Ελεύθερη πτώση στην εστίαση – Αχαΐα

Ελεύθερη πτώση στην εστίαση   Αχαΐα

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο η ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται:

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η εστίαση κ αναψυχή εν μέσω υποτίθεται high season. Τα εστιατόρια έχουν πτώση τζίρου 80% και με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, διότι αρκετός κόσμος πληρώνει με κάρτες. Έτσι, δεν μπορούν την επόμενη μέρα να αντικαταστήσουν τα προϊόντα τους.

Πτώση στον καφέ. Ένα μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού παίρνει τον καφέ του στο πλαστικό ή από το σπίτι του και πάει στην παραλία.

Μεγάλη η πτώση στο σκληρό αλκοόλ, αν και αυτό είθισται σε ένα μεγάλο κομμάτι του το καλοκαίρι το καταναλωτικό κοινό να το αντικαθιστά με μπύρα ή κρασί.

Ταχυφαγεία, σουβλατζίδικα και μαγειρεία και αυτά σε κάθετη πτώση.

Όπως μας ενημερώνουν προμηθευτές, οι προμήθειες βασικών προϊόντων δεν θα κρατήσουν περισσότερο από λίγες μέρες ακόμη. Το μεγαλύτερο μέρος του χοιρινού κρέατος είναι εισαγόμενο, άρα σύντομα θα υπάρξει έλλειψη και σε αυτό. Υπάρχουν προμηθευτές, οι οποίοι δεν πουλούν τα προϊόντα τους, γιατί έχουν ως μόνο τρόπο είσπραξης το e-banking, μέσω του οποίου δεν δέχονται να πάρουν χρήματα φοβούμενοι το κούρεμα. Έτσι προτιμούν να έχουν προϊόν παρά χρήμα. Λόγω βέβαια της χαμηλής κίνησης στην εστίαση, ακόμη υπάρχουν προμήθειες.

Οι φόροι, οι εισφορές, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι τράπεζες, οι ρυθμισμένες δόσεις, εάν αύριο ανοίξουν οι τράπεζες, θα ζητήσουν να τα πάρουν ακαριαία; Γιατί αυτό δεν θα προκύπτει. Δεν υπάρχει μία.

Ελεύθερη πτώση, ποιος θα μας σώσει;

Πηγή: thebest

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: