώρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί πως ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή στις 09:00.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στην Ανάβαση Διονύσου ξεκινάει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 23:59. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (http://www.e-omae-epa.gr/).

Το πρόγραμμα της Ανάβασης Διονύσου έχει ως εξής:

Φινάλε στο πρωτάθλημα αναβάσεων στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 στο Διόνυσο gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: