Έρχεται η λοταρία των αποδείξεων που θα μοιράζει 1.000 ευρώ

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

Το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου καταλήγει αυτές τις ημέρες στις τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο και η διαδικασία διενέργειας της λοταρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διανέμεται ένα ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ το μήνα στους φορολογουμένους με τη μορφή των κληρώσεων που θα διενεργούνται με βάση την αξία των συναλλαγών τους με πλαστικό χρήμα και τους λαχνούς που θα αναλογούν σ΄ αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί το μήνα οι οποίοι θα κερδίζουν ποσό 1.000 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος του ποσού που θα διανέμεται αλλά και για τον αριθμό των τυχερών θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Το μέτρο αυτό έρχεται για να στηρίξει την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες σε όλη την αγορά μέσω της υποχρεωτικής εφαρμογής των μηχανημάτων POS σε δεκάδες κατηγορίες επαγγελμάτων και για την περιστολή της φοροδιαφυγής, αφού δίνει κίνητρο για τη χρήση των καρτών στον φορολογούμενο.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: