Επίδομα θέρμανσης: Περιλαμβάνει πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλλετ

Το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα διατεθεί φέτος στα νοικοκυριά θα είναι αυξημένο στα επίπεδα μεταξύ 85 — 94 εκατ. ευρώ.

Το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση ενώ θα διατεθεί και σε περισσότερο νοικοκυριά, αφού πλέον επιδοτείται εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο και το υγραέριο, ενώ για το πέλλετ και τα καυσόξυλα η επιδότηση θα χορηγείται μόνο σε οικισμούς κάτω των 2.500 κατοίκων.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να αυξηθεί στα 600 ευρώ από 350 ευρώ που ήταν κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο ενώ το κατώτατο ύψος του επιδόματος θα παραμείνει αμετάβλητο στα 80 ευρώ. Παράλληλα, εκτός από την αύξηση του επιδόματος και τις νέες κατηγορίες καυσίμων που θα επιδοτούνται, αλλάζει φέτος και το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος στους δικαιούχους.

Το νέο σύστημα

Βασίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι. Έτσι θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους.

Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 600 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Έτσι το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε πόλη, χωριό και οικισμό ενώ οι συντελεστές θα είναι τελείως διαφορετικοί ακόμα και μέσα στον ίδιο Δήμο.

Το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που θα διατεθεί φέτος στα νοικοκυριά θα είναι αυξημένο στα επίπεδα μεταξύ 85 — 94 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα στέγασης: Πληρώνεται η δόση του Οκτωβρίου – Πόσο αυξάνεται

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: