Ένα κατεστραμμένο ρωσικό άρμα μάχης στάθμευσαν ακτιβιστές έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο

Ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στάθμευσαν σήμερα -πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- ακριβώς μπροστά από την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο ένα κατεστραμμένο, σκουριασμένο ρωσικό άρμα μάχης, φέρνοντας ένα κομμάτι του πεδίου της μάχης στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Το κατεστραμμένο άρμα μάχης σηματοδοτεί την πτώση. Η Ουκρανία θα γίνει το Στάλινγκραντ του Πούτιν», δήλωσε ο Βίλαντ Γκίμπελ, επιμελητής του μουσείου Berlin Story Bunker, αναφερόμενος στην ήττα της Γερμανίας σε μια μεγάλη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σ’ αυτήν την πρεσβεία κάθονται εγκληματίες πολέμου. Κανένας από την πρεσβεία δεν τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία… Πάντα διερωτώμαι τι μπορώ να κάνω και αυτό είναι το ελάχιστο. Όμως το να τοποθετήσεις ένα κατεστραμμένο άρμα μάχης μπροστά από την πόρτα των Ρώσων σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι φυσιολογικό. Δόξα στην Ουκρανία» , δήλωσε ο Γκίμπελ.

Η ρωσική πρεσβεία δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει το περιστατικό.


Το άρμα μάχης καταστράφηκε κοντά στο Κίεβο από αντιαρματική νάρκη

Το άρμα μάχης, ένα ρωσικό άρμα τύπου Τ-72 Β1, (του 1985), καταστράφηκε στις 31 Μαρτίου του 2022 κοντά στο χωριό Ντμίτριφκα κοντά στο Κίεβο, από αντιαρματική νάρκη, σύμφωνα με τον διοργανωτή της δράσης Γκίμπελ και τον συνάδελφό του Έννο Λέντσε.

Οι δύο ακτιβιστές δήλωσαν ότι το μετέφεραν στην Γερμανία με την βοήθεια του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και του Εθνικού Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας της Ουκρανίας.

Το άρμα μάχης τοποθετήθηκε στην διασταύρωση της Σαντοουστράσε και του πιο τουριστικού δρόμου της γερμανικής πρωτεύουσας Ούντερ ντεν Λίντεν, όπου θα παραμείνει έως την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr