Ένας χρόνος από τα Τέμπη, οι προσευχές των πιστών, η Νταϊάνα των εκατομμυρίων λιρών και η διαμαρτυρία των ιθαγενών

Κείμενο
Μαίρη Γραντζίδου

Κόσμο γέμισε το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη και την Πέμπτη, όποτε και συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι. Ένα χρόνο μετά, χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν τη μνήμη τους και υποσχέθηκαν να μην τους ξεχάσουν ποτέ.

Για την Ελλάδα, ήταν το γεγονός στο οποίο όλοι έστρεψαν το βλέμμα τους. Στον κόσμο, κάθε λαός ασχολήθηκε με τα δικά του θέματα. Στη Βρετανία, έλαβαν χώρα δημοπρασίες, ενώ στο Τέξας μια τεράστια φωτιά άφησε πίσω της 2 νεκρούς και έκαψε πάνω από 1 εκατ. στρέμματα.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: 1 χρόνος από το έγκλημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

Η 28η Φεβρουαρίου βάφτηκε με το αίμα των 57 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη το 2023. Ένα χρόνο μετά, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν τόσο στο σημείο της φονικής σύγκρουσης όσο και στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τα αίτια του δυστυχήματος. Τώρα, ο προαύλιος χώρος της Βουλής γέμισε με τα ονόματα των 57 νεκρών του δυστυχήματος, για να μην ξεχαστούν ποτέ από κανέναν μας.

Βρετανία: Τσάντα σε δημοπρασία

Μια υπάλληλος του «Bonhams» επιδεικνύει την τσάντα «Judith Leiber: a Gold ‘Sunken Treasure Chest’ Clutch Bag» στις αίθουσες δημοπρασιών στο Λονδίνο. Η τσάντα εκτιμήθηκε στις 600-800 λίρες Αγγλίας, ενώ όσοι βρέθηκαν στη δημοπρασία είχαν την ευκαιρία να δουν και άλλες τσάντες από ονόματα όπως Chanel, Hermes, Karl Lagerfeld for Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton και Gucci, αλλά και άλλα πολυτελή αντικείμενα.

Βρετανία: Η πριγκίπισσα Νταϊάνα των εκατομμυρίων λιρών

Οι λάτρεις των δημοπρασιών θα έχουν την ευκαιρία να απόκτησουν το πορτρέτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, δια χειρός Άντι Γουόρχολ, που δημιουργήθηκε το 1982. Ο πίνακας εκτίθεται στις αίθουσες δημοπρασιών «Phillips» στο Λονδίνο και εκτιμάται σε 1.200.00 – 1.800.00 λίρες Αγγλίας. Θα δημοπρατηθεί στις 7 και 8 Μαρτίου στο πλαίσιο των «London 20th Century and Contemporary Art Sales».

Τέξας: Οι φωτιές κατέκαψαν τα πάντα

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το Τέξας των ΗΠΑ βίωσε νια πύρινη κόλαση. Η πυρκαγιά «Smokehouse Creek» έκαψε περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα μόνο στο Τέξας, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην πολιτεία. Πίσω της άφησε 2 νεκρούς, ενώ καταστράφηκαν πολλά σπίτια.

Ινδία: Οι προσευχές των μουσουλμάνων

Οι σιίτες μουσουλμάνοι του Κασμίρ προσεύχονται στους τάφους των συγγενών τους κατά τη διάρκεια του Shab-e- Barat, στα περίχωρα του Σριναγκάρ, στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ. Οι μουσουλμάνοι επισκέπτονται τα νεκροταφεία των προγόνων τους για τη σωτηρία των ψυχών των αποθανόντων, ενώ πιστεύουν πως όλες οι αμαρτίες θα συγχωρεθούν με την προσευχή στον Αλλάχ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας Shab-e Barat

Πόρτο Ρίκο: Οι φαντασμαγορικοί αγώνες σερφ

Όλοι θέλουν μια θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και ανάμεσα σε αυτούς είναι η σέρφερ Sky Brown από τη Μεγάλη Βρετανία. Στη φωτογραφία, η ίδια απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Σέρφινγκ ISA, τον προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην παραλία La Marginal στο Αρεσίμπο του Πόρτο Ρίκο.

Κούβα: Η γιορτή του πούρου

Κάτοικοι και τουρίστες της Κούβας καπνίζουν πούρα κατά τη διάρκεια της έναρξης του ετήσιου Φεστιβάλ «Habano» στην Αβάνα. Οι λάτρεις των πούρων από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Κούβα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ για να επισκεφθούν φάρμες και εργοστάσια καπνού και να δοκιμάσουν νέες μάρκες πούρων

Παραγουάη: Οι ιθαγενείς διαδηλώνουν

Μια ιθαγενής γυναίκα Maka βάφεται πριν τη διαμαρτυρία για την ανάκτηση των πατρογονικών εδαφών στην Ασουνσιόν της Παραγουάης. Ο ηγέτης τους, Mateo Martinez, κατήγγειλε ότι το κράτος της Παραγουάης έχτισε μια γέφυρα στη γη τους στο Bartolome de las Casas του El Chaco.

ΚΟΣΜΟΣΑθηναΒρετανιαΙνδιαΚουβαοι καλυτερες φωτογραφιες της εβδομαδαςΠαραγουαηΠορτο Ρικο
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: