ΕΒΕΘ: Ενημερωτική ημερίδα για επιχειρηματίες από Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σύμφωνο Συνεργασίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση και αποτελέσματα του Στρατηγικού Έργου Smart Specialization», διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Έργου «Smart Specialization» (Έξυπνη Εξειδίκευση), το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» και το ΕΒΕΘ προσκαλεί στην ημερίδα επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.
Το προαναφερόμενο Στρατηγικό Έργο, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως εταίρος, υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2014, με επικεφαλής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή 10 συνολικά φορέων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ΟΤΑ, Πανεπιστημίων, Επιμελητηρίων και άλλων φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας. Το «Smart Specialization» αφορά στη διαμόρφωση ενός Κοινού Σχεδίου Έξυπνης Περιφερειακής Εξειδίκευσης για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας, σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014 – 2020.
Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου έχει, μεταξύ άλλων διαμορφωθεί ένα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων και των ενδιαφερόμενων μερών, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας δημόσιου διαλόγου και διαβούλευσης με τη μορφή φόρουμ ανοιχτού σε όλους τους κοινωνικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς εταίρους της Έξυπνης Εξειδίκευσης. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων των κύριων Δράσεων του ΕΒΕΘ στο πλαίσιο του «Smart Specialization», καθώς επίσης της δομής και του περιεχομένου του Μνημονίου Συνεργασίας, του χρονοδιαγράμματος και της διαδικασίας αναθεώρησής του.
Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΘ και γενικότερα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, 2ος όροφος, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, 2015, ώρες 17.00 – 18.30. Στο πλαίσιο της ημερίδας όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπογράψουν το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση του έργου «Smart Specialization».
Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά ή με φαξ στο ΕΒΕΘ (e-mail emmanouilidis@ebeth.gr, φαξ 2310 370114) συμπληρωμένο το συνημμένο Δελτίο Συμμετοχής. Tο προαναφερόμενο Δελτίο Συμμετοχής και το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτονται.
Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ, αρμόδιοι κ. Εμμανουηλίδης Γιώργος τηλ. 2310 370181 και Μπούμπουλας Αντώνης (Προϊστάμενος Τμήματος) τηλ. 2310 370180.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: