Επίτιμος Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Μίκης Θεοδωράκης

Η αναγόρευση του Μίκη Θεοδωράκη, σε Επίτιμο Διδάκτορα Μουσικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός πολιτισμικής και επιστημονικής αξίας.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να τιμήσει την μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και τη δράση του ως συνθέτη, μουσικού και πολίτη η οποία δεν σημάδεψε μόνο τον Ελληνισμό αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Κατά την έκφραση του Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κώστα Γουλιάμου, «ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ζώσα Ιστορία. Η δε αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση που μπορεί να απονεμηθεί από ένα Πανεπιστήμιο στον Μίκη».

Να αναφέρουμε ότι η αναγόρευση του Μίκη Θεοδωράκη έγινε από τον Πρύτανη Κώστα Γουλιάμοκαι τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής Δρα Λοΐζο Συμεού στην οικία του συνθέτη στου Φιλοπάππου, λόγω προβλήματος υγείας. Η τελετή έλαβε χώρα σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, καθώς επί δύο ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης μιλούσε στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου για Τέχνη, Μουσική, Παιδεία, Ανθρωπισμό, Πολιτισμό και Ελληνισμό.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: