Έναρξη λειτουργίας υπηρεσιών Υποδοχής-Ασύλου στο Φυλάκιο Έβρου

Έναρξη λειτουργίας υπηρεσιών Υποδοχής Ασύλου στο Φυλάκιο Έβρου
Σήμερα (15/3/2013) ξεκινά πιλοτικά η έναρξη των υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου, στο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών που βρίσκεται στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας.
Οι υπηρεσίες θα στεγαστούν στην πρώτη πτέρυγα, της επέκτασης των εγκαταστάσεων, που αποτελείται από 10 οικίσκους. Σε ορισμένους από αυτούς θα διαμένουν οικογένειες που θα συλλαμβάνονται από δω και στο εξής ενώ

μέχρι πρόσφατα, εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του Κέντρου, οι μητέρες φιλοξενούνταν μαζί με τα παιδιά τους σε ξεχωριστούς θαλάμους.
Για τον σκοπό αυτό, βρίσκεται ήδη στην περιοχή ο πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής ΑΜΑΘ, Εμμανουήλ Κατριαδάκης, και νυν στέλεχος της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σημειώνεται ότι η εν λόγω υπηρεσία ιδρύθηκε το 2011 και αποστολή της είναι η υποδοχή αλλοδαπών, που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο ή διαμονή στην , σε συνθήκες που να εξασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους. Η υποδοχή αυτή, εκτός του να διασφαλίζει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των αλλοδαπών, περιλαμβάνει διαδικασίες, όπως η εξακρίβωση της ταυτότητάς τους, η καταγραφή τους, ο ιατρικός έλεγχος και η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενημέρωσή τους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και η μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά και τα θύματα βασανιστηρίων.
ΠΗΓΗ

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: