ΕΛΑΣ: Σημαντικά κενά στην αστυνόμευση – Μεγάλες ελλείψεις σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Πολύ μεγάλα είναι τα κενά στην αστυνόμευση, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ενώ η δύναμη προσωπικού στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στον τομέα του Πειραιά που εκτείνεται από τη Σαλαμίνα έως το Μοσχάτο, περιπολούν μονάχα δύο ομάδες ΔΙΑΣ σε κάθε βάρδια. Στον τομέα της ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, δηλαδή από τον Άγιο Δημήτριο έως το Σούνιο, περιπολούν τρεις ομάδες ΔΙΑΣ και στην Αθήνα, ο αριθμός δεν ξεπερνά τις δέκα.

Η κατάσταση δεν αλλάζει στα περιπολικά, που συνολικά διατίθενται 28 συνολικά για όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά αυτός ο αριθμός μειώνεται λόγω των αδειών που δίνονται στο προσωπικό για τις γιορτές.

Αν και 1.500 αστυνομικοί αποδεσμεύθηκαν από τις φυλάξεις VIP προσώπων, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, αφού περίπου το 1/3 αυτών δεν έχει καταλήξει στις υπηρεσίες του, αλλά σε… άδεια μακράς διαρκείας μέσω διαφόρων «τεχνασμάτων» για να μην αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται σχέδια για αναδιάρθρωση της Άμεσης Δράσης, της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ, ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο αναμένονται τον προσεχή Φεβρουάριο.

ΕΛΛΑΔΑαστυνομευσηελληνικη αστυνομιαυπηρεσιες

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: