Εβδομήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υποδέχθηκε η Βουλή

Περίπου 70 παιδιά που βρέθηκαν στην Ελλάδα ασυνόδευτα, μακριά από τις πατρίδες τους, υποδέχτηκε τη Δευτέρα το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν στην γιορτή για τα προσφυγόπουλα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία Το αγόρι και ο κόσμος του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου σε αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετά, τα παιδιά στόλισαν το Δέντρο των Ευχών όπου έγραψαν και κρέμασαν τις δικές τους επιθυμίες.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, επισκέφθηκαν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, ο οποίος είχε μετατραπεί -ειδικά για τη μέρα αυτή- σε εργαστήριο παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Επίσης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τρενάκι.

Ο κ. Βούτσης τόνισε την αξία αυτής της πρωτοβουλίας «που έφερε τη Βουλή σε επαφή με παιδιά που πρέπει να πεισθούν ότι μπορούν να έχουν μέλλον, ότι μπορούν να έχουν πατρίδα που αυτά θα επιλέξουν, ότι μπορούν να έχουν φίλους, να βρουν νέες οικογένειες, να προχωρήσουν στη ζωή τους, αλλά και να δουν πως η πολιτική δεν είναι μια απάνθρωπη διαδικασία, ότι μπορεί να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και να συνδέεται με την κοινωνία στις εκφράσεις της αλληλεγγύης, της πρόνοιας, της προσφοράς».

Ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε και ευχήθηκε στα παιδιά «να αγωνιστούν σε όλη τους τη ζωή για ειρήνη, εναντίον αυτών οι οποίοι κάνουν πολέμους, επεμβάσεις, διαμορφώνουν συνθήκες για εμφύλιες συρράξεις και γεμίζουν πόνο τους λαούς». «Οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι παρεμβάσεις, οι εμφύλιες διενέξεις είναι οι αληθινές αιτίες για τις προσφυγικές ροές και απέναντι στα δεινά αυτά πρέπει να ορθώσουμε μέτωπο εμείς σήμερα, αλλά και στο μέλλον όλα αυτά τα παιδιά που έζησαν δραματικές στιγμές στη ζωή τους» επισήμανε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: