Ερντογάν: Η Ουκρανία “αξίζει” να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, Μόσχα και Κίεβο πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη.

Θα υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις, τόνισε

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει πως θα παραταθεί η συμφωνία που καθιστά δυνατές τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο, δήλωσε ο Ερντογάν.

Χθες, Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν στο Μέγαρο Βαχντετίν, Ερντογάν και Ζελένσκι θα έχουν συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας — Ουκρανίας, της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που πρόκειται να εκπνεύσει στις 17 Ιουλίου και της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, περισσότεροιαπό 32 τόνοι σιτηρών μεταφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Μετά τη συνάντηση, Ερντογάν και Ζελένσκι δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι “πολύ σημαντικές”.

“Η ασφάλεια — τόσο στην περιοχή μας της Μαύρης Θάλασσας όσο και στην Ευρώπη γενικότερα. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Ειρηνευτικό σχέδιο. Η προστασία των χωρών μας, των λαών μας και των συμφερόντων μας. Προσοχή στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που προετοιμάζεται”, έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: