«Ένας-ένας καταρρέουμε» λέει η 44χρονη αναισθησιολόγος που κατέρρευσε από εγκεφαλικό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Για τις εξαντλητικές βάρδιες και την κούραση που βίωνε μίλησε η 44χρονη αναισθησιολόγος, η οποία κατέρρευσε από εγκεφαλικό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Η ίδια ανέφερε πως και άλλοι συνάδελφοί της βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, καθώς οι ώρες που χρειάζεται να δουλέψουν είναι ατελείωτες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, η 44χρονη αναισθησιολόγος αναφέρθηκε, αρχικά, στο πώς ξεκίνησε η αδιαθεσία της. «Ένιωσα μια αδιαθεσία και ένα μούδιασμα στο πρόσωπό μου. Αμέσως οι συνάδελφοι με ξάπλωσαν στον χώρο που έχουμε τα φορεία. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και ήρθε η νευρολόγος και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται περί εγκεφαλικού. Κάναμε θρομβόλυση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες των γιατρών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», η αναισθησιολόγος είπε: «Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας, δύσκολες εφημερίες, που χρειάζεται να είμαστε ατελείωτες ώρες στο χειρουργείο. Είμαστε μέσα κι έξω από τα χειρουργεία συνέχεια. Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο. Μέσα Οκτωβρίου μία συνάδελφος κινδύνεψε να χάσει το μάτι της από λοίμωξη, ενώ μία άλλη τον Δεκέμβριο έπεσε μετά την εφημερία και έσπασε το χέρι της κι είναι ακόμα σε αναρρωτική».

«Ένας-ένας καταρρέουμε. Ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι. Κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και στους ασθενείς», κατέληξε η 44χρονη.

ΕΛΛΑΔΑνοσοκομειο Παπανικολαου
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: