ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ…

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ...

Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες για τη δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία, ώστε να προωθηθεί το κρέας τους…
στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.
Μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη για το διατροφικό σκάνδαλο με τη χρήση αλογίσιου κρέατος, η Εισαγγελία προχωρά στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών που χαρακτηρίζουν τη χώρα ως κέντρο εξαγωγής αλογίσιου κρέατος και όχι μόνο ως σταθμό εισαγωγής και διακίνησης τέτοιων προϊόντων -θέμα που ήδη ελέγχεται.
Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια.
Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real news», το οποίο αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία. Καταγγέλλεται επίσης ότι απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τουλάχιστον 20 άλογα εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε χωράφια που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπροπύργου και αρκετά από αυτά είχαν εμφανή τραύματα και σημάδια υποσιτισμού.
Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών, τα άλογα αγοράζονται από 300 έως και 1.000 , ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία με παράνομες διαδικασίες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το Λιμενικό αδυνατεί ελέγξει τα κοντέινερ με τα ζώα που φεύγουν στο εξωτερικό.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: