Έως το 2014 παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

Έως το 2014 παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων
Έως τον Φεβρουάριο του 2014 παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, ενώ η θεώρηση των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ γίνεται με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης τον χρόνο, σύμφωνα με διάταξη του νόμου που έχει καταθέσει στη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Η διάταξη αυτή αλλάζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας αναγνωρίζοντας, ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις που έθετε έως η σχετική νομοθεσία.
Μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης, ο υπουργός Εργασίας ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους, να προβαίνουν:
1) Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
2) Στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Με τη συγκεκριμένη διάταξη οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για 2 από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. 
3)Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Έως το 2014 παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: