Εκτυπώστε το…όπλο σας!

Εκτυπώστε το...όπλο σας!Το πρώτο όπλο που δημιουργήθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή δοκιμάστηκε με επιτυχία στις , ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα που θέτει, παράλληλα, σημαντικά ερωτήματα για την νομιμότητα ή τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας.

Το περίστροφο κατασκευάστηκε από την εταιρεία Defense Distributed, που δηλώνει ότι θα διαθέσει τα σχέδια στο Ίντερνετ.

Είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό.

Ο εκτυπωτής, που αγοράστηκε από την ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay, στοίχισε 8.000 δολάρια.
Το ποσό ίσως είναι μεγάλο, αλλά, όπως συμβαίνει με τις καινοτόμες τεχνολογίες, στο μέλλον αναμένεται να συρρικνωθεί και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα είναι προσιτοί σε όλο και περισσότερους πολίτες.

Ο 25χρονος επικεφαλής της εταιρείας, Κόντι Γουίλσον, αναγνωρίζει ότι τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να βλάψουν άλλους ανθρώπους.

Βλέπει ωστόσο ένα κόσμο όπου «η τεχνολογία λέει ότι μπορεί να έχεις σχεδόν ότι θέλεις. [Η κατάσταση] δεν είναι πια στα χέρια των παικτών στη πολιτική». Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται μάλιστα σαν κρυπτοαναρχικός (εδώ το «κρύπτο-» παραπέμπει στην κρυπτογραφία).

Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής της τάξης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Η επικεφαλής του τμήματος κυβερνοεγκλήματος της Europol λέει ότι, για την ώρα, οι εγκληματίες προτιμούν παραδοσιακές μεθόδους για την απόκτηση όπλων. «Αλλά καθώς η τεχνολογία [της τρισδιάστατης εκτύπωσης] γίνεται πιο φιλική στον χρήση και πιο φτηνή, είναι πιθανό ότι θα εμφανιστούν κίνδυνοι», προσθέτει.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: