Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου και Γυμνασίου – Αποστάσεις μέσα κι έξω από τις αίθουσες

Προχωρά σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων, μετά την παύση στην εκπαιδευτική δραστηριότητα που είχε εφαρμοστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων που είχαν ληφθεί με στόχο τον περιορισμό της.

Στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Παπάγου οι αίθουσες που θα υποδεχτούν τους μαθητές έχουν πάρει τη δική τους, νέα μορφή, ειδικά προσαρμοσμένη στην περίοδο επιστροφής σε μια σχετική κανονικότητα.

Η θερμομέτρηση δεν είναι υποχρεωτική, ενώ τόσο εντός αιθουσών όσο και στο προαύλιο έχουν παρθεί τα ανάλογα μέτρα για να υπάρχει απόσταση μεταξύ των μαθητών.

Το εργαστήριο Χημείας του σχολείου έχει μετατραπεί σε αίθουσα στην οποία θα μεταφέρεται οποιοσδήποτε μαθητής νιώσει κάποια αδιαθεσία ή δυσφορία.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσει σήμερα το σύστημα με τις κάμερες, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Λυκείου Παπάγου, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και ελλείψεις σε υποδομές, ενώ ταυτοχρόνως υπάρχουν νομικά θέματα και ηθικά διλήμματα.

«Έχω προτείνει στους καθηγητές, το υλικό που θα επεξεργάζονται στην τάξη, να το ανεβάζουν στις πλατφόρμες, ώστε να το επεξεργάζονται και οι μαθητές οι οποίοι είναι στο σπίτι», σημείωσε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: