Eurogroup: Συμφώνησαν επί της αρχής στο δάνειο-γέφυρα 7 δισ. ευρώ

Eurogroup: Συμφώνησαν επί της αρχής στο δάνειο γέφυρα 7 δισ. ευρώ

Συμφώνησαν επί της αρχής στο Eurogroup για χρηματοδοτική γέφυρα 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

H επίσημη ανακοιίνωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται την Παρασκευή μετά την επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια της συμφωνίας της Δευτέρας 13/6 ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της χώρας.

Το δάνειο θα παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει έγκαιρα τη μεγάλη δόση 3,5 δισ. δολαρίων προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Δευτέρα, διατηρώντας σε τεχνική υποστήριξη την ελληνική οικονομία μέχρι να διασαφηνιστούν οι όροι για το τριετές πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα.

Το Bloomberg αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε το πρόγραμμα να δουλέψει και ανατρέχει στις 17ωρες διαπραγματεύσεις της περασμένης Κυριακής σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και τη χθεσινή επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο ενός νέου γύρου λιτότητας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: