Έξοδος Πάσχα 2023: Με πληρότητα σε πλοία και ΚΤΕΛ η «μεγάλη έξοδος» – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας

Η έξοδος των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα  αναμένεται να κορυφωθεί, σήμερα (14/04), τόσο μέσω των Εθνικών Οδών όσο και στα λεωφορεία, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας. Μάλιστα, η κίνηση έχει ξεκινήσει από χθες Μεγάλη Πέμπτη (13/04), στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου εφόσον, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, είχαν περάσει 48.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας και 35.178 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών προς διάφορους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Τα κυριότερα προβλήματα αυτή την ώρα καταγράφονται στα διόδια της Ελευσίνας, λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί συναντούν δυσκολίες από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι το ύψος των Μεγάρων αλλά και στη συνέχεια στους Αγίους Θεοδώρους.

Δείτε LIVE την κίνηση ΕΔΩ

Εικόνα της κίνησης από την περιοχή 


Δείτε την κυκλοφορία στους δρόμους, πατώντας ΕΔΩ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crw97aga2h6x)

Με πληρότητα κοντά στο 100% τα πλοία — Αναχωρούν με κάθε μέσο οι εκδρομείς

Οι πληρότητες  φέτος ξεπερνούν ακόμη και τα προ της πανδημίας επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία η πληρότητα αγγίζει περίπου το 100% από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ενώ και στα αεροπλάνα ξεπερνά το 85-90% ανάλογα με τον προορισμό.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι αλλά και αυξημένη σε σχέση με το 2019.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο μεγάλη πληρότητα και με έξτρα δρομολόγια είναι ο προορισμός για Θεσσαλονίκη, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται οι επιβάτες να προτιμούν τα λεωφορεία για τη μετακίνηση τους.

Σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια σύμφωνα με στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες Μεγάλη Πέμπτη είχαμε συνολικά (αναχωρήσεις — αφίξεις) 630 πτήσεις, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένες 594 πτήσεις (298 αναχωρήσεις και 296 αφίξεις), Μεγάλο Σάββατο 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), Κυριακή του Πάσχα 481 πτήσεις (243 αναχωρήσεις και 239 αφίξεις), Δευτέρα του Πάσχα 618 πτήσεις (304 αναχωρήσεις και 314 αφίξεις) και Τρίτη του Πάσχα 605 (304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις).

Σύμφωνα με την AEGEAN από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι πληρότητες αγγίζουν άνω του 90% από Αθήνα και άνω του 95% από Θεσσαλονίκη στο δίκτυο εσωτερικού. Κορυφαίοι προορισμοί από την Αθήνα με υψηλή πληρότητα είναι οι: Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χίος, Ρόδος, Πάρος, Λήμνος, Σαντορίνη, Κάρπαθος. Αντίστοιχα οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι οι: Μύκονος, Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χανιά. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο εξωτερικού από Αθήνα οι top προορισμοί είναι οι: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Αμβούργο, Μαρρακές και Βουδαπέστη. Ωστόσο υψηλές πληρότητες για προορισμούς του εξωτερικού για την περίοδο του Πάσχα είχαμε από Αθήνα για Ζυρίχη, Γενεύη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μονάχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Μιλάνο, Λάρνακα, Σόφια, ενώ από Θεσσαλονίκη οι προορισμοί Λάρνακα, Ρώμη, Βερολίνο, Μιλάνο, Μόναχο και Ντίσελντορφ.

Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές σήμερα και Κυριακή του Πάσχα στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: