Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Θρίλερ με την έδρα της Νεβάδα που θα κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας

Μια έδρα μακριά από τον έλεγχο της Γερουσίας φαίνεται πως βρίσκονται οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ αφού, όπως μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι κέρδισε τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς.

Όπως δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες το Reuters, επικαλούμενο την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research, με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων στην Αριζόνα, ο Κέλι έχει διαφορά ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και επικρατεί του Μάστερς με ποσοστό που πλησιάζει το 52%.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια.

Το αποτέλεσμα στη Νεβάδα ίσως να μην γίνει γνωστό προτού περάσουν κάποιες ημέρες, καθώς αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων θα διαρκέσει ως την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων στην πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ είναι πολύ μικρή και έτσι δύσκολα μπορεί να κάνει κανείς εκτιμήσεις σε αυτή τη φάση, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων.

Σύμφωνα με το CNN, πριν από μερικές ώρες ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Άνταμ Λαξαλτ προηγούνταν μόλις 800 ψήφους από την Δημοκρατική Κάθριν Κορτέζ Μάστο, με βάση τις τελευταίες καταμετρήσεις που προστέθηκαν από την κομητεία Κλαρκ. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατική υποψήφια να «κερδίσει» την κομητεία Κλαρκ για να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της και οι μέχρι τώρα καταμετρήσεις δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: