Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε και μεταπωλούσε αυτοκίνητα

Μετά από εκτενή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά, είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν το προηγούμενο τριήμερο σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, τέσσερα μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 38 ετών και μία 32χρονη γυναίκα, καθώς και έναν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση — αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμη ημεδαποί, συνεργοί, ηλικίας 31, 32 και 27 ετών, από τους οποίους ο 32χρονος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

ατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης σε οικίες, σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και ανταλλακτικών, καθώς και στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

– πέντε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,
– 25 κινητήρες αυτοκινήτων, των οποίων η προέλευση ερευνάται,
– εννέα ζεύγη κλειδιών αυτοκινήτου,
– αεροβόλο πιστόλι αερίου με σιγαστήρα,
– 50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
– σπρέι πιπεριού,
– το χρηματικό ποσό των 6.190 ευρώ,
– επτά κινητά τηλέφωνα,
– πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
– εργαλειοθήκη με εργαλεία,
– πλαίσιο αυτοκινήτου και
– τέσσερις ζάντες αυτοκινήτου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: