Newsorama http://www.newsorama.gr Newsorama: Νέα Σήμερα. Άμεση ενημέρωση για την επικαιρότητα. Όλες οι Τελευταίες Ειδήσεις τώρα! Sat, 27 Apr 2024 10:27:10 +0000 el hourly 1 Η νέα Lamborghini Urus SE θα «φοράει» τα P ZERO ELECT της Pirelli http://www.newsorama.gr/i-nea-lamborghini-urus-se-tha-foraei-ta-p-zero-elect-tis-pirelli/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-nea-lamborghini-urus-se-tha-foraei-ta-p-zero-elect-tis-pirelli http://www.newsorama.gr/i-nea-lamborghini-urus-se-tha-foraei-ta-p-zero-elect-tis-pirelli/#comments Sat, 27 Apr 2024 10:27:10 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643377

Η νέα Lamborghini Urus SE θα «φοράει» τα P ZERO ELECT της Pirelli

Τα ελαστικά της Pirelli δοκιμάστηκαν με ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα στην κυκλική πίστα στο Nardò στην Ιταλία καθώς και σε θερμοκρασίες -30° στον Βόρειο…

Newsorama.

]]>
Η νέα Lamborghini Urus SE θα «φοράει» τα P ZERO ELECT της Pirelli

Τα ελαστικά της Pirelli δοκιμάστηκαν με ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα στην κυκλική πίστα στο Nardò στην Ιταλία καθώς και σε θερμοκρασίες -30° στον Βόρειο Πόλο. Οι επικεφαλής της Lamborghini έμειναν ικανοποιημένοι και η συμφωνία έκλεισε.

Η Pirelli και η Lamborghini έχουν δημιουργήσει από κοινού εξατομικευμένα ελαστικά P Zero 21, 22 και 23 ιντσών, καθώς και ένα ελαστικό Scorpion Winter2, 22 ιντσών, για τη νέα Urus SE που είναι η πρώτη υβριδική έκδοση plug-in του SUV της Lamborghini.

Τα τέσσερα νέα είδη ελαστικών φέρουν όλα το σήμα Elect της Pirelli, το οποίο υποδεικνύει ένα πακέτο τεχνολογιών που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η κατασκευή, το πέλμα και οι ενώσεις αυτών των νέων ελαστικών έχουν βελτιστοποιηθεί για να αντέχουν τις υψηλές απαιτήσεις ροπής του Urus SE, καθώς και να υποστηρίζουν το βάρος του, να μειώνουν το θόρυβο του δρόμου και να βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χάρη στη μείωση της αντίστασης κύλισης.

Ένα P ZERO σε τρείς διαστάσεις

Τα τρία νέα ελαστικά Pirelli P Zero για τη νέα Lamborghini Urus SE σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά της. Ενώ η έκδοση 21 ιντσών επικεντρώνεται στην άνεση, η έκδοση 23 ιντσών είναι προσανατολισμένη ως προς την απόδοση.

Για να ταιριάζουν με το αθλητικό στυλ οδήγησης του αυτοκινήτου, η Pirelli και η Lamborghini έχουν εργαστεί αμφότερες για την προώθηση μιας ακριβούς, αποκριτικής και στιβαρής αίσθησης στο τιμόνι, τόσο στην καθημερινή οδήγηση όσο και αυτή στην πίστα. Χάρη στο προφίλ και υλικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να αντέχουν τις υψηλές δυνάμεις που ασκούνται στην Urus, η υπερθέρμανση και η τριβή του ελαστικού ελαχιστοποιούνται, σημαίνοντας ότι ακόμη και ακραίες τεχνικές οδήγησης όπως το drifting είναι δυνατές.

Επιπλέον, η χρήση γόμας που δεν είναι ευαίσθητη στις αλλαγές της θερμοκρασίας καθιστά ομαλή τη συμπεριφορά των ελαστικών P Zero της Lamborghini Urus SE, σε μια ευρεία γκάμα συνθηκών, ακόμη και στο βρεγμένο. Οι μηχανικοί της Pirelli επίσης ζητήθηκαν να εξασφαλίσουν μια άνετη οδηγική εμπειρία και χαμηλή αντίσταση κύλισης, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση.

Για χαμηλές θερμοκρασίες

Το Scorpion Winter 2 είναι η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του χειμερινού ελαστικού που σχεδιάστηκε από την Pirelli για αυτοκίνητα SUV. Η τρισδιάστατη δομή του πέλματος, στην οποία οι λεπτές σχισμές σχηματίζουν ένα ζιγκ-ζαγκ σχέδιο όσο το ελαστικό φθείρεται, το καθιστά αποτελεσματικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και εγγυάται ασφάλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες: ειδικά στο χιόνι. Για τη Lamborghini Urus SE, το τμήμα R&D της Pirelli επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα υλικά, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση χάρη σε μία ειδική γόμα που δοκιμάστηκε στον Αρκτικό Κύκλο. Αυτή η γόμα, που αποδίδει εξαιρετικά στο ξηρό, είναι επίσης υψηλά ευέλικτο σε χαμηλές θερμοκρασίες, προσφέροντας εξαιρετική πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες.

 

 

Η νέα Lamborghini Urus SE θα «φοράει» τα P ZERO ELECT της Pirelli gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/i-nea-lamborghini-urus-se-tha-foraei-ta-p-zero-elect-tis-pirelli/feed/ 0
«Αρένα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα (trailer) http://www.newsorama.gr/arena-me-ti-maria-anastasopoulou-pasxa-orthodokson-kai-katholikon-se-syro-tino-kai-kerkyra-trailer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=arena-me-ti-maria-anastasopoulou-pasxa-orthodokson-kai-katholikon-se-syro-tino-kai-kerkyra-trailer http://www.newsorama.gr/arena-me-ti-maria-anastasopoulou-pasxa-orthodokson-kai-katholikon-se-syro-tino-kai-kerkyra-trailer/#comments Sat, 27 Apr 2024 09:45:55 +0000 newsorama http://www.newsorama.gr/?guid=4332594e44f210f256d916c78258ba64

«Αρένα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Σύρος, Τήνος, Κέρκυρα. Τρία νησιά που έχουν δύο μεγάλες κοινότητες, με κυρίαρχα δύο διαφορετικά χριστιανικά δόγματα, το…

Newsorama.

]]>
«Αρένα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Σύρος, Τήνος, Κέρκυρα. Τρία νησιά που έχουν δύο μεγάλες κοινότητες, με κυρίαρχα δύο διαφορετικά χριστιανικά δόγματα, το Ορθόδοξο και το Καθολικό. Πώς οι δύο μεγάλες κοινότητες βιώνουν τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας με διαφορετικό τρόπο, αλλά και με απέραντο σεβασμό η μία για την άλλη;   
Την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1, η «ΑΡΕΝΑ» και η Μαρία Αναστασοπούλου, μία μέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, επισκέπτονται τρία σημαντικά νησιά που γιορτάζουν με διαφορετικό τρόπο την Ανάσταση και τις Άγιες Μέρες του Πάσχα.
Η Μαρία Αναστασοπούλου ταξιδεύει στη Σύρο και συναντά ετερόδοξα ζευγάρια, μικτές οικογένειες Καθολικών και Ορθοδόξων, και μιλά με τους Ιερείς και των δύο δογμάτων. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τα έθιμα και τις λειτουργίες, τους Επιταφίους και τις χορωδίες που σχεδόν αλληλοσυμπληρώνονται τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, καθώς γιορτάζουν μαζί την Ανάσταση του Κυρίου.
Η κάμερα της «ΑΡΕΝΑΣ» επισκέπτεται και την Τήνο για να φωτίσει τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων, αλλά και για να συμμετάσχει σε ένα «γεύμα αγάπης». Επιπλέον, μπαίνει στην Παναγία της Τήνου, στο σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα της Ελλάδας, ενώ πηγαίνει και στην  Καρδιανή και παρακολουθεί τη λειτουργία του «Στέκει η Μάνα».
H «ΑΡΕΝΑ» ταξιδεύει και στην Κέρκυρα για να δείξει πώς γίνεται η μεταλαμπάδευση του Αγίου Φωτός από τους Ορθόδοξους Ιερείς στους Καθολικούς, αλλά και για να βρεθεί στην καρδιά των φημισμένων φιλαρμονικών και χορωδιών του νησιού. Η εκπομπή παρουσιάζει και τον «τεχνητό σεισμό» του Μ. Σαββάτου στο νησί, ενώ μπαίνει και στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου τη Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιείται η λιτανεία με το ιερό σκήνωμα του Αγίου.
Σε μια ταραγμένη εποχή, γεμάτη εντάσεις, συρράξεις και πολέμους, η «ΑΡΕΝΑ» με τη Μαρία Αναστασοπούλου εστιάζει σε δύο κοινότητες που γιορτάζουν μαζί τα Πάθη του Κυρίου το Πάσχα, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα συμφιλίωσης και ομόνοιας.
«ΑΡΕΝΑ» με τη Μαρία Αναστασοπούλου:  Κυριακή 28 Απριλίου, στις 24:00 τα μεσάνυχτα, στον ΑΝΤ1.

(?)

greek-web-tv.com

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/arena-me-ti-maria-anastasopoulou-pasxa-orthodokson-kai-katholikon-se-syro-tino-kai-kerkyra-trailer/feed/ 0
Αυλαία σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου: Εντυπωσιάζει με 14 μοντέλα στο Πεκίνο η Hyundai Motor http://www.newsorama.gr/avlaia-simera-sti-diethni-ekthesi-aftokinitou-edyposiazei-me-14-modela-sto-pekino-i-hyundai-motor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=avlaia-simera-sti-diethni-ekthesi-aftokinitou-edyposiazei-me-14-modela-sto-pekino-i-hyundai-motor http://www.newsorama.gr/avlaia-simera-sti-diethni-ekthesi-aftokinitou-edyposiazei-me-14-modela-sto-pekino-i-hyundai-motor/#comments Sat, 27 Apr 2024 09:09:09 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643575

Αυλαία σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου: Εντυπωσιάζει με 14 μοντέλα στο Πεκίνο η Hyundai Motor

Η κολοσσιαία έκθεση που γίνεται στο Πεκίνο, στον εκθεσιακό χώρο jin Gan Z Huang σήμερα το βράδυ κλείνει τις πύλες της. Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες…

Newsorama.

]]>
Αυλαία σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου: Εντυπωσιάζει με 14 μοντέλα στο Πεκίνο η Hyundai Motor

Η κολοσσιαία έκθεση που γίνεται στο Πεκίνο, στον εκθεσιακό χώρο jin Gan Z Huang σήμερα το βράδυ κλείνει τις πύλες της. Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ικανοποιήθηκαν τόσο από τα καινούργια μοντέλα όσο και από τις αποκαλύψεις που έγιναν για τα μοντέλα της επόμενης γενιάς. Η Hyundai Motor η οποία «εισβάλει» δυναμικά στην Κινεζική αγορά εντυπωσίασε με τα 14 νέα μοντέλα της ενώ αποκάλυψε τα σχέδιά της για τους προηγμένους κινητήρες υδρογόνου.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου για το 2024, η Hyundai Motor Company ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στην κινεζική αγορά παρουσιάζοντας το ηλεκτρικό (EV) όχημα υψηλών επιδόσεων IONIQ 5 N, το ολοκαίνουργιο SANTA FE και το νέο TUCSON.

Το ηλεκτρικό (EV) υψηλών επιδόσεων IONIQ 5 N, ειδικότερα, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης για τη Hyundai Motor στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Το IONIQ 5 N ανοίγει νέους ορίζοντες για ηλεκτρικά (EV) οχήματα υψηλών επιδόσεων στην Κίνα

Από το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το IONIQ 5 N έχει δημιουργήσει πολύ θόρυβο και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων : 2024 World Performance Car by World Car Awards, 2024 iF Design Awards και 2023 TopGear.com Awards.

Ως το πρώτο ηλεκτρικό (EV) όχημα υψηλών επιδόσεων της Hyundai N, το IONIQ 5 N ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Hyundai Motor μεγιστοποιώντας την οδηγική απόδοση. Λειτουργεί ως ένα συμβολικό μοντέλο που προβάλλει το «Hyundai Motor Way», τη βασική στρατηγική ηλεκτροκίνησης που προωθεί την ευέλικτη ηλεκτροκίνηση και βασίζεται στη σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας.

«Το IONIQ 5 N ενσωματώνει τα τρία βασικά στοιχεία της Hyundai N: Corner Rascal, Racetrack Capability και Everyday Sports Car» δήλωσε ο κ. Till Wartenberg, Vice President και Head του N Brand & Motorsport της Hyundai Motor Company. «Αυτό το μοντέλο ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ηλεκτρικά (EV) οχήματα υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας οδηγικό ενθουσιασμό που παραμένει αμετάβλητος ακόμη και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Το ολοκαίνουργιο SANTA FE και το νέο TUCSON ενισχύουν τη γκάμα των SUVs της Hyundai Motor στην Κίνα

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Hyundai Motor παρουσίασε επίσης το ολοκαίνουργιο SANTA FE και το νέο TUCSON ενισχύοντας τη γκάμα των SUVs της εταιρείας, παράλληλα με το στρατηγικό κινεζικό μοντέλο, MUFASA, που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο.

Το ολοκαίνουργιο SANTA FE έρχεται πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοντέλου της 4ης γενιάς στην κινεζική αγορά τον Απρίλιο του 2019. Η εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα του μοντέλου το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το ολοκαίνουργιο SANTA FE ξεχωρίζει με την έντονη παρουσία του, το μακρύ μεταξόνιο και τη χαρακτηριστική του σιλουέτα που χαρακτηρίζεται από μια φαρδιά πίσω πόρτα. Διαθέτει τον εμβληματικό H σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, μπροστινό προφυλακτήρα με το μοτίβο H και μια τολμηρή γραμμή οροφής που τονίζει την εντυπωσιακή παρουσία του. Επιπλέον, το SUV προσφέρει έναν ευρύχωρο και ευχάριστο χώρο διαβίωσης που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν την ζωή στην ύπαιθρο ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, η Hyundai Motor παρουσίασε το νέο TUCSON, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, το νέο Tucson διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό με μήκος 4.670 mm και μεταξόνιο 2.755 mm, ενισχύοντας την απήχησή του στην αγορά.

Με τα SANTA FE, TUCSON και MUFASA, το στρατηγικό συμπαγές SUV που κυκλοφόρησε στην Κίνα τον περασμένο Ιούνιο, η Hyundai Motor στοχεύει να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις των Κινέζων καταναλωτών μέσω της διευρυμένης γκάμας των SUVs της.

Νέα μοντέλα, N οχήματα υψηλών επιδόσεων και προηγμένη τεχνολογία υδρογόνου στην οθόνη

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Hyundai Motor παρουσιάζει την ανταγωνιστική της γκάμα σε έναν εκθεσιακό χώρο που εκτείνεται σε 1.208 τετραγωνικά μέτρα και παρουσιάζονται τα νέα μοντέλα, η Hyundai N και οι δυνατότητες της τεχνολογίας υδρογόνου της εταιρείας.

Το New Model Zone αναδεικνύει τα IONIQ 5 N, IONIQ 5 N Drift Spec, το ολοκαίνουργιο SANTA FE και το SANTA FE XRT concept. Εκτίθενται επίσης μοντέλα μαζικής παραγωγής, όπως το SONATA που κυκλοφόρησε στην Κίνα τον Μάρτιο, το SONATA N-Line, το SUV PALISADE και το νέο TUCSON.

Το Hyundai N Zone παρουσιάζει μια σειρά μοντέλων N, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων όπως το ELANTRA N1 Cup Car, ELANTRA N και N Vision 74 καθώς και εξειδικευμένα ανταλλακτικά N Performance. Η ζώνη διαθέτει επίσης τον N Racing Simulator που επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν τη μοναδική δυναμική οδηγική αίσθηση και την τεχνολογία των οχημάτων N υψηλών επιδόσεων.

Στη Ζώνη Τεχνολογίας Υδρογόνου, η Hyundai Motor παρουσιάζει τη λύση «HTWO Grid» που συνδυάζει τις δυνατότητες των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου Hyundai περιλαμβάνοντας όλα τα στάδια της αξιακής αλυσίδας του υδρογόνου, παραγωγή-αποθήκευση, μεταφορά-χρήση. Ως προσαρμοσμένη ολοκληρωμένη λύση ενέργειας υδρογόνου, μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες διαφορετικών χρηστών. Η ζώνη παρουσιάζει επίσης το διόραμα W2H (Waste-to-Hydrogen) και το ηλεκτρικό (EV) μοντέλο κυψελών καυσίμου υδρογόνου NEXO της Κινεζικής αγοράς, που παρουσιάζει τη μετατροπή συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και οργανικών αποβλήτων σε υδρογόνο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Hyundai Beijing υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) με σκοπό την κάλυψη της αγοράς New Energy Vehicle (NEV) της Κίνας ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Hyundai Motor στην ηλεκτροκίνηση στην Κίνα.

 

 

Αυλαία σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου: Εντυπωσιάζει με 14 μοντέλα στο Πεκίνο η Hyundai Motor gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/avlaia-simera-sti-diethni-ekthesi-aftokinitou-edyposiazei-me-14-modela-sto-pekino-i-hyundai-motor/feed/ 0
«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα (trailer) http://www.newsorama.gr/nyxta-stasou-afieroma-ston-mario-toka-trailer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nyxta-stasou-afieroma-ston-mario-toka-trailer http://www.newsorama.gr/nyxta-stasou-afieroma-ston-mario-toka-trailer/#comments Sat, 27 Apr 2024 06:54:55 +0000 newsorama http://www.newsorama.gr/?guid=8a02a6c41fc59b5483f9524939c1ec2f

«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ1, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σ’…

Newsorama.

]]>
«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ1, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σ’ έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, τον Μάριο Τόκα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από δεκαέξι χρόνια, στις 27 Απριλίου 2008.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Άγγελο Ανδριανό για να ερμηνεύσουν διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες του δημιουργού, όπως τα τραγούδια «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Το σημάδι», «Επιστροφές καταστροφές», «Τα Λαδάδικα», «Σαν τρελό φορτηγό», «Ψηλά τα χέρια», «Μια στάση εδώ».
Η Λίνα Νικολακοπούλου συνομιλεί με την αγαπημένη σύντροφο του μουσικοσυνθέτη Αμαλία Τόκα και τον ομότιμο καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Ανδρέα Βοσκό, σκιαγραφώντας έναν απλό, σεμνό και γλυκό άνθρωπο, έναν ανήσυχο δημιουργό, έναν ακάματο αγωνιστή για τη σωτηρία και τη δικαίωση της Κύπρου, στην οποία και αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι του μουσικού του έργου.
Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της βραδιάς, που είναι αφιερωμένη σ’ έναν παρόντα δημιουργό, καθώς τα τραγούδια του εξακολουθούν να έχουν απήχηση και ειδικά σε νεότερα ακροατήρια.
Ο Μάριος Τόκας, τιμημένος με το «Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς» της Κυπριακής Δημοκρατίας, τάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στη Φιλοσοφική Αθηνών στον κυπριακό αγώνα και συνέθεσε τραγούδια-διαμάντια για την πολύπαθη γενέτειρά του, μελοποιώντας σπουδαίους Κύπριους ποιητές, όπως το τραγούδι «Η δική μου η πατρίδα», που ερμηνεύει στην εκπομπή ο Κώστας Τριανταφυλλίδης…
Σύντομα, πρόκειται να λειτουργήσει Μουσείο Μάριου Τόκα στον Ύψωνα Λεμεσού, με στόχο οι επισκέπτες να θυμούνται, αλλά και να μαθαίνουν μέσα από τα τραγούδια, το έργο και την ίδια τη ζωή τού μουσικοσυνθέτη, μέρος της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής Ιστορίας από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα.
Στην παρέα της εκπομπής πρόσωπα που έχουν ουσιαστική σχέση με τον Μάριο Τόκα και το ρεπερτόριό του: η σύζυγός του Αμαλία Τόκα, ο γιος του, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μάριος Τόκας 1954-2008 Άγγελος Τόκας, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ανδρέας Βοσκός, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ποιητής Φώντας Λάδης, ο παραγωγός Ηλίας Μπενέτος, ο συνθέτης, μουσικός, μαέστρος, παραγωγός και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Εros Music, Στέλιος Φωτιάδης.

(?)

greek-web-tv.com

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/nyxta-stasou-afieroma-ston-mario-toka-trailer/feed/ 0
Opel : Οι πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Grandland SUV http://www.newsorama.gr/opel-oi-protes-fotografies-apo-to-edyposiako-grandland-suv/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=opel-oi-protes-fotografies-apo-to-edyposiako-grandland-suv http://www.newsorama.gr/opel-oi-protes-fotografies-apo-to-edyposiako-grandland-suv/#comments Fri, 26 Apr 2024 17:18:19 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643184

Opel : Οι πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Grandland SUV

Το κορυφαίο SUV στην γκάμα της Opel, το νέο Grandland Electric που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται…

Newsorama.

]]>
Opel : Οι πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Grandland SUV

Το κορυφαίο SUV στην γκάμα της Opel, το νέο Grandland Electric που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Το νέο Grandland, που παρουσίασε η Opel είναι κομψό, δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Διακρίνονται πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα “OPEL” στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP).

Ο Florian Huettl, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel δήλωσε:

“Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αποτελεί  ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησης της στρατηγικής εξηλεκτρισμού μας. Το νέο Grandland σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Rüsselsheim και θα κατασκευάζεται στο Eisenach. Η σχέση του με το Opel Experimental είναι αδιαμφισβήτητη, αφού φέρει καινοτομίες που πρωτοεμφανίστηκαν σε αυτό το εξαιρετικό concept car. Το νέο Grandland θα ενισχύσει τη θέση μας στη σημαντική κατηγορία των C-SUV”.

Η νέα γενιά του Grandland αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Opel να κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο ελκυστική. Είναι το πρώτο μοντέλο Opel που επωφελείται από την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis STLA Medium για τα ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας με χωρητικότητα έως και 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και πλήθος χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Grandland Electric θα είναι σε θέση να προσφέρει μια ηλεκτρική αυτονομία έως και περίπου 700 km (WLTP1). Επιπλέον, υπόσχεται ότι θα απαιτούνται σύντομες στάσεις για την επαναφόρτισή του. Σε έναν δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, χρειάζονται μόνο 26 λεπτά περίπου, για την επαναφόρτισης της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της.

Η υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας πρόσφερε στους σχεδιαστές μια νέα ελευθερία, για αυτό και το νέο Grandland εντυπωσιάζει με την πρώτη κιόλας ματιά. Με 173 mm επιπλέον μήκος, 19 mm επιπλέον ύψος και 64 mm επιπλέον πλάτος σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο αποπνέει αυτοπεποίθηση (μήκος: 4650 mm, πλάτος: 1905 mm, ύψος: 1660 mm). Οι ζάντες αλουμινίου, έως και 20’’, ενισχύουν την τολμηρή εμφάνιση του Grandland και το τοποθετούν στην κορυφή της γκάμας των SUV της Opel. Εντυπωσιακό είναι και το 3D Vizor, που αποτελεί τη νέα έκφραση της χαρακτηριστικής μάσκας της Opel. Το ανανεωμένο 3D Vizor συνδυάζεται με το φωτιζόμενο λογότυπο Opel Blitz, το οποίο γίνεται ακόμα πιο ευδιάκριτο χάρη στην τεχνολογία Edge Light Technology. Το νέο Grandland υιοθετεί τις αρχές της σχεδίασης “Opel Compass” που εισήγαγε το Experimental concept, με την κεντρική πτυχή και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία να στοιχίζονται οριζόντια, ενώ το νέο έμβλημα του “Κεραυνού” τοποθετείται στο κέντρο.

Το νέο, φωτιζόμενο έμβλημα συνοδεύεται από μια ακόμη καινοτομία φωτισμού, το κορυφαίο Intelli-Lux Pixel Matrix HD. Το σύστημα διαθέτει περισσότερα από 50.000 στοιχεία (51.200 για την ακρίβεια, με 25.600 σε κάθε πλευρά) για την κατανομή φωτός υψηλής ευκρίνειας. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα διερχόμενα οχήματα ή άλλα αντικείμενα ανιχνεύονται από μια κάμερα και τα φώτα Intelli-Lux Pixel Matrix HD αποκόπτουν αυτά τα οχήματα/αντικείμενα με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα φωτισμού Matrix Light. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο φωτεινή και ομοιογενής δέσμη φωτός, χωρίς να τυφλώνονται οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, τα νέα κινούμενα σχέδια καλωσορίσματος/αποχαιρετισμού με γραφική προβολή μπροστά από το όχημα δίνουν ήδη μια πρόγευση για τις δυνατότητες του συστήματος στο μέλλον.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.784 mm εξασφαλίζει αυξημένη ευρυχωρία στην καμπίνα και τον χώρο αποσκευών. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν κατά 40:20:40, δημιουργώντας έτσι έναν χώρο φόρτωσης έως και 1.641 lt.

Στο πίσω μέρος, η χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού “compass”, που περιλαμβάνει το φωτιζόμενο έμβλημα “OPEL”, κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε μοντέλο παραγωγής.

Στο εσωτερικό του νέου Grandland κυριαρχούν πλήθος ‘bold & pure’ σχεδιαστικών στοιχείων, σε συνδυασμό με μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η διάταξη του εσωτερικού ακολουθεί ένα οριζόντιο θέμα, με γραμμές που διατρέχουν τον πίνακα οργάνων μέχρι τις πόρτες, ενισχύοντας την αίσθηση πλάτους και ευρυχωρίας, ενώ η ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό κεντρική οθόνη 16’’ και η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργούν μια σπορ αίσθηση. Πίσω από το τιμόνι, ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων παρέχει βασικές πληροφορίες και, σε συνδυασμό με την οθόνη Intelli-HUD head-up display, επιτρέπει στον οδηγό να επικεντρωθεί στην απόλαυση της οδήγησης, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει χειροκίνητα ή αυτόματα τη λειτουργία Pure Mode. Η λειτουργία αυτή μειώνει το περιεχόμενο στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, την head-up display και την κεντρική οθόνη, εξασφαλίζοντας ακόμα λιγότερη απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση τη νύχτα ή στη βροχή. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Opel, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις, όπως ο κλιματισμός, μπορούν επίσης να επιλεχθούν μέσω φυσικών κουμπιών.

Οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι ενσωματωμένοι στην πόρτα, γεγονός που δίνει έμφαση στο πλάτος του πίνακα οργάνων. Το εσωτερικό προσφέρει επίσης μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία, χάρη στα βραβευμένα εργονομικά καθίσματα AGR της Opel. Πιστοποιημένα από την “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (“Καμπάνια για υγιέστερη πλάτη”), εισάγουν ένα νέο χαρακτηριστικό άνεσης: τα ηλεκτρικά μαξιλαράκια, για τη βελτίωση της πλευρικής άνεσης.

Τα καθίσματα διαθέτουν επίσης λειτουργία εξαερισμού και μασάζ για τον οδηγό. Παράλληλα, οι επιβάτες στο πίσω μέρος απολαμβάνουν 20 mm επιπλέον χώρο για τα πόδια, σε σχέση με το απερχόμενο Grandland. Επιπλέον, το πατενταρισμένο χαρακτηριστικό Intelli-Seat των μπροστινών καθισμάτων παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης, εξασφαλίζοντας εξαιρετική άνεση, ακόμα και στα μακρινά ταξίδια στην Autobahn. Τέλος, όλα τα υφάσματα στο εσωτερικό προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Καθώς πρόκειται για οικογενειακό όχημα, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ευελιξία του εσωτερικού. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να συμπεριληφθούν πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και να βρεθούν καινοτόμες λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή των πελατών. Το αποκορύφωμα αυτών των έξυπνων λύσεων είναι το PixelBox.

Οι πελάτες που προτιμούν άλλα συστήματα κίνησης από μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή, θα βρουν αυτό που επιθυμεί η καρδιά τους στην ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων του νέου Grandland. Το νέο Grandland Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία έως και 85 km (WLTP) και το Grandland Hybrid με τεχνολογία 48V προσφέρουν περαιτέρω συναρπαστικές λύσεις, οι οποίες προσφέρουν οδηγική απόλαυση και ταυτόχρονα περιορίζουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Και ενώ το Grandland μειώνει τις εκπομπές ρύπων, εξακολουθεί να προσφέρει μια δυναμική και άνετη οδηγική εμπειρία. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στα αμορτισέρ με τεχνολογία επιλεκτικής απόσβεσης ανάλογα με τη συχνότητα. Αυτή η μοναδική τεχνολογία δημιουργεί ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα στον θάλαμο του αμορτισέρ, για να προσαρμόζει μηχανικά τη δύναμη απόσβεσης σε σχέση με τη συχνότητα. Ανάλογα με την κατάσταση, τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης, επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για άνετη ολίσθηση σε υψηλές συχνότητες, καθώς και για ένα σπορ στυλ οδήγησης με πιο άμεση επαφή με τον δρόμο σε χαμηλές συχνότητες. Το Grandland αντιδρά ακόμα πιο άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού και, όπως κάθε μοντέλο της Opel, παραμένει σταθερό κατά το φρενάρισμα, τις στροφές και τις υψηλές ταχύτητες στην Autobahn. Το DNA της Opel είναι εμφανές στην ειδική ρύθμιση των ελατηρίων, της αντιστρεπτικής ράβδου, του συστήματος διεύθυνσης και του ESC.

Το ελκυστικό πακέτο που προσφέρει το νέο, κορυφαίο SUV της Opel ολοκληρώνεται με μια εκτεταμένη σειρά από συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το Αυτόματο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης οδικών σημάτων και το In Crash Braking, ένα σύστημα που βοηθά στην αποφυγή δευτερεύουσας σύγκρουσης σε περίπτωση ατυχήματος.

Opel : Οι πρώτες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Grandland SUV gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/opel-oi-protes-fotografies-apo-to-edyposiako-grandland-suv/feed/ 0
Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός http://www.newsorama.gr/i-olybiaki-floga-me-protagonisti-to-toyota-bz4x-ksekinaei-gia-tin-poli-tou-fotos/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-olybiaki-floga-me-protagonisti-to-toyota-bz4x-ksekinaei-gia-tin-poli-tou-fotos http://www.newsorama.gr/i-olybiaki-floga-me-protagonisti-to-toyota-bz4x-ksekinaei-gia-tin-poli-tou-fotos/#comments Fri, 26 Apr 2024 10:09:09 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643488

Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός

Η  «ιερή» διαδρομή, ολοκληρώνεται σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα καλύψει σε σύνολο, συνοδεία του bZ4X,…

Newsorama.

]]>
Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός

Η  «ιερή» διαδρομή, ολοκληρώνεται σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα καλύψει σε σύνολο, συνοδεία του bZ4X, 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια.

Το Toyota bZ4X είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που συμμετέχει στην πιο απαιτητική διαδρομή για την Ελληνική Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία προς το “Παρίσι 2024”.

Μέχρι να φθάσει η Ολυμπιακή Φλόγα με τη συμβολή 600 Λαμπαδηδρόμων, στο τελευταίο Ελληνικό σταθμό αυτής της διαδρομής, το Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο, το Toyota bZ4X θα είναι πάντα δίπλα στους αθλητές που θα κρατούν τη δάδα. Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης στο πόλο Γιάννης Φουντούλης.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 2.000 δάδες από ανακυκλωμένο ατσάλι, βάρους 1,5 κιλού. Στη φετινή λαμπαδηδρομία που διήρκησε 11 μέρες στη χώρα μας, πήραν μέρος στο σύνολό τους 600 λαμπαδηδρόμοι.

Σήμερα, Παρασκευή, 26 Απριλίου, πραγματοποιείται η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο. Για πρώτη φορά η Φλόγα θα φύγει από την Ελλάδα δια μέσου θαλάσσης με το ιστορικό ιστιοφόρο «Μπελέμ». Το ταξίδι για τη Μασσαλία θα ξεκινήσει αύριο, 27 Απριλίου.

Από εκεί 11.000 Λαμπαδηδρόμοι θα την κρατήσουν στα χέρια τους για να τη μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της γαλλικής επικράτειας. Οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι το Παρίσι.

Η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξασφάλισε και παράδωσε έναν εξηλεκτρισμένο στόλο 13 οχημάτων, με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των Αθλητών και των Μελών της Επιτροπής, καθ’ όλη τη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας.

Σ’ αυτή την διαδρομή, η Toyota διέθεσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το  bZ4X, που θα κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς το “Παρίσι 2024”. Το bZ4X διανύοντας την απαιτητική διαδρομή 5.200 χιλιομέτρων προσφέρει μοναδική εμπειρία οδήγησης, ασφάλειας και αξιοπιστίας που συνδυάζεται με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη τεχνολογία.

Ποιο είναι το bZ4X

Στην καρδιά της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας “Παρίσι 2024”, το Toyota bZ4X δίκαια κατακτά τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία ΤΟΥΟΤΑ συνυπάρχει με την απόλυτη βιωσιμότητα.

Το BZ4X είναι το κορυφαίο Αμιγώς Ηλεκτρικό SUV με το απόλυτο Peace of Mind, βασισμένο στην 25ετή τεχνογνωσία και εμπειρία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση.

Διαθέτει κορυφαία 4κινηση, εφάμιλλων δυνατοτήτων με το Land Cruiser, έχει τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας Toyota T-Mate από τη βασική έκδοση, διαθέτει τη μεγαλύτερη ικανότητα βύθισης, ενώ ενσωματώνει όλη τη γνώση και εμπειρία της Toyota στις μπαταρίες, και ως εκ τούτου παρέχουμε τη μοναδική και ασύγκριτη εγγύηση μπαταρίας έως 11 έτη ή 1.000.000χλμ.

Είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ενσαρκώνει την ικανότητα της Toyota να προσφέρει υψηλές επιδόσεις και ασφάλεια, με την κορυφαία εγγύηση απόδοσης μπαταρίας στην αγορά, εξασφαλίζοντας επίσης την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία του.

Το bZ4X είναι μόλις το πρώτο από μία ευρεία γκάμα Αμιγώς Ηλεκτρικών επιβατικών που θα λανσαριστούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες, επεκτείνοντας περαιτέρω την πρόταση της Toyota στα BEVs, ως μέρος της Multi-Path στρατηγικής εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών που ακολουθεί η μάρκα παγκοσμίως.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/i-olybiaki-floga-me-protagonisti-to-toyota-bz4x-ksekinaei-gia-tin-poli-tou-fotos/feed/ 0
Κι όμως το αγόρι σου μπορεί να σου κάνει gaslighting στη σχέση σας και θα το καταλάβεις κάπως έτσι http://www.newsorama.gr/ki-omos-to-agori-sou-borei-na-sou-kanei-gaslighting-sti-sxesi-sas-kai-tha-to-katalaveis-kapos-etsi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ki-omos-to-agori-sou-borei-na-sou-kanei-gaslighting-sti-sxesi-sas-kai-tha-to-katalaveis-kapos-etsi http://www.newsorama.gr/ki-omos-to-agori-sou-borei-na-sou-kanei-gaslighting-sti-sxesi-sas-kai-tha-to-katalaveis-kapos-etsi/#comments Fri, 26 Apr 2024 08:27:10 +0000 newsorama http://www.newsway.eu/ki-omos-to-agori-sou-borei-na-sou-kanei-gaslighting-sti-sxesi-sas-kai-tha-to-katalaveis-kapos-etsi/

Κι όμως το αγόρι σου μπορεί να σου κάνει gaslighting στη σχέση σας και θα το καταλάβεις κάπως έτσι

Δεν είναι όλες οι σχέσεις ειδυλλιακές, πόσο μάλλον αν ο σύντροφός σου σε κάνει να αμφισβητείς την πραγματικότητα. Για gaslighting στον εργασιακό χώρο είχαμε ακούσει,…

Newsorama.

]]>
Κι όμως το αγόρι σου μπορεί να σου κάνει gaslighting στη σχέση σας και θα το καταλάβεις κάπως έτσι

Δεν είναι όλες οι σχέσεις ειδυλλιακές, πόσο μάλλον αν ο σύντροφός σου σε κάνει να αμφισβητείς την πραγματικότητα.

Για gaslighting στον εργασιακό χώρο είχαμε ακούσει, αλλά για gaslighting στις σχέσεις μας μέχρι στιγμής όχι. Απ” ότι φαίνεται όμως, ο όρος αυτός είναι το νέο big thing στα «ζητήματα καρδιάς» και η αλήθεια είναι πως θέλει προσοχή.

Τι είναι το gaslighting;

Με απλά λόγια, το gaslighting είναι μια τακτική χειραγώγησης που χρησιμοποιείται για να μετατοπίσει τη δυναμική εξουσίας σε μια σχέση, έτσι ώστε το ένα άτομο να έχει τον πλήρη έλεγχο του άλλου. Στον πυρήνα του, είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης που ασκείται από το το ένα άτομο σε μια σχέση προς το άλλο με σκοπό να έχει το «πάνω χέρι».

«Το gaslighting είναι μια τόσο κακόβουλη μορφή συναισθηματικής κακοποίησης επειδή σας κάνει να αμφισβητείτε τις εμπειρίες σας, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια» λέει ο Jeremy Bergen, ψυχοθεραπευτής.

5 βασικά στοιχεία για να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου σου κάνει gaslighting

Aμφισβητείς την αντίληψή σου για την πραγματικότητα

Το κύριο προειδοποιητικό σημάδι του gaslighting είναι ότι «ο σύντροφός σας αμφισβητεί την αντίληψή σας για τις καταστάσεις, τον εαυτό σας, τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τη συμπεριφορά του» εξηγεί ο Jeremy Bergen.

Ένα από τα μεγάλα προειδοποιητικά σημάδια είναι αυτή η επίμονη αίσθηση ότι αυτό που είδες, δεν το είδες πραγματικά. Και αυτό που βίωσες, δεν το βίωσες πραγματικά. Αυτό που ένιωσες, δεν το ένιωσες πραγματικά.

Σου λέει επίμονα και κραυγαλέα ψέματα

Σύμφωνα με τον Bergen «Τα ψέματα όσων κάνουν gaslighting έχουν σχεδιαστεί για να είναι χειραγωγικά και να ασκούν έλεγχο».

Εάν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σε εκνευρίζει, ο Bergen προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου ερωτήσεις όπως: «Με κάνει ο σύντροφός μου να αμφισβητώ συνεχώς τις σκέψεις και την εμπειρία μου για τα πράγματα;» ή «Τον πιάνω αυχνά να λέει ψέματα;».

Σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφαλής με το να σε καταρρίπτουν

Για να αποκτήσει τον έλεγχο και την εξουσία, ο σύντροφός σου θα χτυπήσει τις ανασφάλειές σου. Για να το καταλάβεις αυτό, ο Bergen προτείνει να αναρωτηθείς αν λέει αυτό το άτομο πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Προσπαθούν να σε αποξενώσουν από ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα

Δεν γίνεται κάποιος να καταφέρει να σε χειραγωγήσει αν δεν χειραγωγήσει ή «ξεφορτωθεί» τον περίγυρό σου. Έτσι λοιπόν, ή βάζουν λόγια ανάμεσά σας είτε χειραγωγούν και τους ίδιους στρέφοντάς τους εναντίον σου.

Λένε ψέματα ακόμα κι όταν έχεις αποδείξεις

Το gaslighting έχει να κάνει με το να κάνεις το θύμα να αμφισβητήσει την πραγματικότητα και τη λογική του. Συχνά, λοιπόν μπορεί ο σύντροφός σου να αρνείται ότι είπε ή έκανε κάτι και σου συμπεριφέρεται σα να είσαι τρελή. Άλλες φορές θα αμφισβητήσει τη μνήμη σου για ένα γεγονός, θα αρνηθεί ότι συνέβη ή θα προσποιηθεί ότι ξεχνά τι πραγματικά συνέβη, ακόμα κι αν έχεις αποδείξεις. Είτε θα προεξοφλήσουν λοιπόν, είτε θα διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα των αποδεικτικών σου στοιχείων.

Συνήθεις φράσεις gaslighting

Ένας άλλος τρόπος για να αναζητήσετε σημάδια gaslighting; Κρατήσε τα αυτιά σου ανοιχτά για φράσεις που λέει συνήθως ο σύντροφός σου, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

«Είσαι πολύ ευαίσθητη»

«Το κάνω αυτό γιατί σε αγαπώ»

«Αν με αγαπούσες, θα…»

«Σταμάτα να είσαι δραματικός»

«Γιατί είσαι τόσο παρανοϊκός;»

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ»

«Μιλήσαμε ήδη για αυτό»

«Ποτέ δεν το είπα αυτό»

«Είσαι τρελός»

«Είσαι πολύ ευαίσθητος»

«Προσπαθούσα να σε βοηθήσω»

«Έλα, απλά αστειεύτηκα»

«Όλοι συμφωνούν μαζί μου»

Βέβαια, μην έχεις αυταπάτες πως μπορείς να καταλάβεις εύκολα το gaslighting καθώς, αυτός που επιλέγει αυτόν τον «δρόμο» σίγουρα θα προσπαθήσει να σου πει πως ό,τι λέει στο λέει από αγάπη. Παρ” όλα αυτά, αν επικεντρωθείς στον εαυτό σου, «ακούσεις» το ένστικτό σου και μιλήσεις με κάποιον από το περιβάλλον σου θα καταφέρεις να απομακρυνθείς από μια τόσο τοξική σχέση.

.

Sxeseis

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/ki-omos-to-agori-sou-borei-na-sou-kanei-gaslighting-sti-sxesi-sas-kai-tha-to-katalaveis-kapos-etsi/feed/ 0
AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα http://www.newsorama.gr/avin-action-fuels-nea-genia-texnologika-ekseligmenon-kafsimon-gia-prostasia-tou-kinitira/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=avin-action-fuels-nea-genia-texnologika-ekseligmenon-kafsimon-gia-prostasia-tou-kinitira http://www.newsorama.gr/avin-action-fuels-nea-genia-texnologika-ekseligmenon-kafsimon-gia-prostasia-tou-kinitira/#comments Fri, 26 Apr 2024 07:36:11 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643436

AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα

Η AVIN παρουσίασε την εξέλιξη της νέας γενιάς καυσίμων που είναι για κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης και υβριδικών συστημάτων. Τα εξελιγμένα καύσιμα ACTION 100 προσφέρουν εκτός…

Newsorama.

]]>
AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα

Η AVIN παρουσίασε την εξέλιξη της νέας γενιάς καυσίμων που είναι για κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης και υβριδικών συστημάτων. Τα εξελιγμένα καύσιμα ACTION 100 προσφέρουν εκτός από την προστασία στους κινητήρες και ομαλότερη λειτουργία της μηχανής.

Σήμερα ο κάθε οδηγός ψάχνει να βρει το συνδυασμό που τον εξυπηρετεί. Πολλές φορές «παγιδεύεται» στις δελεαστικές τιμές που βλέπει μπροστά από τα πρατήρια. Έχει αποδειχθεί όμως ότι ένα καύσιμο καλής ποιότητας μπορεί να είναι ακριβότερο στο τέλος όμως είναι φθηνότερο.


Γιάννης Ραπτάκης: Γενικός Διευθυντής Avin

Την παρουσίαση για την νέα γενιά καυσίμων της Avin έκαναν οι Ι. Ραπτάκης, Γενικός Διευθυντής, Π. Ζόραπας, Εμπορικός Διευθυντής, Δρ. Θ. Μυλωνάς, Chief Executive , Alphachem, Κ. Καραγιάννης, Marketing & Business Dev. Manager και Μ. Κανάκη, Head of Marketing Comms.


Δρ. Θ. Μυλωνάς: Chief Executive , Alphachem

Στην παρουσίαση ο καθηγητής κ. Μυλωνάς εξήγησε με λεπτομέρειες ποια είναι τα σημεία αυτά που κάνουν ένα καύσιμο να ξεχωρίζει. Τα νέα καύσιμα της AVIN προστατεύουν 100% το όχημα λόγω της ειδικής τεχνολογίας Safety Net. Βελτιωμένη λειτουργία σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Για τα βενζινοκίνητα οχήματα, η νέα ACTION 100 είναι ένα καύσιμο υψηλών οκτανίων και υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για αυτούς που θέλουν μόνο το καλύτερο για το όχημα τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Υψηλή οικονομία καυσίμου έως 7% βασισμένη σε test οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες και σε test με δυναμόμετρο
  2. Έως 100% καθαριστική δράση
  3. Βέλτιστος καθαρισμός των μπεκ ψεκασμού, έως και ≥94% clean up στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας
  4. Περιβαλλοντική προστασία με μείωση έως και 6% στο αποτύπωμα άνθρακα (CO2 footprint) καθώς και μείωση εκπομπών σε CO, HC, ΝOx
  5. Αυξημένη απόδοση με βελτίωση της ισχύος έως και 4,2% και βελτίωση της επιτάχυνσης έως 4,4% & 5,9% σε 0-100km/h & 0-200km/h αντίστοιχα
  6. Βελτίωση της ροπής και ομαλότερη λειτουργία της μηχανής μέσω της καθαριστικής δράσης και της σημαντικής μείωσης των τριβών που επιφέρει το νέο καύσιμο

Αντίστοιχα για τα οχήματα που χρησιμοποιούν diesel, τα πλεονεκτήματα είναι εξίσου πολλά:

  1. Υψηλή οικονομία καυσίμου έως 7% βασισμένη σε test οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες και σε test με δυναμόμετρο
  2. Πολύ υψηλή καθαριστική δράση από το πρώτο γέμισμα στα μπεκ ψεκασμού του κινητήρα.
  3. Προστασία του περιβάλλοντος με μείωση έως και 6% στο αποτύπωμα άνθρακα (CO2 footprint) καθώς και μείωση εκπομπών σε CO και αιθάλη
  4. Βέλτιστη απόδοση με έως και 4 επιπλέον κετάνια (~ +8%) και μείωση των τριβών
  5. Δραστική ελάττωση του θορύβου της μηχανής
  6. Σημαντική μείωση του αφρισμού του πετρελαίου ώστε να έχουμε ταχύτερο και πληρέστερο γέμισμα
  7. Πλήρη αντιπαγωτική προστασία

Σημαντικό είναι ότι τα νέα καύσιμα είναι συμβατά με όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα.


Κώστας Καραγιάννης, Marketing & Business Development Manager, AVIN

 

 

 

 

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ΑCTION FUELS κοστίζουν λίγο παραπάνω σε σχέση με τα απλά καύσιμα. Όμως αξίζουν τα λεφτά τους γιατί προστατεύουν τον κινητήρα και ειδικά τα μπεκ και τις βαλβίδες αφού επιτυγχάνεται μείωση των τριβών.

Όταν με την ίδια ποσότητα καυσίμων κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα αυτό είναι κέρδος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας το κέρδος για τον καταναλωτή είναι έως και 7%. Τα νέα καύσιμα, με την καινοτομία του Safety Net, έχουν υψηλή καθαριστική δράση, προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα και για πρώτη φορά εισάγουν ένα «δίχτυ» υψηλής πολύπλευρης προστασίας για το όχημα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Avin, κος Γιάννης Ραπτάκης τόνισε:

«Με τα νέα καύσιμα ACTION Fuels, η AVIN αποδεικνύει για άλλη μία φορά τι σημαίνει εξέλιξη και ποια αξία προσδίδει σε ένα σήμα σαν αυτό της AVIN. Αν μπορούσα να συμπυκνώσω σε μία φράση: H AVIN έρχεται από μακριά, και θα πάει μακριά. Είμαστε μια εταιρεία με θεμέλια και αξίες. Συνδεδεμένη με το ελληνικό αίσθημα και με το μέγεθος του Ομίλου Motor Oil στον οποίο ανήκει. Με ιστορία κοντά στα 50 χρόνια, με κυρίαρχη επιλογή την πρωτοπορία, την καινοτομία την ποιότητα, την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι ο νούμερο ένα παράγοντας επιλογής καυσίμων».

Οι μετρήσεις για τα ACTION FUELS έχουν γίνει ακολουθώντας πρότυπες standard μεθόδους σε κάποια από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα η μείωση της κατανάλωσης που δίνουν τα premium καύσιμα ACTION έχει μετρηθεί τόσο σε δοκιμές οχήματος σε δυναμομετρική εξέδρα (chassis dyno test) όσο και σε πολύμηνες δοκιμές πεδίου υπό πραγματικές συνθήκες (real world field test). Ο συνδυασμός αυτός των αποτελεσμάτων οδηγεί στα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι της AVIN υποστηρίζουν ότι τόσο το ACTION DIESEL όσο και η ACTION 100 είναι υψηλών επιδόσεων και η μικρή διαφορά τους στην τιμή από τα απλά καύσιμα υπερκαλύπτεται από τα οφέλη τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γενικός Διευθυντής της Avin Oil, Γιάννης Ραπτάκης είπε ότι μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει στους Αγίους Θεοδώρους το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα.

Είναι μια επένδυση στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Motor Oil που θα αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

« Το ποσό του 1,5 δισ. επενδύεται στον βασικότερο πυλώνα της δραστηριότητας μας, το διυλιστήριο και τον κλάδο καυσίμων ώστε να είναι πιο έτοιμο, πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό και να εισέλθει στη νέα εποχή. Το υπόλοιπο ποσό, τα 2,5 δισ., επενδύεται σε νέες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της δραστηριότητας της Motor Oil είναι η συνεισφορά της στην εθνική οικονομία που ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ».

Τέλος ανακοινώθηκε ότι η 85 νέα πρατήρια εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα CNG αλλά και στην ηλεκτρική φόρτιση ενώ αναπτύσσονται συν εργασίες με το Skroutz και την ACS, δίνοντας την ευκαιρία στους οδηγούς να παραλαμβάνουν τα δέματά τους από διάφορες παραγγελίες κατά τη φόρτιση του οχήματος. Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου φτάνει τα 20-30 λεπτά. Το χρόνο αυτό οι πελάτες μπορούν να τον αξιοποιούν μέσα στα καταστήματα της AVIN όπου προσφέρουν σουπερμάρκετ με 3.000 κωδικούς προϊόντων και καφέ του Costa Coffee.

Περ Χαλ

AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/avin-action-fuels-nea-genia-texnologika-ekseligmenon-kafsimon-gia-prostasia-tou-kinitira/feed/ 0
Kosmocar Α.Ε: Η Μαρίζα Πετράκου αναλαμβάνει Head of Marketing, Communications & PR http://www.newsorama.gr/kosmocar-a-e-i-mariza-petrakou-analamvanei-head-of-marketing-communications-pr/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kosmocar-a-e-i-mariza-petrakou-analamvanei-head-of-marketing-communications-pr http://www.newsorama.gr/kosmocar-a-e-i-mariza-petrakou-analamvanei-head-of-marketing-communications-pr/#comments Thu, 25 Apr 2024 17:36:25 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643291

Kosmocar Α.Ε: Η Μαρίζα Πετράκου αναλαμβάνει Head of Marketing, Communications & PR

Η Kosmocar Α.Ε. ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης στον Όμιλό της που θα περιλαμβάνει τα τμήματα του Marketing (digital, online, offline, after sales), τις…

Newsorama.

]]>
Kosmocar Α.Ε: Η Μαρίζα Πετράκου αναλαμβάνει Head of Marketing, Communications & PR

Η Kosmocar Α.Ε. ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης στον Όμιλό της που θα περιλαμβάνει τα τμήματα του Marketing (digital, online, offline, after sales), τις Δημόσιες Σχέσεις (PR), τη Διαχείριση Σχέσεων Πελατών (CRM) και τη Διαχείριση Προϊόντων (Product Management).

Η νέα διεύθυνση Marketing και Communications θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά, στη δημιουργία στρατηγικών επικοινωνίας και τη βελτιστοποίηση των σχέσεων με τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Η κυρία Πετράκου με πολλά χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου, ξεκίνησε τη καριέρα της στην Ιntercar (BMW) το 2000 στο τμήμα Marketing, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Sales & Marketing Coordinator στην ΜG Rover Greece. Το 2005, συνέχισε ως Διευθύντρια PR και Advertising στην Porsche, μέχρι και το 2011 όπου την κέρδισε ο χώρος της μόδας, καθώς ανέλαβε τη θέση της Communications & Press Manager της H&M για την Ελλάδα και την Κύπρο. Τέλος, το 2018 επέστρεψε στη BMW Hellas, ως Marketing Manager όπου και παρέμεινε για περίπου έξι χρόνια.

 

 

 

Kosmocar Α.Ε: Η Μαρίζα Πετράκου αναλαμβάνει Head of Marketing, Communications & PR gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/kosmocar-a-e-i-mariza-petrakou-analamvanei-head-of-marketing-communications-pr/feed/ 0
Tι είναι το gaslighting; 5 πράγματα που δείχνουν ότι στο κάνει ο σύντροφός σου http://www.newsorama.gr/ti-einai-to-gaslighting-5-pragmata-pou-deixnoun-oti-sto-kanei-o-sydrofos-sou/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ti-einai-to-gaslighting-5-pragmata-pou-deixnoun-oti-sto-kanei-o-sydrofos-sou http://www.newsorama.gr/ti-einai-to-gaslighting-5-pragmata-pou-deixnoun-oti-sto-kanei-o-sydrofos-sou/#comments Thu, 25 Apr 2024 16:27:20 +0000 newsorama https://www.newsway.eu/ti-einai-to-gaslighting-5-pragmata-pou-deixnoun-oti-sto-kanei-o-sydrofos-sou/

Tι είναι το gaslighting; 5 πράγματα που δείχνουν ότι στο κάνει ο σύντροφός σου

Δεν είναι όλες οι σχέσεις ειδυλλιακές, πόσο μάλλον αν ο σύντροφός σου σε κάνει να αμφισβητείς την πραγματικότητα. Για gaslighting στον εργασιακό χώρο είχαμε ακούσει,…

Newsorama.

]]>
Tι είναι το gaslighting; 5 πράγματα που δείχνουν ότι στο κάνει ο σύντροφός σου

Δεν είναι όλες οι σχέσεις ειδυλλιακές, πόσο μάλλον αν ο σύντροφός σου σε κάνει να αμφισβητείς την πραγματικότητα.

Για gaslighting στον εργασιακό χώρο είχαμε ακούσει, αλλά για gaslighting στις σχέσεις μας μέχρι στιγμής όχι. Απ” ότι φαίνεται όμως, ο όρος αυτός είναι το νέο big thing στα «ζητήματα καρδιάς» και η αλήθεια είναι πως θέλει προσοχή.

Τι είναι το gaslighting;

Με απλά λόγια, το gaslighting είναι μια τακτική χειραγώγησης που χρησιμοποιείται για να μετατοπίσει τη δυναμική εξουσίας σε μια σχέση, έτσι ώστε το ένα άτομο να έχει τον πλήρη έλεγχο του άλλου. Στον πυρήνα του, είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης που ασκείται από το το ένα άτομο σε μια σχέση προς το άλλο με σκοπό να έχει το «πάνω χέρι».

«Το gaslighting είναι μια τόσο κακόβουλη μορφή συναισθηματικής κακοποίησης επειδή σας κάνει να αμφισβητείτε τις εμπειρίες σας, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια» λέει ο Jeremy Bergen, ψυχοθεραπευτής.

5 βασικά στοιχεία για να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου σου κάνει gaslighting

Aμφισβητείς την αντίληψή σου για την πραγματικότητα

Το κύριο προειδοποιητικό σημάδι του gaslighting είναι ότι «ο σύντροφός σας αμφισβητεί την αντίληψή σας για τις καταστάσεις, τον εαυτό σας, τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τη συμπεριφορά του» εξηγεί ο Jeremy Bergen.

Ένα από τα μεγάλα προειδοποιητικά σημάδια είναι αυτή η επίμονη αίσθηση ότι αυτό που είδες, δεν το είδες πραγματικά. Και αυτό που βίωσες, δεν το βίωσες πραγματικά. Αυτό που ένιωσες, δεν το ένιωσες πραγματικά.

Σου λέει επίμονα και κραυγαλέα ψέματα

Σύμφωνα με τον Bergen «Τα ψέματα όσων κάνουν gaslighting έχουν σχεδιαστεί για να είναι χειραγωγικά και να ασκούν έλεγχο».

Εάν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σε εκνευρίζει, ο Bergen προτείνει να κάνεις στον εαυτό σου ερωτήσεις όπως: «Με κάνει ο σύντροφός μου να αμφισβητώ συνεχώς τις σκέψεις και την εμπειρία μου για τα πράγματα;» ή «Τον πιάνω αυχνά να λέει ψέματα;».

Σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφαλής με το να σε καταρρίπτουν

Για να αποκτήσει τον έλεγχο και την εξουσία, ο σύντροφός σου θα χτυπήσει τις ανασφάλειές σου. Για να το καταλάβεις αυτό, ο Bergen προτείνει να αναρωτηθείς αν λέει αυτό το άτομο πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Προσπαθούν να σε αποξενώσουν από ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα

Δεν γίνεται κάποιος να καταφέρει να σε χειραγωγήσει αν δεν χειραγωγήσει ή «ξεφορτωθεί» τον περίγυρό σου. Έτσι λοιπόν, ή βάζουν λόγια ανάμεσά σας είτε χειραγωγούν και τους ίδιους στρέφοντάς τους εναντίον σου.

Λένε ψέματα ακόμα κι όταν έχεις αποδείξεις

Το gaslighting έχει να κάνει με το να κάνεις το θύμα να αμφισβητήσει την πραγματικότητα και τη λογική του. Συχνά, λοιπόν μπορεί ο σύντροφός σου να αρνείται ότι είπε ή έκανε κάτι και σου συμπεριφέρεται σα να είσαι τρελή. Άλλες φορές θα αμφισβητήσει τη μνήμη σου για ένα γεγονός, θα αρνηθεί ότι συνέβη ή θα προσποιηθεί ότι ξεχνά τι πραγματικά συνέβη, ακόμα κι αν έχεις αποδείξεις. Είτε θα προεξοφλήσουν λοιπόν, είτε θα διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα των αποδεικτικών σου στοιχείων.

Συνήθεις φράσεις gaslighting

Ένας άλλος τρόπος για να αναζητήσετε σημάδια gaslighting; Κρατήσε τα αυτιά σου ανοιχτά για φράσεις που λέει συνήθως ο σύντροφός σου, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

«Είσαι πολύ ευαίσθητη»

«Το κάνω αυτό γιατί σε αγαπώ»

«Αν με αγαπούσες, θα…»

«Σταμάτα να είσαι δραματικός»

«Γιατί είσαι τόσο παρανοϊκός;»

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ»

«Μιλήσαμε ήδη για αυτό»

«Ποτέ δεν το είπα αυτό»

«Είσαι τρελός»

«Είσαι πολύ ευαίσθητος»

«Προσπαθούσα να σε βοηθήσω»

«Έλα, απλά αστειεύτηκα»

«Όλοι συμφωνούν μαζί μου»

Βέβαια, μην έχεις αυταπάτες πως μπορείς να καταλάβεις εύκολα το gaslighting καθώς, αυτός που επιλέγει αυτόν τον «δρόμο» σίγουρα θα προσπαθήσει να σου πει πως ό,τι λέει στο λέει από αγάπη. Παρ” όλα αυτά, αν επικεντρωθείς στον εαυτό σου, «ακούσεις» το ένστικτό σου και μιλήσεις με κάποιον από το περιβάλλον σου θα καταφέρεις να απομακρυνθείς από μια τόσο τοξική σχέση.

.

Sxeseis

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/ti-einai-to-gaslighting-5-pragmata-pou-deixnoun-oti-sto-kanei-o-sydrofos-sou/feed/ 0
Ανάβαση Ψάθας: Στις 27-28 Απριλίου 2024 ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων http://www.newsorama.gr/anavasi-psathas-stis-27-28-apriliou-2024-o-2os-gyros-tou-panelliniou-protathlimatos-anavaseon/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=anavasi-psathas-stis-27-28-apriliou-2024-o-2os-gyros-tou-panelliniou-protathlimatos-anavaseon http://www.newsorama.gr/anavasi-psathas-stis-27-28-apriliou-2024-o-2os-gyros-tou-panelliniou-protathlimatos-anavaseon/#comments Thu, 25 Apr 2024 10:18:07 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643236

Ανάβαση Ψάθας: Στις 27-28 Απριλίου 2024 ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων

Ο πρώτος αγώνας του θεσμού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων έγινε στη Ριτσώνα. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται (27-28 Απριλίου)  θα γίνει στην περιοχή της Ψάθας…

Newsorama.

]]>
Ανάβαση Ψάθας: Στις 27-28 Απριλίου 2024 ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων

Ο πρώτος αγώνας του θεσμού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων έγινε στη Ριτσώνα. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται (27-28 Απριλίου)  θα γίνει στην περιοχή της Ψάθας ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς και ο τρίτος που θα γίνει στην Ψάθα. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), και υποστηρίζεται από το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου και συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 20:00, οι εντός Αττικής οδηγοί θα περάσουν από τη διαδικασία του Διοικητικού Ελέγχου στα Γραφεία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι).

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της Ανάβασης Ψάθας θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από διοικητικό έλεγχο το Σάββατο 27 Απριλίου στη Γραμματεία του αγώνα από τις 08:00 έως τις 09:30. Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί του πρωί του Σαββάτου στα πιτς, ενώ οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να εκκινήσουν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 27 Απριλίου.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στο il Desto Ψάθας το απόγευμα της Κυριακής, μία ώρα μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή στις 09:00 το πρωί.

Η διαδρομή είναι μήκους 4.4 χλμ. και το Warm Up θα βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο της παραλίας. Εκεί, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, θα στεγαστούν τα pits.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου περιλαμβάνουν τρία σκέλη και ο αγώνας της Κυριακής, δύο.

Ανάβαση Ψάθας: Στις 27-28 Απριλίου 2024 ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/anavasi-psathas-stis-27-28-apriliou-2024-o-2os-gyros-tou-panelliniou-protathlimatos-anavaseon/feed/ 0
«Ενώπιος Ενωπίω»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται την Ελεονώρα Μελέτη (trailer+photo) http://www.newsorama.gr/enopios-enopio-o-nikos-xatzinikolaou-ypodexetai-tin-eleonora-meleti-trailerphoto/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=enopios-enopio-o-nikos-xatzinikolaou-ypodexetai-tin-eleonora-meleti-trailerphoto http://www.newsorama.gr/enopios-enopio-o-nikos-xatzinikolaou-ypodexetai-tin-eleonora-meleti-trailerphoto/#comments Thu, 25 Apr 2024 08:27:10 +0000 newsorama http://www.newsorama.gr/?guid=fc4757f3d670e76c8fec1a94f910a877

«Ενώπιος Ενωπίω»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται την Ελεονώρα Μελέτη (trailer+photo)

Διαφήμιση – Advertisement (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα…

Newsorama.

]]>
«Ενώπιος Ενωπίω»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται την Ελεονώρα Μελέτη (trailer+photo)

Διαφήμιση – Advertisement

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη.
Πώς από τη Γαλλική Φιλολογία βρέθηκε στη δημοσιογραφία και από εκεί στην πολιτική;
Το ξεκίνημα της από τη Σχολή του ΑΝΤ1 μέχρι την παρουσίαση των ειδήσεων και των ψυχαγωγικών εκπομπών.
Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος και η κόρη της.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 24:00, η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει για όλους και για όλα στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

(?)

greek-web-tv.com

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/enopios-enopio-o-nikos-xatzinikolaou-ypodexetai-tin-eleonora-meleti-trailerphoto/feed/ 0
Μόλις χώρισες; Αυτός είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να πεις τα νέα στις φίλες σου http://www.newsorama.gr/molis-xorises-aftos-einai-o-pio-effadastos-tropos-na-peis-ta-nea-stis-files-sou/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=molis-xorises-aftos-einai-o-pio-effadastos-tropos-na-peis-ta-nea-stis-files-sou http://www.newsorama.gr/molis-xorises-aftos-einai-o-pio-effadastos-tropos-na-peis-ta-nea-stis-files-sou/#comments Wed, 24 Apr 2024 22:00:11 +0000 newsorama http://www.newsway.eu/molis-xorises-aftos-einai-o-pio-effadastos-tropos-na-peis-ta-nea-stis-files-sou/

Μόλις χώρισες; Αυτός είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να πεις τα νέα στις φίλες σου

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις τον χωρισμό είναι να στείλεις την πιο fun ανακοίνωση χωρισμού στις φίλες σου, σύμφωνα με το νέο trend, σύμφωνα…

Newsorama.

]]>
Μόλις χώρισες; Αυτός είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να πεις τα νέα στις φίλες σου

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις τον χωρισμό είναι να στείλεις την πιο fun ανακοίνωση χωρισμού στις φίλες σου, σύμφωνα με το νέο trend, σύμφωνα με το νέο trend.

Και ποιος δεν έχει χωρίσει από μια σχέση έστω και μια φορά στη ζωή του; Σε όλους μας έχει συμβεί να βρεθούμε σε μια τόσο στενάχωρη θέση. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι χώρισες αλλά και το πώς θα το ανακοινώσεις στις φίλες σου, χωρίς να σε πάρουν τα «ζουμιά» – ξανά – και χωρίς να χρειαστεί να μοιραστείς ξανά τις επίπονες λεπτομέρειες του χωρισμού.

Δυο άτομα που υπήρξαν εραστές μπορούν να γίνουν φίλοι, αλλά μόνο σε 2 περιπτώσεις

Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς ό,τι γίνεται, γίνεται πάντα για καλό, οπότε γιατί να μην «ξορκίσεις» το αρνητικό συναίσθημα που σου δημιουργεί ένας χωρισμός ξεκινώντας με τον τρόπο που θα το ανακοινώσεις στις φίλες σου. Δεν χρειαζονται ούτε πολύωρα ηχητικά, ούτε live chat, ούτε και να το υπεραναλύσεις σε πρώτη φάση.

Ο πιο cool τρόπος να πεις πως «μόλις χώρισες»

Η 28χρονη Diana Martinez έγινε viral, αφού δημιούργησε μια αφίσα με την οποία ανακοίνωνε τον χωρισμό της από τον επί έξι σύντροφό της στο chat που είχε με τις φίλες της.

«Προσοχή: Χωρίσαμε» έλεγε η αφίσα, την οποία δημοσίευσε και στο TikTok και πλέον έχει 4,4 εκατομμύρια προβολές.

«Ναι, ήταν δικό του λάθος. Όχι, δεν θα είμαστε ποτέ ξανά μαζί. Χρειάζομαι δύο έως τρεις εβδομάδες για περαιτέρω ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται να τον μπλοκάρεις. Δεν με ενδιαφέρει» έγραφε πιο κάτω.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν αστείο να κάνω ένα γραφικό με τις βασικές πληροφορίες για να τους ενημερώσω όλους για το τι συνέβη, σχεδόν σαν ένα δελτίο τύπου» είπε η ίδια σχετικά με το πώς της ήρθε αυτή η ιδέα.

Να σε αφήνει στο «διαβάστηκε» ή να μη διαβάζει ποτέ το μήνυμά σου; Yπάρχει και χειρότερη επιλογή

Το έκανα γιατί ήταν ανόητο, αλλά και για να μου δώσω την ευκαιρία να το επεξεργαστώ χωρίς να χρειάζεται να ξαναζήσω τη στενοχώρια. Ήταν πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω για την ψυχική μου υγεία.

Και πραγματικά μια τέτοιου τύπου ανακοίνωση δίνει στις φίλες σου όλες τις βασικές πληροφορίες για τον χωρισμό σου, ενώ σου δίνεται ο χρόνος να συνέλθεις από αυτήν την ξαφνική τροπή που πήραν τα πράγματα στην προσωπική σου ζωή.

Εκείνες βλέποντας εκείνες πως διατηρείς το χιούμορ σου σε μια τέτοια κατάσταση αντί να εξαφανιστείς από «προσώπου γης», θα καταλάβουν πως ναι μεν η φάση αυτή που βρίσκεσαι είναι χάλια, αλλά έχεις την απαραίτητη ψυχραιμία για να τη διαχειριστείς κι εσύ δεν θα χρειαστεί να απαντήσεις αμέσως στις ατελείωτες ερωτήσεις τους για το τί και το πώς.

Και κάπως έτσι, η single era σου ξεκινάει πιο ομαλά.

.

Sxeseis

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/molis-xorises-aftos-einai-o-pio-effadastos-tropos-na-peis-ta-nea-stis-files-sou/feed/ 0
H Continental στην κορυφή των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων tests ελαστικών http://www.newsorama.gr/h-continental-stin-koryfi-ton-evropaikon-aneksartiton-tests-elastikon/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=h-continental-stin-koryfi-ton-evropaikon-aneksartiton-tests-elastikon http://www.newsorama.gr/h-continental-stin-koryfi-ton-evropaikon-aneksartiton-tests-elastikon/#comments Wed, 24 Apr 2024 21:27:09 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643085

H Continental στην κορυφή των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων tests ελαστικών

Στην κορυφή των αξιολογήσεών τους κατέταξαν τα ελαστικά της Continental, μεγάλα Clubs αυτοκινήτων, όπως τα γερμανικά ADAC και ACE, καθώς και περιοδικά αυτοκινήτου, όπως τα…

Newsorama.

]]>
H Continental στην κορυφή των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων tests ελαστικών

Στην κορυφή των αξιολογήσεών τους κατέταξαν τα ελαστικά της Continental, μεγάλα Clubs αυτοκινήτων, όπως τα γερμανικά ADAC και ACE, καθώς και περιοδικά αυτοκινήτου, όπως τα “AutoBild”, “AutoBild Reisemobil”, “Autozeitung”, “auto motor und sport” και “sportauto”.

To θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις κατανεμήθηκαν μεταξύ “Υποδειγματικού”, “Ιδιαίτερα Συνιστώμενου” και “Εξαιρετικού”, με 15 από τις 16 δημοσιεύσεις να κατατάσσουν το PremiumContact 7 στην 1η θέση. Τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματά του, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά ασφάλειας, έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των κορυφαίων αξιολογήσεων. Το PremiumContact 7 κατάφερε σημαντικά μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος από τους ανταγωνιστές του, σε βρεγμένη και στεγνή άσφαλτο. Και το Club ADAC, το βαθμολόγησε επίσης υψηλά, όσον αφορά στα περιβαλλοντικά του χαρακτηριστικά, χάρη στο μεγάλο χιλιομετρικό του ωφέλιμο.

To υψηλής τεχνολογίας, SportContact 7, είχε επίσης κορυφαίες αξιολογήσεις στις δοκιμές. Το «AutoBild sportscars» (τεύχος 4/24) το κατέταξε στην κορυφή, δίνοντάς του τη διάκριση «Υποδειγματικό». Στις συγκριτικές δοκιμές που έγιναν, σε ένα αυτοκίνητο της AMG, το περιοδικό το χαρακτήρισε ως «ένα συναρπαστικό supersport ελαστικό που δεν παρουσίασε σχεδόν καθόλου αδυναμίες» και ανέφερε την εντυπωσιακή του «δυναμική οδική συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό, την εξαιρετική ισορροπία, τις μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και την καλή συμπεριφορά του στην υδρολίσθηση». Σε δοκιμές  φρεναρίσματος, από τα 100 km/h σε βρεγμένη άσφαλτο, το SportContact 7 κατέγραψε απόσταση πέδησης 49,2 μέτρων, δηλαδή ήταν 19,1 μέτρα καλύτερο από το ελαστικό στην τελευταία θέση (ένα ασιατικό οικονομικό μοντέλο).

Το AllSeasonContact 2 τα κατάφερε επίσης πολύ καλά στις δοκιμές του του «Tyre Reviews» στην Αγγλία, υπερέχοντας στον χειρισμό σε βρεγμένο και σε στεγνό οδόστρωμα, στην πρόσφυση στο χιόνι και στη χαμηλή αντίσταση κύλισης. Ο δοκιμαστής Jonathan Benson το αποκάλεσε “ένα εξαιρετικό προϊόν από την Continental“.

Τα θερινά, all season και χειμερινά ελαστικά της Continental είναι κατάλληλα για οχήματα με όλους τους τύπους μετάδοσης (κινητήρες καύσης και ηλεκτρικά).

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental (https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator).

H Continental στην κορυφή των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων tests ελαστικών gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/h-continental-stin-koryfi-ton-evropaikon-aneksartiton-tests-elastikon/feed/ 0
Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: 27-28/4 OpenDayVolvoAero http://www.newsorama.gr/omilos-epixeiriseon-sarakaki-27-284-opendayvolvoaero/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=omilos-epixeiriseon-sarakaki-27-284-opendayvolvoaero http://www.newsorama.gr/omilos-epixeiriseon-sarakaki-27-284-opendayvolvoaero/#comments Wed, 24 Apr 2024 19:00:52 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643240

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: 27-28/4 OpenDayVolvoAero

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο, διοργανώνει  την  πρώτη επίσημη παρουσίαση του Volvo FH Aero…

Newsorama.

]]>
Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: 27-28/4 OpenDayVolvoAero

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας της Volvo Trucks στην Ελλάδα και την Κύπρο, διοργανώνει  την  πρώτη επίσημη παρουσίαση του Volvo FH Aero στη Θεσσαλονίκη, σε μια διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό και γεμάτη συναρπαστικά νέα!

Το Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 10.00 — 18.00, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στη Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη νέα σειρά των φορτηγών AERO EXTENDED της Volvo Trucks με το κορυφαίο στην αγορά σύστημα παρακολούθησης με κάμερες CMS και να ενημερωθούν από τα στελέχη του Ομίλου για όλες τις λεπτομέρειες.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Driving Impression, της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας σειράς φορτηγών VOLVO AERO, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό τιμά ιδιαιτέρως τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη συμπρωτεύουσα όπου το προηγούμενο διάστημα φιλοξενήθηκαν δεκάδες δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από όλο τον κόσμο.

Όλα τα φορτηγά που θα παρουσιαστούν είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για ένα μεγάλο εύρος μεταφορικών εφαρμογών. Θα παρουσιαστούν το Volvo FH16 Aero των 780 HP με τον 17λιτρο κινητήρα, το Volvo FH,  το Volvo FH Electric και το Volvo FMX.

 

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: 27-28/4 OpenDayVolvoAero gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/omilos-epixeiriseon-sarakaki-27-284-opendayvolvoaero/feed/ 0
«The 2Night Show» με Ηλία Βρεττό και… μια συνάντηση – έκπληξη (trailer+photos) http://www.newsorama.gr/the-2night-show-me-ilia-vretto-kai-mia-synadisi-ekpliksi-trailerphotos/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=the-2night-show-me-ilia-vretto-kai-mia-synadisi-ekpliksi-trailerphotos http://www.newsorama.gr/the-2night-show-me-ilia-vretto-kai-mia-synadisi-ekpliksi-trailerphotos/#comments Wed, 24 Apr 2024 15:00:34 +0000 newsorama http://www.newsorama.gr/?guid=fb09e398067bade3faefb7cf982b1113

«The 2Night Show» με Ηλία Βρεττό και… μια συνάντηση – έκπληξη (trailer+photos)

Διαφήμιση – Advertisement (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ο Ηλίας Βρεττός και… «μια συνάντηση απολαυστική, που… είναι για σένα. Παμ!» στο αποψινό «The 2Night Show». Απόψε,…

Newsorama.

]]>
«The 2Night Show» με Ηλία Βρεττό και… μια συνάντηση – έκπληξη (trailer+photos)

Διαφήμιση – Advertisement

Ο Ηλίας Βρεττός και… «μια συνάντηση απολαυστική, που… είναι για σένα. Παμ!» στο αποψινό «The 2Night Show».

Απόψε, Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 24:00, στον ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο πλατό του «The 2Night Show» τον αγαπημένο τραγουδιστή Ηλία Βρεττό, που φέτος έκανε τα πρώτα του βήματα στην παρουσίαση με «Το Πιο Μεγάλο Παζάρι». Τον ενδιαφέρει να γίνει παρουσιαστής; Τι τον άγχωσε σε σχέση με το τραγούδι;
Στη συνέχεια, ο Ηλίας Βρεττός μιλάει για το τρακάρισμα που είχε με τη μηχανή του και εξηγεί πώς σώθηκε από θαύμα. Τι θυμάται από τον γάμο του με την Αναστασία και γιατί ήταν η ωραιότερη βραδιά της ζωής του; Τα πάει καλά με τα πεθερικά του; Τέλος, τραγουδάει live στο στούντιο της εκπομπής και μας δίνει μια μικρή γεύση από όσα συμβαίνουν στο «Ω Stage Athens», όπου εμφανίζεται με τη Λένα Παπαδοπούλου.
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο αποψινό «The 2Night Show» καλωσορίζει τη Μαρία Iορδάνοβα και τη Μαρίνα Μπομπέτσι, τα κoρίτσια που μέσα σε 2 μήνες έκαναν viral στο TikTok το music bar «Scorpios». 
Πού αποδίδουν την επιτυχία τους; Πώς είναι η μεταξύ τους σχέση; Τι όνειρα έχουν για το μέλλον; Μια συνάντηση απολαυστική, που… είναι για σένα. Παμ!
«The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 24:00, στον ΑΝΤ1.

(?)

greek-web-tv.com

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/the-2night-show-me-ilia-vretto-kai-mia-synadisi-ekpliksi-trailerphotos/feed/ 0
Peugeot TotalEnergies: Το PEUGEOT 9X8 εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς στην Ίμολα http://www.newsorama.gr/peugeot-totalenergies-to-peugeot-9x8-eksasfalise-tous-protous-vathmous-stin-imola/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=peugeot-totalenergies-to-peugeot-9x8-eksasfalise-tous-protous-vathmous-stin-imola http://www.newsorama.gr/peugeot-totalenergies-to-peugeot-9x8-eksasfalise-tous-protous-vathmous-stin-imola/#comments Wed, 24 Apr 2024 10:10:50 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643167

Peugeot TotalEnergies: Το PEUGEOT 9X8 εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς στην Ίμολα

Στο ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το PEUGEOT 9X8 με το Νο 93 τερμάτισε στην ένατη θέση στη γενική κατάταξη στον αγώνα 6 Hours…

Newsorama.

]]>
Peugeot TotalEnergies: Το PEUGEOT 9X8 εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς στην Ίμολα

Στο ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το PEUGEOT 9X8 με το Νο 93 τερμάτισε στην ένατη θέση στη γενική κατάταξη στον αγώνα 6 Hours of Imola και κέρδισε τους πρώτους βαθμούς

Στην Ίμολα 73.600 θεατές αψήφησαν τον άστατο καιρό για να παρακολουθήσουν έξι ώρες σκληρού αγώνα. Το PEUGEOT 9X8 2024 πήρε το πραγματικό βάπτισμα του πυρός στο αγωνιστικό του ντεμπούτο σε δύσκολες συνθήκες στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari της Imola. Το καλό για τη γαλλική ομάδα TotalEnergies είναι ότι πήρε τους πρώτους βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA 2024.

Έχοντας προκριθεί στην 14η και 15η θέση στο αρχικό grid (γραμμή εκκίνησης), τα PEUGEOT 9X8 2024 ξεκίνησαν τον αγώνα ακριβώς στη μέση ενός αριθμού 37 δυνατών συμμετοχών στη στενή πίστα της Imola.

Ο Nico Müller (Νο. 93) κατάφερε να βρεθεί στη μέση της ομάδας με τα Hypercars αλλά ο Paul di Resta (Νο. 94) χτυπήθηκε από πίσω και κατέληξε στην μόλις πρώτη στροφή στην αμμοπαγίδα ασφαλείας.

Οι Paul di Resta, Loïc Duval και Stoffel Vandoorne δεν τα παράτησαν και ξαναμπήκαν στον αγώνα. Τελικά τερμάτισαν στην 15η της γενικής κατάταξης.

Το PEUGEOT 9X8 με το Νο. 93 τερμάτισε τον αγώνα στην ένατη θέση, εξασφαλίζοντας τους πρώτους βαθμούς της Team Peugeot TotalEnergies για το 2024.

Ο Olivier Jansonnie, Τεχνικός Διευθυντής Team Peugeot TotalEnergies δήλωσε:

«Το μονοθέσιο Νο 94 χτυπήθηκε από πίσω στην αρχή του αγώνα κάτι που προξένησε μεγάλη ζημιά στο αμάξωμα. Πραγματοποιήσαμε επισκευές σε δύο στάδια, ένα εκ των οποίων ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν εντός πίστας για να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στον ίδιο γύρο με τον πρωτοπόρο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχαν πολλά για να διεκδικήσουμε από αγωνιστική άποψη. Στο μονοθέσιο Νο 93, είχαμε ένα πρόβλημα συμπλέκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα που θα πρέπει να διερευνήσουμε άμεσα και το οποίο αναμφίβολα μας κόστισε μερικές θέσεις στη γενική κατάταξη. Διαχειριστήκαμε καλά τη στρατηγική για να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα, ειδικά όσον αφορά τις αλλαγές ελαστικών. Για το Spa-Francorchamps, προφανώς, θα πρέπει να τα πάμε καλύτερα στις κατατακτήριες».

Peugeot TotalEnergies: Το PEUGEOT 9X8 εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς στην Ίμολα gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/peugeot-totalenergies-to-peugeot-9x8-eksasfalise-tous-protous-vathmous-stin-imola/feed/ 0
Έπος στην Καλαμάτα: Άντρας βγήκε στους δρόμους σαν Σαουδάραβας με κελεμπία λόγω της αφρικανικής σκόνης http://www.newsorama.gr/epos-stin-kalamata-adras-vgike-stous-dromous-san-saoudaravas-me-kelebia-logo-tis-afrikanikis-skonis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=epos-stin-kalamata-adras-vgike-stous-dromous-san-saoudaravas-me-kelebia-logo-tis-afrikanikis-skonis http://www.newsorama.gr/epos-stin-kalamata-adras-vgike-stous-dromous-san-saoudaravas-me-kelebia-logo-tis-afrikanikis-skonis/#comments Wed, 24 Apr 2024 09:09:08 +0000 newsorama https://www.diaforetiko.gr/?p=1420268

Έπος στην Καλαμάτα: Άντρας βγήκε στους δρόμους σαν Σαουδάραβας με κελεμπία λόγω της αφρικανικής σκόνης

Αστεια «Χρόνια πολλά και χαρά στα σκέλια μας»: Ρεπόρτερ της ΕΡΤ μπήκε στο κλίμα του εθίμου Μπουρανί στον Τύρναβο Στον Τύρναβο βρέθηκε σήμερα (18/03) το…

Newsorama.

]]>
Έπος στην Καλαμάτα: Άντρας βγήκε στους δρόμους σαν Σαουδάραβας με κελεμπία λόγω της αφρικανικής σκόνης

Αστεια

«Χρόνια πολλά και χαρά στα σκέλια μας»: Ρεπόρτερ της ΕΡΤ μπήκε στο κλίμα του εθίμου Μπουρανί στον Τύρναβο

Στον Τύρναβο βρέθηκε σήμερα (18/03) το πρωί η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, παίρνοντας μία «γεύση» από το έθιμο «Μπουρανί». Σύμβολο σε αυτό το έθιμο είναι ο φαλλός. «Δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, το ΕΣΡ το επιτρέπει», είπε συγκεκριμένα η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τότε ένας κάτοικος της περιοχής, της έδεσε γύρω από την μέση […]

(?)

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/epos-stin-kalamata-adras-vgike-stous-dromous-san-saoudaravas-me-kelebia-logo-tis-afrikanikis-skonis/feed/ 0
VW : Ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό το 3ης γενιάς Tiguan και κερδίζει τις εντυπώσεις http://www.newsorama.gr/vw-ksefevgei-apo-ton-adagonismo-to-3is-genias-tiguan-kai-kerdizei-tis-edyposeis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vw-ksefevgei-apo-ton-adagonismo-to-3is-genias-tiguan-kai-kerdizei-tis-edyposeis http://www.newsorama.gr/vw-ksefevgei-apo-ton-adagonismo-to-3is-genias-tiguan-kai-kerdizei-tis-edyposeis/#comments Wed, 24 Apr 2024 09:01:05 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643122

VW : Ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό το 3ης γενιάς Tiguan και κερδίζει τις εντυπώσεις

Η πανελλαδική παρουσίαση του νέου Tiguan 3ης γενιάς έγινε στην Αρκαδία. Το οδηγήσαμε σε όλα τα είδη του δρόμου και επιστρέψαμε με πολλές θετικές εντυπώσεις.…

Newsorama.

]]>
VW : Ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό το 3ης γενιάς Tiguan και κερδίζει τις εντυπώσεις

Η πανελλαδική παρουσίαση του νέου Tiguan 3ης γενιάς έγινε στην Αρκαδία. Το οδηγήσαμε σε όλα τα είδη του δρόμου και επιστρέψαμε με πολλές θετικές εντυπώσεις.

Μπορεί το Tiguan για την VW να ήταν το best seller και να έκανε παγκοσμίως περισσότερες από 7.6 εκατομμύρια πωλήσεις ( 17.500 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ελλάδα), ωστόσο οι Γερμανοί δεν κάθισαν στις δάφνες του νικητή. Ακολούθησαν την παροιμία που λέει ότι «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Και έτσι ξεκίνησαν τη σχεδίαση του 3ης γενιάς Tiguan και τον ολικό επαναπροσδιορισμό του στην παγκόσμια αγορά.

Αν θυμόσαστε, η γερμανική εταιρία με το Tiguan έφερε το 2007 την επανάσταση με τον 1.4cc κινητήρα όταν ο ανταγωνισμός βρισκόταν στα αυτοκίνητα που κάτω από τα μπροστινά καπό υπήρχαν δίλιτροι ατμοσφαιρικοί. Φοβερή τεχνολογία την εκείνη εποχή.

Σήμερα η VW κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, με το 3ης γενιάς Tiguan που η ελληνική αντιπροσωπεία μας παρουσίασε στην ορεινή Αρκαδία. Δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι τη Γαλλία για να καταλάβεις τις διαφορές που έχει το νέο SUV με τον προκάτοχό του που είναι ένα καταξιωμένο μοντέλο. Το καλό πράγμα φαίνεται από την αρχή. Άλλα κρατήματα, άλλη αίσθηση και άλλη τεχνολογία.

Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Στο εσωτερικό οι οθόνες σε εντυπωσιάζουν. Για σκεφθείτε τι σημαίνει να έχετε στο ταμπλό μπροστά σας οθόνες 12.9 και 15 ίντσες .

Το νέο Tiguan που δοκιμάσαμε και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας είναι ένα αυτοκίνητο για πολλούς. Έχει οκτώ κινητήρες, για πιο εύκολη επιλογή από τους υποψήφιους αγοραστές, αρκετές εκδόσεις και φυσικά τεχνολογία που εντυπωσιάζει. Λογικό είναι να «κοιτάει» τον ανταγωνισμό στα μάτια χωρίς φόβο.

Ποιες είναι οι διαφορές με το Tiguan 2ης γενιάς;

Οι διαστάσεις στο Tiguan 2ης γενιάς είναι μήκος 4.509, πλάτος 1.839, ύψος 1.675 χλστ. και μεταξόνιο 2.678 χλστ.

Στο 3ης γενιάς Tiguan το μήκος είναι 4.539, το πλάτος 1.842 και το ύψος 1.660 χλστ. Το δε μεταξόνιο είναι 2.676 χλστ.

Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε και έφτασε τα 652 λίτρα έναντι 615 λίτρα που είχε η προηγούμενη έκδοση.

Είναι ένα μοντέλο που σχεδιαστικά ακολουθεί τις φόρμες των SUV, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ. Ανήκει στη μεσαία κατηγορία αλλά έχει premium χαρακτηριστικά. ‘Άλλο στυλ με διαφορετική  μάσκα και μεγάλους προβολείς που εκτείνονται και στα φτερά. Διακριτική είναι και η αεροτομή στο πάνω μέρος του οχήματος.

Τη γενικότερη όψη την αλλάζει ο μεγάλος σε διαστάσεις προφυλακτήρας. Ειδικά στην έκδοση της σειράς R Line είναι ποιο επιθετικός. Ξεχωρίζει ακόμη από τις ακμές τόσο στο μεγάλο καπό όσο και στο πλαϊνό μέρος που καταλήγουν μέχρι το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου.

Ένα νέο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του SUV είναι η συνεχής οριζόντια λωρίδα των πίσω φωτιστικών σωμάτων LED. Στις δύο κορυφαίες εκδόσεις More και R-Line ή σε συνδυασμό με τους προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix, η λωρίδα LED μεταξύ των πίσω σωμάτων φωτίζεται επίσης όπως και μπροστά.

Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών εκτείνεται μέχρι τον προφυλακτήρα και είναι στάνταρ στο Tiguan More & R-line. Και οι δύο κορυφαίες εκδόσεις διαθέτουν εντυπωσιακά στοιχεία χρωμίου στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα.

Ποια είναι η εξέλιξη στο παγκόσμιο bestseller όσον αφορά τις κινητήριες δυνάμεις; Τα νέα Plug-in hybrid κινητήρια σύνολα του Tiguan, με το συνδυασμό ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός νέου turbo κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα μόλις 1,5 λίτρων εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το Tiguan θα σας πάει ηλεκτρικά, αθόρυβα και με μηδενικό αποτύπωμα για περίπου 100 χιλιόμετρα. Συνδυαστικά η εργοστασιακή μέτρηση δίνει 900 χιλιόμετρα.

Ένα ακόμη που πρέπει να σημειώσετε -για να μην ρωτάτε στις εκθέσεις- είναι ότι στο νέο Tiguan σε όλες τις εκδόσεις δεν υπάρχουν χειροκίνητα κιβώτια.

Με το 3ης γενιάς Tiguan μπορείτε να κάνετε άνετα ταξίδια σε περιοχές που ακόμη δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί. Ο οδηγός δεν ανησυχεί μην χτυπήσει το αμάξωμα από κάτω. Η απόσταση από το έδαφος είναι 190 χλστ.

Και τι ζητάει πάντα ο Έλληνες αγοραστής εκτός από τα βασικά; Αν το αυτοκίνητο έχει ρεζέρβα. Γιατί αν σκίσεις το λάστιχο με καμιά πέτρα στο βουνό, το κιτ επισκευής ελαστικών είναι για πέταμα. Ναι όλες οι εκδόσεις -εκτός της βασικής- διαθέτουν ρεζέρβα ασφαλείας.

Οι διαθέσιμες ζάντες είναι 17, 18, 19, 20 ιντσών.‘Όλες με μοντέρνο σχεδιασμό που δίνουν άλλη εικόνα όταν βλέπεις το αυτοκίνητο από τα πλάγια.

Στο ταξίδι το νέο Tiguan είναι ξεκούραστο. Είναι μακρύτερο, πλατύτερο, αλλά κοντότερο ενώ έχει μεγαλύτερο ωφέλιμο χώρο για τις αποσκευές. Η οδική συμπεριφορά στην έκδοση R-Line μας εντυπωσίασε. Έχει αναρτήσεις Adaptive Chassis Control DCC Pro με αμορτισέρ δύο βαλβίδων.

Το best seller μοντέλο της Volkswagen εξέλιξε μια νέα γενιά του Adaptive Chassis Control DCC, το προαιρετικό DCC Pro1. Επιπλέον, το Tiguan είναι πλέον εξοπλισμένο με το Vehicle Dynamics Manager. Το σύστημα ελέγχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (XDS) και τις δυναμικές κινήσεις από τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ στο σύστημα DCC Pro.


Αναλυτική και επικοδομητική ήταν η παρουσίαση που έκανε ο κ. Κώστας Μανούσος, υπευθυνος εκπαίδευσης στην Kosmocar

 

Χάρη στο Vehicle Dynamics Manager, το οποίο μπορεί να φρενάρει κάθε τροχό ανεξάρτητα και να ρυθμίζει τη σκληρότητα του καθενός αμορτισέρ, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι πιο ουδέτερα, σταθερά και ευέλικτα. Η βασική αρχιτεκτονική του συστήματος της ανάρτησης περιλαμβάνει στον εμπρός άξονα μία διάταξη με γόνατα MacPherson και στον πίσω άξονα διάταξη τεσσάρων συνδέσμων.

Το νέο Tiguan διαθέτει λειτουργίες Lounge, Energetic, Joy, Minimal και Me. Η Lounge χαρακτηρίζεται από χαμηλά χρώματα, ήσυχους ήχους και κλασική μουσική ενώ η Energetic έχει εντονότερα χρώματα, οι ήχοι είναι πιο δυνατοί και η λίστα αναπαραγωγής είναι πιο ζωντανή.

Εσωτερικά

Ξεχωρίσαμε το εντυπωσιακό και ευρύχωρο σαλόνι.Τα σπορ καθίσματα «αγκαλιάζουν» το σώμα του οδηγού ενώ σε κάποιες εκδόσεις υπάρχει λειτουργία μασάζ.

Η νέα αρχιτεκτονική του ψηφιακού ταμπλό στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό του. Τα συστήματα υποβοήθησης έχουν εξελιχθεί τόσο που χρειάζεσαι φροντιστήριο για να τα μάθεις και να τα εκμεταλλευτείς.

Η καινούργια σχεδίαση του ταμπλό με τα στοιχεία της τέταρτης γενιάς  του modular infotainment matrix (MIB4) είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του στυλ. Είναι διαισθητικό στη λειτουργία, έχει γρήγορη συνδεσιμότητα με καθαρό και έξυπνο σχεδιασμό. Μας άρεσαν τα γραφικά, το καινούργιο head-up display που σου προβάλει στοιχεία στο παρμπρίζ, ο νέος κεντρικός διακόπτης Driving Experience Control με την ενσωματωμένη οθόνη TFT LCD.

Ο πίνακας οργάνων του οδηγού σε όλες τις εκδόσεις είναι 10 ιντσών και η οθόνη αφής 12,9 ιντσών στη βασική έκδοση και 15 ιντσών στην πιο πλούσια με τέσσερα διαφορετικά πεδία πληροφόρησης.

Οι αεραγωγοί βρίσκονται σε σωστή θέση. Ο οδηγός χαίρεται το μεγαλύτερο χώρο που έχει μπροστά του. ΣΕ αυτό βοήθησε η απουσία του μπουτόν εκκίνησης στο ταμπλό αλλά και ο επιλογέας ταχυτήτων που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού.

Η κεντρική κονσόλα προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, καθώς — όπως και στο ID.7 — οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται τώρα μέσω ενός μοχλοδιακόπτη  με διαισθητική αρχή λειτουργίας. Ο διακόπτης γυρίζει προς τα εμπρός στη θέση «D» για την κίνηση προς τα εμπρός, στην θέση «R» για την οπισθοπορεία, ενώ το χειρόφρενο ενεργοποιείται με το πάτημα του διακόπτη στο άκρο. Στην αριστερή πλευρά της κολώνας του τιμονιού, ένας νέος, πολύ-λειτουργικός διακόπτης χρησιμοποιείται επίσης για τις λειτουργίες των φλας και των υαλοκαθαριστήρων. Ο πρόσθετος χώρος στην κεντρική κονσόλα χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για δύο επαγωγικές ψυχόμενες θέσεις φόρτισης smartphone (15 Watt) και δύο θύρες USB-C (δυνατότητα φόρτισης 45 Watt).

Για πρώτη φορά στο Tiguan, τα πιο πρόσφατα συστήματα Park Assist επιτρέπουν την πλήρως αυτόματη είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης σε απόσταση έως και 50 μέτρων. Το πρόσφατα εξελιγμένο Adaptive Chassis Control DCC Pro προσφέρει βελτιωμένη άνεση και δυναμικά χαρακτηριστικά. Νέα στοιχεία, όπως η λειτουργία πνευματικού μασάζ για τα εμπρός καθίσματα και οι επίσης νέοι προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix  προέρχονται και αυτά από το Touareg της premium κατηγορίας.

Το οδηγήσαμε τη νύκτα στο δρόμο που οδηγεί από το δασαρχείο προς την απέναντι πλευρά του βουνού. Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που τα φώτα άνοιγαν και έκλειναν στο πλάτος, άλλαζαν σκάλες και έκαναν τη νύκτα ημερά. Εντυπωσιακό.Οι προβολείς IQ.LIGHT HD matrix δημιουργούν ένα φωτεινό «μονοπάτι» στη λωρίδα κυκλοφορίας του Tiguan.Το HD σημαίνει High Definition, δηλαδή υψηλή ανάλυση των πηγών φωτός. Στην περίπτωση του Tiguan, πρόκειται για συνολικά 38.400 στοιχεία LED πολλαπλών pixel. Σε κάθε προβολέα, 19.200 στοιχεία LED πολλαπλών pixel φωτίζουν το δρόμο και τον περιβάλλοντα χώρο και βελτιστοποιούν την άνεση και την ασφάλεια. Κάθε προβολέας αποτελείται από τρεις μονάδες.

Mόνο αν το οδηγήσετε θα καταλάβετε πόσο εξαιρετικά δουλεύει το σύστημα με τα φώτα.

Η Volkswagen ανασχεδίασε πλήρως την τρίτη γενιά του bests ellerτης. Το αναβάθμισε σε όλους τους τομείς. Η αεροδυναμική ακόμη καλύτερη. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας από 0,33 κατέβηκε στο 0,28 που είναι από τα καλύτερα για SUV της μεσαίας κατηγορίας.

Τέσσερα από τα οκτώ συνολικά κινητήρια σύνολα είναι καινούργια υβριδικά. Η γκάμα ξεκινά από δύο προσιτά και οικονομικά ήπια υβριδικά συστήματα των 48 Volt (eTSI) και καταλήγει σε δύο plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης ενός νέου, επαναστατικού σταδίου εξέλιξης (eHybrid).

Όποια έκδοση και αν επιλέξετε, από το ήπιο υβριδικό σύστημα, μέχρι 4κίνητο, πετρελαιοκίνητο και pluginhybrid, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αποκλειστικά αυτόματο. Και μια λεπτομέρεια. Αερόσακοι πλευρικοί υπάρχουν και για τους πίσω επιβάτες.

Ασφάλεια στο δρόμο

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μια από τις τέσσερις ρυθμίσεις (comfort, eco, sport, individual) για να κινηθεί ανάλογα με το δρόμο και τη διάθεση.

Αν για παράδειγμα είσαι στο Δομοκό που έχεις αλλεπάλληλες στροφές επιλέγεις τη ρύθμιση που σου ταιριάζει ( πχ σπορ) και διαπιστώνεις αμέσως πόσο αλλάζει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αν φυσικά οδηγείτε στην εθνική οδό η comfort είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε μέσα από την οθόνη να κάνετε -εκτός από τις τέσσερις που αναφέραμε- και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις σε αναρτήσεις και συμπεριφορά. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον με ψαλίδια βάσης για μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων για πίσω.

Κινητήρες

Στη βασική έκδοση, ο κινητήρας 1.5 TSI αποδίδει 110 kW (150 PS) και, μαζί με την μέγιστη απόδοση των 85 kW (115 PS) του ηλεκτροκινητήρα, εξασφαλίζει μια συνδυαστική ισχύ 150 kW (204 PS). Προαιρετικά, διατίθεται η κορυφαία έκδοση του κινητήρα με 130 kW (177 PS), η οποία μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 200 kW (272 PS). Η έκδοση των 150 kW αποδίδει συνδυαστική ροπή 350 Nm, ενώ η έκδοση των 200 kW φτάνει τα 400 Nm. Οι υψηλότερες συνδυαστικές τιμές ισχύος και ροπής δεν προκύπτουν από την πρόσθεση των αντίστοιχων τιμών του 1.5 TSI evo2 και του ηλεκτροκινητήρα, αλλά είναι μέγιστες τιμές που ελέγχονται ηλεκτρονικά για μέγιστη απόδοση.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο επιμέρους μονάδες: τον ηλεκτροκινητήρα και τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης. Ο 1.4 TSI κινητήρας που ξέραμε αντικαταστάθηκε από τον 1.5 TSIevo2 που κάνει το ντεμπούτο του στην έκδοση με μέγιστη απόδοση 130 kW.

Και οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις του 1.5 TSI αποδίδουν τη μέγιστη ισχύ τους από τις 5.500 έως και τις 6.000 σ.α.λ. και τη μέγιστη ροπή τους των 250 Nm από τις 1.500 έως τις 4.000 σ.α.λ.

Στο νέο Tiguan eHybrid, η Volkswagen χρησιμοποιεί ένα ακόμα πιο εξελιγμένο υβριδικό κιβώτιο ταχυτήτων, το DQ400eevo. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος σε αυτό το ειδικό κιβώτιο DSG. Ο ηλεκτροκινητήρας των 85 kW με την κωδική ονομασία HEM80 evo αποδίδει μέγιστη ροπή 330 Nm και αποτελεί μια ενιαία μονάδα μαζί με το νέο DQ400e evo.

 

Οι τιμές για το Tiguan ξεκινούν από τις 34.300 ευρώ για την έκδοση με το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης των 48 V(eTSI) με τα 96 kW (130 PS).

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Ιούνιο.

Ο πλήρης τιμοκατάλογος ανά έκδοση και κινητήρα

Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 130PS DSG €34.300
Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 130PS DSG Life €36.900
Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 130PS DSG More €37.300
Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG Life €37.900
Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG More €38.300
Tiguan 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG R-Line €42.500
Tiguan 2.0 TDI 150PS DSG Life €42.900
Tiguan 2.0 TDI 150PS DSG More €43.350
Tiguan 2.0 TDI 4MOTION 193PS DSG R-Line €52.800
Tiguan 1.5 eHybrid 204PS DSG R-Line €51.100
Tiguan 1.5 eHybrid 272PS DSG R-Line €53.900

 

Περ Χαλ

VW : Ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό το 3ης γενιάς Tiguan και κερδίζει τις εντυπώσεις gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/vw-ksefevgei-apo-ton-adagonismo-to-3is-genias-tiguan-kai-kerdizei-tis-edyposeis/feed/ 0
ELTRAK & BYD ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων για  Ελλάδα και Κύπρο http://www.newsorama.gr/eltrak-byd-enonoun-tis-dynameis-tous-ston-tomea-ton-peronoforon-kai-paletoforon-anypsotikon-mixanimaton-gia-ellada-kai-kypro/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eltrak-byd-enonoun-tis-dynameis-tous-ston-tomea-ton-peronoforon-kai-paletoforon-anypsotikon-mixanimaton-gia-ellada-kai-kypro http://www.newsorama.gr/eltrak-byd-enonoun-tis-dynameis-tous-ston-tomea-ton-peronoforon-kai-paletoforon-anypsotikon-mixanimaton-gia-ellada-kai-kypro/#comments Tue, 23 Apr 2024 19:09:13 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643074

ELTRAK & BYD ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων για  Ελλάδα και Κύπρο

Η Eltrak, ηγέτης στον τομέα της διάθεσης μηχανημάτων έργων, ενέργειας και ναυτιλίας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη νέα της συνεργασία με την πολυεθνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας…

Newsorama.

]]>
ELTRAK & BYD ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων για  Ελλάδα και Κύπρο

Η Eltrak, ηγέτης στον τομέα της διάθεσης μηχανημάτων έργων, ενέργειας και ναυτιλίας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη νέα της συνεργασία με την πολυεθνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας BYD. Η συμφωνία αφορά στην ανάληψη της εισαγωγής, διανομής και τεχνικής υποστήριξης των περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η BYD, με ιστορία που ξεκινά το 1995 ως κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών, έχει εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ενέργειας και της υψηλής τεχνολογίας, καλύπτοντας πλέον ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των σιδηροδρομικών μεταφορών και της παραγωγής ενέργειας.

Η φιλοσοφία της BYD ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία της Eltrak, με έμφαση στην εστίαση σε καινοτόμες λύσεις για ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική διεύρυνσης των συνεργασιών με τους οίκους που αντιπροσωπεύει η Eltrak και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της θέσης της ως πρωτοπόρος στην αγορά, προσφέροντας στους πελάτες της κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες.

Με την προσθήκη των ηλεκτρικών περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων της BYD στο χαρτοφυλάκιό της, η Eltrak επιδεικνύει συνεχή δέσμευση για παροχή πολλαπλών προτάσεων και λύσεων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των συνεργατών της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενδιαφέρουσα συνεργασία της Eltrak και τα νέα προϊόντα, επισκεφθείτε τη σελίδα μας https://eltrak.gr/drastiriotites/.

 

 

 

 

 

ELTRAK & BYD ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των περονοφόρων και παλετοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων για  Ελλάδα και Κύπρο gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/eltrak-byd-enonoun-tis-dynameis-tous-ston-tomea-ton-peronoforon-kai-paletoforon-anypsotikon-mixanimaton-gia-ellada-kai-kypro/feed/ 0
Ποιοι είναι οι στόχοι της Kia για να ηγηθουν στην παγκόσμια εποχή της ηλεκτροκίνησης http://www.newsorama.gr/poioi-einai-oi-stoxoi-tis-kia-gia-na-igithoun-stin-pagosmia-epoxi-tis-ilektrokinisis/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=poioi-einai-oi-stoxoi-tis-kia-gia-na-igithoun-stin-pagosmia-epoxi-tis-ilektrokinisis http://www.newsorama.gr/poioi-einai-oi-stoxoi-tis-kia-gia-na-igithoun-stin-pagosmia-epoxi-tis-ilektrokinisis/#comments Tue, 23 Apr 2024 17:45:16 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=642058

Ποιοι είναι οι στόχοι της Kia για να ηγηθουν στην παγκόσμια εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ο οδικός χάρτης επιτρέπει στην Kia να ανταποκριθεί προληπτικά στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν τη βιομηχανία κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην αγορά των EVs. Η Kia…

Newsorama.

]]>
Ποιοι είναι οι στόχοι της Kia για να ηγηθουν στην παγκόσμια εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ο οδικός χάρτης επιτρέπει στην Kia να ανταποκριθεί προληπτικά στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν τη βιομηχανία κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην αγορά των EVs.

Η Kia Corporation  ενημέρωσε  για τις μελλοντικές στρατηγικές και τους οικονομικούς της στόχους στο CEO Investor Day της στη Σεούλ της Κορέας. Με την παρουσίαση 15 καινούργιων μοντέλων και με μια επένδυση 38 τρισεκατομμύρια KRW ( 1 KRW= 0.00068 euro), η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαιώνει ότι θα πετύχει τους στόχους της

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής της για το 2030 που ανακοινώθηκε πέρυσι και στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής στρατηγικής της, ανταποκρινόμενη στην αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλο το παγκόσμιο τοπίο της βιομηχανίας κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia επικαιροποίησε τη μεσο-μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τη δραστηριότητα των PBV. Επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για το 2030 για πωλήσεις 4,3 εκατομμυρίων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων 1,6 εκατομμυρίων μονάδων ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων των 4,3 εκατομμυρίων για το 2030 είναι 34,4% υψηλότερος από τον ετήσιο στόχο της μάρκας για το 2024, που είναι 3,2 εκατομμύρια μονάδες.

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει μια κορυφαία μάρκα EVs αυξάνοντας το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο σύνολο των πωλήσεων της, με την πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού ηλεκτροκίνητων μοντέλων μεταξύ των συνολικών πωλήσεών της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μοντέλων (HEV), των plug-in υβριδικών (PHEV) και των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων ύψους 2,48 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως ή 58% των συνολικών πωλήσεων της Kia το 2030.

Ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia δήλωσε:

« Μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση της μάρκας μας το 2021, η Kia ενισχύει την παγκόσμια επιχειρηματική στρατηγική της για την περαιτέρω δημιουργία μιας καινοτόμου γκάμας EV και την επιτάχυνση της μετάβασης της εταιρείας σε πάροχο βιώσιμων λύσεων κινητικότητας. Ανταποκρινόμενη αποτελεσματικά στις αλλαγές στην αγορά κινητικότητας και εφαρμόζοντας αποτελεσματικά μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές, η Kia ενισχύει τη δέσμευση της για την ευημερία των πελατών, των κοινοτήτων, της παγκόσμιας κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Συνοπτική παρουσίαση της Ημέρας Επενδυτών

 

 

 

Οι κύριες αλλαγές στη βιομηχανία που αναμένεται να προκύψουν τα επόμενα χρόνια προέρχονται στην αγορά των EVs, στην άνοδο των κινέζων κατασκευαστών και στην αλλαγή του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις αλλαγές στο περιβάλλον της αγοράς, η Kia θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στη γκάμα της. Σχεδιάζει να ενισχύσει τη γκάμα των υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της (HEV) από έξι μοντέλα το 2024 σε εννέα μοντέλα έως το 2028, με επιλογές συστημάτων κίνησης HEV που θα είναι διαθέσιμα για τα περισσότερα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της μάρκας.

Παράγοντες όπως η μικρότερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η μείωση των επιδοτήσεων για EVs και η βραδύτερη ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση των EVs. Η Κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει έξι καινούργια EVs μέχρι το 2026, ξεκινώντας με το EV3 το 2024, το οποίο θα ακολουθήσουν τα EV2, EV4 και EV5 στις πιο σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Νότιας Κορέας. Στις αναδυόμενες αγορές, η εταιρεία θα εξελίξει δύο EVs ειδικά για αυτές, όπως το Carens EV για την αγορά της Ινδίας.

Οι Κορεάτες για να ανταποκριθούν στους στόχους σχεδιάζουν τόσο νέα EVs όσο και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) σε 13 εργοστάσια παγκοσμίως. Για να αντιμετωπίσουν την άνοδο των ανταγωνιστικών κινεζικών εταιρειών αρχικά θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο σύστημα  λειτουργίας υπηρεσιών και ανταλλακτικών ενώ θα μπουν σε νέες αγορές PBV και θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και κινέζικα εργοστάσια για άλλες αναδυόμενες αγορές. Στην Kia σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις επιδόσεις των οχημάτων της, αυξάνοντας τον αριθμό των μοντέλων που διαθέτουν τεχνολογία over-the-air (OTA) σε 18 και αυξάνοντας το ποσοστό εγκατάστασης προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) σε πάνω από το 63% των μοντέλων έως το 2026. Η προσέγγιση αυτή θα ενισχυθεί με βελτιώσεις στην ικανοποίηση των πελατών, όπως η δυνατότητα εξυπηρέτησης που διαθέτει 6.200 σημεία παγκοσμίως και σχεδόν 34.000 τεχνικούς.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Kia για να ηγηθουν στην παγκόσμια εποχή της ηλεκτροκίνησης gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/poioi-einai-oi-stoxoi-tis-kia-gia-na-igithoun-stin-pagosmia-epoxi-tis-ilektrokinisis/feed/ 0
Πασχαλιάτικο δώρο από τη Citroen: Eιδική άτοκη χρηματοδότηση στα βασικά της μοντέλα http://www.newsorama.gr/pasxaliatiko-doro-apo-ti-citroen-eidiki-atoki-xrimatodotisi-sta-vasika-tis-modela/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pasxaliatiko-doro-apo-ti-citroen-eidiki-atoki-xrimatodotisi-sta-vasika-tis-modela http://www.newsorama.gr/pasxaliatiko-doro-apo-ti-citroen-eidiki-atoki-xrimatodotisi-sta-vasika-tis-modela/#comments Tue, 23 Apr 2024 11:18:05 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643077

Πασχαλιάτικο δώρο από τη Citroen: Eιδική άτοκη χρηματοδότηση στα βασικά της μοντέλα

Το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Citroёn δίνει την ευκαιρία στους υποψήφιους πελάτες της να αποκτήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους χωρίς άγχος και τόκους Όσοι…

Newsorama.

]]>
Πασχαλιάτικο δώρο από τη Citroen: Eιδική άτοκη χρηματοδότηση στα βασικά της μοντέλα

Το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Citroёn δίνει την ευκαιρία στους υποψήφιους πελάτες της να αποκτήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους χωρίς άγχος και τόκους

Όσοι προβληματίζεστε με τα επιτόκια, τις διακυμάνσεις και τους τόκους, ξεχάστε τα. Η Citroёn κάνει τη διαφορά, καταργεί τους τόκους και βάζει τέλος στις χρηματοδοτήσεις που προβληματίζουν λόγω υψηλών επιτοκίων. Προσφέρει στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της C3, C3 Aircross, C4, C4X & C5 Aircross  Άτοκη Χρηματοδότηση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από το άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης προσφέρει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια σε όλη την γκάμα των επιβατικών της μοντέλων.

Το νέο άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προσφέρει μεγάλο όφελος στον καταναλωτή καθώς έχει πλέον την δυνατότητα να αποκτήσει άτοκα το μοντέλο της επιλογής του με 25% προκαταβολή και αποπληρωμή δόσεων σε διάστημα έως 48 μήνες (4 χρόνια).

Ο συνδυασμός του χρηματοδοτικού άτοκου προγράμματος, με αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια και η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση είναι το καλύτερο Πασχαλιάτικο δώρο.

 

Πασχαλιάτικο δώρο από τη Citroen: Eιδική άτοκη χρηματοδότηση στα βασικά της μοντέλα gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/pasxaliatiko-doro-apo-ti-citroen-eidiki-atoki-xrimatodotisi-sta-vasika-tis-modela/feed/ 0
F1 Shanghai: Ο Verstappen κέρδισε άνετα και χωρίς άγχος http://www.newsorama.gr/f1-shanghai-o-verstappen-kerdise-aneta-kai-xoris-agxos/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=f1-shanghai-o-verstappen-kerdise-aneta-kai-xoris-agxos http://www.newsorama.gr/f1-shanghai-o-verstappen-kerdise-aneta-kai-xoris-agxos/#comments Tue, 23 Apr 2024 10:00:06 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643158

F1 Shanghai: Ο Verstappen κέρδισε άνετα και χωρίς άγχος

Η κυριαρχία του Max Verstappen ήταν και πάλι η ιστορία που είδαμε στη Σαγκάη. Μετά τη νίκη του, στον αγώνα Sprint, ο τρεις φορές παγκόσμιος…

Newsorama.

]]>
F1 Shanghai: Ο Verstappen κέρδισε άνετα και χωρίς άγχος

Η κυριαρχία του Max Verstappen ήταν και πάλι η ιστορία που είδαμε στη Σαγκάη. Μετά τη νίκη του, στον αγώνα Sprint, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε και στον κανονικό αγώνα. Είναι η τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες φέτος συν τη νίκη στον πρώτο αγώνα Sprint στην Κίνα. Συνολικά έφτασε τις 58 νίκες Grand Prix σε 190 εκκινήσεις. Για την Red Bull ήταν η 117η νίκη της.

Στο βάθρο επίσης ανέβηκαν στη δεύτερη θέση ο Lando Norris με τη McLaren και στην τρίτη θέση ο Sergio Perez με στην άλλη Red Bull. Αυτό ήταν το 15ο βάθρο του Άγγλου και το 39ο του Μεξικανού. Ο Fernando Alonso που τερμάτισε έβδομος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο αγώνα για 25η φορά στην καριέρα του. Ήταν η δεύτερη φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο με Aston Martin, μετά το Ζάντφορτ πέρυσι.

ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών επέλεξε να εκκινήσει με τη μέση γόμα. Υπήρξαν όμως και τέσσερις οδηγοί — Hamilton, Stroll, Sargeant και Tsunoda – που προτίμησαν τη μέση γόμα ενώ ο Magnussen εκκίνησε με τη σκληρή γόμα. Η εξέλιξη του αγώνα και οι ποικίλες επιλογές στρατηγικής επηρεάστηκαν από τις τρεις περιόδους αυτοκινήτου ασφαλείας, μία εικονική και δύο πραγματικές, για 17 λεπτά περίπου, λίγο πριν το μέσο του αγώνα. Αυτό εκμηδένισε τις διαφορές και μπέρδεψε τα πράγματα όσον αφορά στα πιτ στοπ και στη χρήση ελαστικών. Έξι οδηγοί οι Hamilton, Stroll, Alonso, Sargeant, Tsunoda και Zhou — κατέληξαν να χρησιμοποιήσουν και τις τρεις γόμες. Είναι ενδεικτικό ότι οι στρατηγικές των οδηγών που τερμάτισαν στην βαθμολογούμενη δεκάδα ήταν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, τόσο στην επιλογή γομών όσο και στον αριθμό πιτ στοπ: Οι Norris, Sainz και Leclerc έκαναν μόνο μια αλλαγή ενώ οι Verstappen, Perez, Russell, Hamilton, Piastri και Hulkenberg έκαναν δύο αλλαγές. Υπήρχε και ο Alonso που αναγκάστηκε να σταματήσει 3 φορές. Ο Sainz ήταν αυτός που διένυσε την μεγαλύτερη απόσταση με τη σκληρή γόμα (39 γύρους). Αντίστοιχα ο Magnussen συμπλήρωσε 29 γύρους με τη μέση γόμα και ο Alonso 20 γύρους με τη μαλακή γόμα.

ΜARIO ISOLA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ MOTORSPORT PIRELLI: «Βγάζω το καπέλο, στο Max Verstappen, που έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας δύο φορές στο πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν, με αγώνα Sprint. Πέρα από αυτό, ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον, γιατί πίσω από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, υπήρχε αμφίρροπος αγώνας με εκπλήξεις, προσπεράσεις και ενθουσιασμό. Στην πραγματικότητα, υπήρχε επίσης μεγάλος ενθουσιασμός μεταξύ των Κινέζων φιλάθλων που είχαν τα μάτια τους κολλημένα στον τοπικό ήρωα Guanyu Zhou όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος μετά τον αγώνα, έδειξε τη συγκίνησή του αναγνωρίζοντας την υποστήριξή τους. Από καθαρά τεχνική άποψη, ο αγώνας επιβεβαίωσε ότι και οι τρεις γόμες ήταν κατάλληλες για χρήση. Προφανώς, οι μεγάλες περίοδοι του αυτοκινήτου ασφαλείας επηρέασαν την εξέλιξή του, επιτρέποντας σε όσους σκέφτονταν να κάνουν μια αλλαγή να το υλοποιήσουν. Ωστόσο, δεδομένης της πτώσης απόδοσης των ελαστικών αν δεν υπήρχε το αυτοκίνητο ασφαλείας αυτή η επιλογή θα ήταν οριακή, καθώς θα ήταν πολύ σημαντική η απώλεια χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά θα κινούνταν πιο γρήγορα στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Αυτό φάνηκε από τον Alonso, ο οποίος μπήκε και έβαλε την μέση γόμα στον 43ο γύρο ενώ ήταν έβδομος και στη συνέχεια μπόρεσε να αναπληρώσει τις πέντε θέσεις που έχασε, από την επιπλέον αλλαγή, στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις τρεις γόμες δεν παρουσίασε μετατόπιση γόμας και αποκόλληση. Αυτό είναι μια  επιπλέον απόδειξη ότι λειτούργησαν καλά σε αυτή την ασυνήθιστη πίστα  και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες».

F1 Shanghai: Ο Verstappen κέρδισε άνετα και χωρίς άγχος gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/f1-shanghai-o-verstappen-kerdise-aneta-kai-xoris-agxos/feed/ 0
Volvo Cars: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις του Μαρτίου http://www.newsorama.gr/volvo-cars-istoriko-rekor-stis-poliseis-tou-martiou/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=volvo-cars-istoriko-rekor-stis-poliseis-tou-martiou http://www.newsorama.gr/volvo-cars-istoriko-rekor-stis-poliseis-tou-martiou/#comments Mon, 22 Apr 2024 19:00:43 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=642316

Volvo Cars: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις του Μαρτίου

Τον Μάρτιο 2024, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι διέθεσε 78.970 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της ήταν αυξημένες κατά 25% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό…

Newsorama.

]]>
Volvo Cars: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις του Μαρτίου

Τον Μάρτιο 2024, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι διέθεσε 78.970 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της ήταν αυξημένες κατά 25% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών για έναν μεμονωμένο μήνα.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο Μάρτιος που πέρασε ήταν «χρυσός» για την Volvo Cars. Η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, ενίσχυσε τις πωλήσεις της κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με 33.558 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιπροσωπεύει μερίδιο 42% επί των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως στη διάρκεια του Μαρτίου.

Το EX30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό, μικρό SUV της Volvo Cars συνέβαλε στη γενική ενίσχυση των πωλήσεων, καθώς και στην ισχυρή επίδοση στις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι συνολικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 182.687 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 12% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο Björn Annwall (Μπγιορν Άνβαλ), Γενικός Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής CEO δήλωσε: «Αυτοί οι αριθμοί αντανακλούν την ευρωστία της στρατηγικής μας και το εύρος των προϊόντων μας — τη διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών και ήπιων υβριδικών αυτοκινήτων στη σωστή αναλογία. Είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη του ετήσιου στόχου που προβλέπει αύξηση τουλάχιστον 15% στις πωλήσεις μας, και στους ερχόμενους μήνες θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη των πωλήσεων του EX30».

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με 39.756 αυτοκίνητα. Ανάλογη αύξηση 34% σημείωσαν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μας, καταγράφοντας πωλήσεις 24.856 μονάδων. Το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων Volvo στις συνολικές πωλήσεις μας για τον Μάρτιο στην ήπειρο ήταν 63%.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις έφθασαν τα 15.315 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023. Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μας ήταν αυξημένες κατά 25% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο 24% στο σύνολο όλων των αυτοκινήτων που διαθέσαμε στις ΗΠΑ.

Στην Κίνα οι πωλήσεις ανήλθαν σε 14.005 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 21% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023. Στη διάρκεια του μήνα πωλήθηκαν 1.039 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, 28% λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κορυφαίο μοντέλο μας σε πωλήσεις τον Μάρτιο του 2024 παρέμεινε το Volvo XC60 με 22.402 μονάδες (2023: 18.090 μονάδες), και ακολούθησαν το XC40 με συνολικές πωλήσεις 20.557 μονάδων (2023: 20.556) και το XC90 με 10.826 (2023: 9.828 μονάδες).

Volvo Cars: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις του Μαρτίου gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/volvo-cars-istoriko-rekor-stis-poliseis-tou-martiou/feed/ 0
BMW Group: Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο του Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων http://www.newsorama.gr/bmw-group-nees-ependyseis-sto-ergostasio-tou-landshut-gia-tin-kataskevi-eksartimaton/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bmw-group-nees-ependyseis-sto-ergostasio-tou-landshut-gia-tin-kataskevi-eksartimaton http://www.newsorama.gr/bmw-group-nees-ependyseis-sto-ergostasio-tou-landshut-gia-tin-kataskevi-eksartimaton/#comments Mon, 22 Apr 2024 17:45:03 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643068

BMW Group: Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο του Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων

Το BMW Group επενδύει επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Landshut προκειμένου να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις και να ενσωματώσει την ηλεκτρική μονάδα κίνησης που θα…

Newsorama.

]]>
BMW Group: Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο του Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων

Το BMW Group επενδύει επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Landshut προκειμένου να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις και να ενσωματώσει την ηλεκτρική μονάδα κίνησης που θα τοποθετηθεί στα μοντέλα της Neue Klasse

Οι Γερμανοί του BMW Group κάνουν επενδύσεις στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο που έχουν στο Landshut με σκοπό να αυξήσουν την παραγωγική του ικανότητα και στην κατασκευή εξαρτημάτων αλλά και στη νέα γενιά μοντέλων. Η κατασκευή του κεντρικού περιβλήματος για τη μονάδα κίνησης έκτης γενιάς στη Neue Klasse αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη μετάβαση του εργοστασίου στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Τον Ιανουάριο του 2024 το BMW Group αγόρασε μια επιφάνεια γης περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων, ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο του Landshut, η οποία προορίζεται για περαιτέρω επέκταση της παραγωγής στο μέλλον. Αυτή η στρατηγική κίνηση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση. Η τελική απόφαση για το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η νέα έκταση θα ληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εκτός από τη σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής στο χυτήριο ελαφρών μετάλλων, το εργοστάσιο επενδύει επίσης σε μια υπερσύγχρονη τεχνολογία για την κατασκευή των πυρήνων άμμου, οι οποίοι αναπτύσσονται σε έξι διαφορετικές παραλλαγές κυλινδροκεφαλών για την παραγωγή κινητήρων της BMW σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει καθημερινά έως και 4.500 μονάδες σε 17 εκτυπωτές σε μια μεγάλης κλίμακας διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι πυρήνες άμμου – οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κοίλων τμημάτων κατά τη διαδικασία χύτευσης – διαμορφώνονται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης πολλαπλών στρωμάτων σε ένα σύστημα κεφαλής χρησιμοποιώντας ανόργανα συνδετικά υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον και δεν εκπέμπουν ρύπους.

Επί του παρόντος κατασκευάζεται ένας ολοκαίνουργιος χώρος παραγωγής που θα εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Στο μέλλον, η παραγωγή θα πραγματοποιείται εδώ σε δύο γραμμές κατασκευής που θα καλύπτουν μια έκταση 12.000 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή διαδικασία χύτευσης με έγχυση. Αυτή εξασφαλίζει ότι η χύτευση προσδίδει στα εξαρτήματα τις βέλτιστες μηχανικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μειώνει τον χρόνο του κύκλου παραγωγής και, ως εκ τούτου, συνεισφέρει στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας χύτευσης, ενώ περιορίζεται και η κατανάλωση πόρων, καθώς παράγονται λιγότερα απόβλητα υλικά.

Εκτός όμως των άλλων με την επένδυση αυτή οι Γερμανοί συμβάλουν και στη μείωση της ανεργίας. Πέρυσι, το εργοστάσιο του Landshut προσέλαβε περισσότερους από 250 νέους εργαζόμενους και σήμερα το εργατικό του δυναμικό ανέρχεται σε περίπου 3.700 άτομα. Κατά τη διάρκεια του 2024, ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής πρόκειται να προσλάβει και πάλι εκατοντάδες νέα άτομα, εστιάζοντας κυρίως σε προσωρινούς υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στην εγκατάσταση.

 

 

BMW Group: Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο του Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/bmw-group-nees-ependyseis-sto-ergostasio-tou-landshut-gia-tin-kataskevi-eksartimaton/feed/ 0
Εκπλήξεις στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη http://www.newsorama.gr/ekplikseis-stin-premiera-tou-panelliniou-protathlimatos-taxytitas-stin-tripoli/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ekplikseis-stin-premiera-tou-panelliniou-protathlimatos-taxytitas-stin-tripoli http://www.newsorama.gr/ekplikseis-stin-premiera-tou-panelliniou-protathlimatos-taxytitas-stin-tripoli/#comments Mon, 22 Apr 2024 16:27:39 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643037

Εκπλήξεις στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης έγινε στις 20-21 Απριλίου ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Οι οδηγοί των κατηγοριών Ν+Α, Ε, Formula Saloon και…

Newsorama.

]]>
Εκπλήξεις στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη

Στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης έγινε στις 20-21 Απριλίου ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Οι οδηγοί των κατηγοριών Ν+Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και είχαν έντονο συναγωνισμό.

Ο καιρός βοήθησε και οι φίλοι των αγώνων έφτασαν μέχρι την Τρίπολη για να παρακολουθήσουν από κοντά την επανέναρξη του θεσμού.

Το «χορό» άνοιξε ο αγώνας της Ομάδας Ν+Α, με τον Σάκη Ηλιάδη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της χρονιάς στην κατηγορία. Στην επιστροφή του στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo IX, ο Ελευσίνιος οδηγός που εκκινούσε από την πρώτη θέση του grid κατάφερε να κρατήσει πίσω του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον κυριότερο αντίπαλό του, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο.

Ο 27χρονος οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo VIII αν και προσπάθησε να κυνηγήσει τον νικητή, εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα στην διόλου ευκαταφρόνητη δεύτερη θέση στην Ομάδα Ν+Α. Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Ματθαίος Μπουρλίδης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, ο οποίος αν και έπεσε προσωρινά τέταρτος, ανέκτησε τη θέση του. Ο Δημήτρης Μουργελάς με ίδιο αυτοκίνητο τερμάτισε τέταρτος. Πιο πίσω χωρίς σαφώς να μπορέσει να απειλήσει τα τετρακίνητα Lancer, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Πολύδωρος Φούντας (Peugeot 106 S16) που κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρένου Καίσαρ (Peugeot 106) που βρέθηκε πίσω του.

Νικητής στην κατηγορία Formula Saloon αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μητσιάς με Nissan Silvia που πραγματοποίησε καταπληκτικό αγώνα. Ο τοπικός οδηγός εκκίνησε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος από την έβδομη (!) θέση, ωστόσο πολύ γρήγορα κατάφερε να αναρριχηθεί αρκετές θέσεις στην κατάταξη, ανεβαίνοντας εν τέλει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία του.

Ο Νίκος Μπακόγιωργας που εκκινούσε πρώτος υπέκυψε στην πίεση του νικητή, τερματίζοντας δεύτερος με την Toyota Corolla AE86, με τον Γιώργο Κατσαρό να τερματίζει τρίτος με το Ford Escort MKI. Λίγα μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Δημολάς. Έχοντας στα χέρια του το εντυπωσιακό Seat Leon Cupra έκανε κακή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Πιο πίσω τερμάτισαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Γιώργος Σαρταμπάκος (Skoda Fabia). Άτυχοι οι Τρύφωνας Χασάπης (Citroen AX) και Νίκος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Εκκίνησε πρώτος στην Ομάδα Ε και εν τέλει κατάφερε να τερματίσει πρώτος ο Νίκος Μπακόγιωργας. Έχοντας στα χέρια του μία Toyota Corolla AE86, είδε μπροστά του τον Στάθη Καλκούνο, ο οποίος με αντεπίθεση κατάφερε να περάσει στην κορυφή της Ε. Δυστυχώς, όμως το BMW M3 E30 που οδηγούσε είχε διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα ο νεαρός οδηγός να εγκαταλείψει την προσπάθειά του σχεδόν στα μισά του αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Κουρνιάτης με Ford Escort MKII, ο οποίος διατήρησε πίσω του τον τοπικό Ηλία Ασημακόπουλο, ο οποίος οδήγησε ένα Ford Sierra RS Cosworth 4×4. Πιο πίσω τερμάτισαν οι Διονύσης Ρηγόπουλος (Opel Kadett C) και Γουίλιαμ Καμπερος (Ford Focus). Εκτός από τον Καλκούνο, εγκατέλειψαν ο Διονύσης Τροβάς από μηχανική βλάβη στο BMW M3 E30 και ο Χρήστος Κύρτσιος που είχε έξοδο με το Citroen AX που οδηγούσε μόλις στον δεύτερο γύρο.

Ανατροπές είχαμε στα Ιστορικά, σε μια κατηγορία στην οποία επικράτησε ο Δημήτρης Σκεπασιανός (Ford Sierra RS Cosworth) που έκανε καταπληκτικό αγώνα, ξεκινώντας από τη δεύτερη σειρά του grid. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Χατζηρήγας με Ford Escort MKII, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τετ-α-κε που έκανε πολύ νωρίς ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Μάριος Σταφυλοπάτης (Lancia Delta Integrale), ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή. Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση του νικητή, ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιωάννης Λούκος με Volkswagen Golf II. Πιο πίσω βρέθηκαν οι «Μπιλάκος» (Opel Manta) και Χρυσόστομος Καβούνης (BMW 2002).

Διοργανωτές του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ήταν τα Σωματεία “Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων” (ΑΣΙΣΑ) και “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα δοθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 6 και 7 Ιουλίου.

Φωτογραφίες: Photo R Press

 

Εκπλήξεις στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην Τρίπολη gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/ekplikseis-stin-premiera-tou-panelliniou-protathlimatos-taxytitas-stin-tripoli/feed/ 0
Renault Captur: Δείτε το ανανεωμένο γαλλικό αυτοκίνητο– Έρχεται στις αρχές του καλοκαιριού και με έκδοση LPG αυτονομίας 1.100χλμ. http://www.newsorama.gr/renault-captur-deite-to-ananeomeno-galliko-aftokinito-erxetai-stis-arxes-tou-kalokairiou-kai-me-ekdosi-lpg-aftonomias-1-100xlm/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=renault-captur-deite-to-ananeomeno-galliko-aftokinito-erxetai-stis-arxes-tou-kalokairiou-kai-me-ekdosi-lpg-aftonomias-1-100xlm http://www.newsorama.gr/renault-captur-deite-to-ananeomeno-galliko-aftokinito-erxetai-stis-arxes-tou-kalokairiou-kai-me-ekdosi-lpg-aftonomias-1-100xlm/#comments Mon, 22 Apr 2024 10:27:04 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=642038

Renault Captur: Δείτε το ανανεωμένο γαλλικό αυτοκίνητο– Έρχεται στις αρχές του καλοκαιριού και με έκδοση LPG αυτονομίας 1.100χλμ.

Όπως ανανεώθηκε το Clio πριν περίπου ένα χρόνο, έτσι ήρθε και η σειρά του Captur να πάρει έναν αέρα φρεσκάδας ώστε να παραμείνει επίκαιρο και…

Newsorama.

]]>
Renault Captur: Δείτε το ανανεωμένο γαλλικό αυτοκίνητο– Έρχεται στις αρχές του καλοκαιριού και με έκδοση LPG αυτονομίας 1.100χλμ.

Όπως ανανεώθηκε το Clio πριν περίπου ένα χρόνο, έτσι ήρθε και η σειρά του Captur να πάρει έναν αέρα φρεσκάδας ώστε να παραμείνει επίκαιρο και ανταγωνιστικό. Το Captur του 2024 ακολουθεί την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα με εντυπωσιακά φώτα ημέρας LED και το ανασχεδιασμένο λογότυπο – διαμάντι. Ολόκληρη η μπροστινή πλευρά έχει επανασχεδιαστεί, κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της ζωής ενός οχήματος, δείχνοντας πως οι υπεύθυνοι της Renault δεν φοβούνται να ρισκάρουν.

Και σε νέα έκδοση Esprit Alpine

Όπως είπαμε και προηγουμένως, ξεχωρίζουν οι αλλαγές στην πρόσοψη με τα εντυπωσιακά νέα LED φώτα ημέρας να ταιριάζουν άψογα με το νέο προφυλακτήρα αλλά και το νέο λογότυπο της εταιρίας. Στο πίσω μέρος παραμένουν τα φώτα σχήματος «C» τα οποία έχουν πλέον νέα γραφικά ενώ η εταιρία ενημέρωσε το σήμα της στην πίσω πόρτα για να ταιριάζει με την τελευταία εταιρική ταυτότητα και φαίνεται ότι οι ψεύτικες απολήξεις της εξάτμισης ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Έφυγε η RS Line έκδοση –  Ήρθε η Esprit Alpine

Η νέα έκδοση Esprit Alpine αντικαθιστά την παλιά RS Line στην κορυφή της γκάμας. Παράλληλα το νέο Captur μπορεί να συνδυαστεί με 14 διαφορετικές διχρωμίες και εξίσου πολλά χρώματα, ενώ το μέγεθος της ζάντας φτάνει από τις 17 ίντσες μέχρι και τις 19 (στην έκδοση Esprit Alpine).

Εσωτερικό με μεγαλύτερες οθόνες και χωρίς δέρμα

Το εσωτερικό μοιάζει άμεσα οικείο (πρόκειται άλλωστε για ένα απλό facelift), αλλά η οθόνη αφής του infotainment έχει πλέον διαστάσεις 10,4 ιντσών, ενώ ο μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών. Με το Captur 2024, η Renault αφαιρεί όλο το δέρμα από το εσωτερικό του μικρομεσαίου crossover, ενώ απαλλάσσεται και από το χρώμιο. Η νέα ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά που βασίζονται σε ανανεώσιμα υλικά.

Και με LPG έκδοση αυτονομίας 1.100χλμ.

Το νέο Captur έχει μία πληρέστατη γκάμα κινητήριων συνόλων. Στην βάση των επιλογών υπάρχει ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo των 90 ίππων και 160 Nm ροπής που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο μεγαλύτερος τετρακύλινδρος 1,3 λίτρων turbo κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και συνεργάζεται με το ίδιο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Μια πιο ισχυρή έκδοση του κινητήρα των 1,3 λίτρων αποδίδει 160 ίππους και διοχετεύει την ισχύ στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

 

Εναλλακτικά, υπάρχει και το υβριδικό σύστημα κίνησης με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 94 ίππους και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 36 κιλοβάτ, μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 kW και μια μπαταρία 1,2 kWh. Έχει συνδυασμένη απόδοση 145 ίππων και 250 Nm ροπής ενώ εκκινεί πάντα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Η Renault ισχυρίζεται ότι το 80% της οδήγησης στην πόλη γίνεται χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει κινητήρας ντίζελ, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη απομακρύνονται σταδιακά από την τοποθέτηση πετρελαιοκινητήρων στα μικρότερα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, υπάρχει μια έκδοση LPG (υγραέριο) με τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,0 λίτρων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Με γεμάτες τις δεξαμενές βενζίνης και υγραερίου, το Captur με 100 ίππους  μπορεί να διανύσει έως και 1.100χλμ.

 

 

Renault Captur: Δείτε το ανανεωμένο γαλλικό αυτοκίνητο– Έρχεται στις αρχές του καλοκαιριού και με έκδοση LPG αυτονομίας 1.100χλμ. gr.

now24.gr-auto

Newsorama.

]]>
http://www.newsorama.gr/renault-captur-deite-to-ananeomeno-galliko-aftokinito-erxetai-stis-arxes-tou-kalokairiou-kai-me-ekdosi-lpg-aftonomias-1-100xlm/feed/ 0
Rally Croatia: Η μεγάλη ανατροπή και η νίκη του Ogier http://www.newsorama.gr/rally-croatia-i-megali-anatropi-kai-i-niki-tou-ogier/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rally-croatia-i-megali-anatropi-kai-i-niki-tou-ogier http://www.newsorama.gr/rally-croatia-i-megali-anatropi-kai-i-niki-tou-ogier/#comments Mon, 22 Apr 2024 09:18:59 +0000 newsorama https://now24.gr/?p=643060

Rally Croatia: Η μεγάλη ανατροπή και η νίκη του Ogier

Οι σίγουροι διεκδικητές της νίκης στο WRC στην Κροατία, Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe έκαναν το λάθος στην 18η από τις 20 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.…

Newsorama.

]]>
Rally Croatia: Η μεγάλη ανατροπή και η νίκη του Ogier

Οι σίγουροι διεκδικητές της νίκης στο WRC στην Κροατία, Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe έκαναν το λάθος στην 18η από τις 20 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Είχαν μια μικρή έξοδο και έχασαν τι νίκη.

Ο Neuville που οδηγούσε οριακά αφού ο Evans ήταν σε απόσταση αναπνοής, έφτασε πολύ γρήγορα σε μια αριστερή, γλίστρησε και χτύπησε σε ένα δένδρο καταστρέφοντας την αεροδυναμική του i20. Αυτή η έξοδος του κόστισε 25 δευτερόλεπτα.

Το άλλο πλήρωμα με τους Ουαλούς που ψαχνόταν σε κάθε ειδική για τη νίκη, πήγαινε και αυτό οριακά. Ο Έβανς έκανε λάθος εκτίμηση, είχε έξοδο και μέχρι να ξαναμπεί στην ειδική είχε ήδη χάσει 20 δευτερόλεπτα.