Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: «Τους είπα για το όπλο αλλά αυτοί συνέχισαν να πετάνε πέτρες» λέει ο αστυνομικός

Λεπτό- λεπτό, το τι συνέβη χθες το μεσημέρι στην Πατησίων, με τους 35 αναρχικούς που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ, έβαλαν φωτιά σε κάδους και επιτέθηκαν σε περιπολικο, οδηγώντας εναν αστυνομικό να πυροβολήσει στον αέρα, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα, αποκαλύπτεται μεσα απο τις καταθέσεις αστυνομικών αλλά και αυτοπτών μαρτύρων. «Φοβήθηκα ότι θα μου επιτεθούν. Αναγκάστηκα να βγάλω το όπλο και να πυροβολήσω τέσσερις φορές στον αέρα» είπε ο αστυνομικός, πατέρας δυο παιδιών ΑμΕΑ ο όποιος συνελήφθη και προσέθεσε «Ως οφειλα, ενημέρωσα ότι θα κάνω χρήση του υπηρεσιακού μου όπλου. “Αφήστε με να φύγω. Θα κάνω χρήση του πιστολιού μου” είπα. Όμως αυτοί δε σταμάτησαν, συνέχισαν να πετάνε πέτρες και καδρόνια και έτσι πυροβόλησα για εκφοβισμό».

Όλο το χρονικό

Στις 12:10 χθες το μεσημέρι, περιπου 35 κουκουλοφόροι, βγαίνουν απο την ΑΣΟΕΕ, βάζουν φωτιά σε κάδους και με διάφορα αντικείμενα, κλείνουν την Πατησίων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Η Τροχαία, λαμβάνει εντολή να κλείσει τη λεωφόρο Πατησίων στις 12:30, ενώ απο το κέντρο της Άμεσης Δρασης, δίνεται εντολή να μην περνάει κανένα περιπολικό μπροστά σπο την ΑΣΟΕΕ. Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με οδηγο τον συγκεκριμένο αρχιφύλακα και δυο ακόμη αστυνομικούς ένστολους, εγκλωβίζεται στην κίνση της Πατησίων, στο ρεύμα προς Ομονοια. Όπως ειπε ο αστυνομικός, άκουσαν την εντολή, όμως δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι η διέλευση αφορούσε μόνο το ρεύμα της Πατησίων μπροστά απο την ΑΣΟΕΕ και έτσι δεν έστριψε σε κάποιο δρόμο να απομακρυνθει.


Την ίδια ώρα με την εντολή στην Τροχαία, δηλαδή περίπου 20 λεπτά μετά την εξόρμηση των κουκουλοφόρων απο την ΑΣΟΕΕ, παίρνει εντολή, μια διμοιρία των ΜΑΤ να μεταβεί στο σημείο, καθώς η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται. Κυριολεκτικά την τελευταια στιγμή και ενώ το περιπολικό δέχεται πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, καταφερνει να απομακρυνθεί απο το σημείο. Όταν η διμοιρία των 35 ατόμων φθάνει στο σημείο, οι αναρχικοι, στη θέα τους μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και χάνονται. Οι αστυνομικοι, δεν λαμβανουν εντολη να επιχειρήσουν στο χώρο του πανεπιστημιου και έτσι, δεν γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές.

Η ΕΛ.ΑΣ, μία καινοφανή ανακοίνωση η γνωστοποίησε πως συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που αναρχικοί είχαν εγκλωβίσει τον ίδιο και δύο συναδέλφους του στο περιπολικό τους και η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί πρόλαβαν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος εγκλωβίστηκε στο περιπολικό και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας στον αέρα, προκειμένου να διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δε, οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν λάβει εντολή να μην βρεθούν στο σημείο και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.»

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: