Ενισχύουν τις δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Ν. Κορέα

Ενισχύουν τις δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Ν. Κορέα

Μετά τα βομβαρδιστικά Β-52, οι ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν «αόρατα» καταδιωκτικά F-22 στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασκήσεων που…
διεξάγονται εν μέσω εντάσεων με το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Δύο αεροσκάφη F-22 Raptor προσγειώθηκαν την Κυριακή στη Νότια Κορέα για να μετάσχουν στις ασκήσεις που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου. Τα αεροσκάφη σταθμεύουν στην αμερικανική βάση στο νησί Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές.

Τα F-22 μετέχουν στις ασκήσεις αυτές αλλά το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο με ταυτόχρονη κλιμάκωση των φραστικών απειλών, την οποία οι αναλυτές κρίνουν ανησυχητική μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ από τη μια πλευρά, της Σεούλ και της Ουάσινγκτον από την άλλη.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 και βομβαρδιστικά Β-2 που δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές πτήσεις στη Νότια Κορέα προκαλώντας την οργή της Βόρειας Κορέας.

Μετά την ανακοίνωση αυτή η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να πλήξει τα αμερικανικά Γκουάμ και Χαβάη στον Ειρηνικό, ενώ το Σάββατο ανακοίνωσε ότι είναι σε «κατάσταση πολέμου» με το Νότο. Οι δύο Κορέες είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος της Κορέας του 1950-1953 τερματίστηκε με εκεχειρία και όχι με ειρηνευτική συμφωνία.

Σε αυτό το στάδιο πολλές εκδοχές μένουν δυνατές αλλά οι ειδικοί απομακρύνουν ταυτόχρονα έναν κατευνασμό των εντάσεων και έναν ανοιχτό πόλεμο στον οποίο ο βορράς θα είναι ο ηττημένος.

nooz.gr
Ενισχύουν τις δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Ν. Κορέα Ενισχύουν τις δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Ν. Κορέα

Ενισχύουν τις δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Ν. Κορέα

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: