Έλον Μασκ: Ένας 14χρονος μηχανικός λογισμικού, ο νεότερος εργαζόμενος που εντάσσεται στη SpaceX

Mε καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο 14χρονος Καϊράν Κουάζι ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ομάδα του βαθύπλουτου επιχειρηματία, Έλον Μασκ.

Ο Κουάζι θα αποφοιτήσει αυτό τον μήνα — στις 17 Ιουνίου — από το Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια και, παρά το νεαρό της ηλικία του, θα ενταχθεί στην εταιρεία αεροδιαστημικής «SpaceX» του Έλον Μασκ ως μηχανικός λογισμικού, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Σε ηλικία 11 ετών, ο Κουάζι ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα Πληροφορικής και Μηχανικής.

Σε ανάρτησή του στο LinkedIn, o 14χρονος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα εργάζεται στο πλευρό του πάμπλουτου επιχειρηματία. «Θα γίνω μέλος της πιο cool εταιρείας στον πλανήτη ως μηχανικός λογισμικού στην ομάδα μηχανικών της Starlink».

Ο Καϊράν Κουάζι είναι το νεότερο άτομο που αποφοιτά από τη σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Seattle Times».

Αφότου ο Μασκ τον προσέλαβε, η οικογένειά του σχεδιάζει να μετακομίσει από το Πλέζαντον της Καλιφόρνια με τη μητέρα του στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει δουλειά στην εταρεία του Μασκ, «SpaceX».

Σε ηλικία δύο ετών, ο Κουάζι μπορούσε να σχηματίσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Από το νηπιαγωγείο μιλούσε στους συμμαθητές και τους δασκάλους του για τις ειδήσεις που είχε ακούσει στο ραδιόφωνο, όπως αναφέρουν οι «Los Angeles Times».

Σε ηλικία εννέα ετών, οι γονείς του τον βοήθησαν να εγγραφεί σε ένα τοπικό κολέγιο στην Καλιφόρνια. «Ένιωθα ότι εμπλούτιζα τις γνώσεις μου στο επίπεδο που έπρεπε», είπε ο ίδιος στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο Κουάζι ολοκλήρωσε την πρακτική του στο «Intel Labs» λίγους μήνες αργότερα και, στην ηλικία των 11 ετών, κάθισε στα έδρανα του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα για να σπουδάσει μηχανική υπολογιστών.

Πριν ένα χρόνο, ήταν επί τέσσερις μήνες ασκούμενος στην εταιρεία «Blackbird.AI».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: