Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Η σύζυγος του χειριστή είναι απόγονος επιβατών του θρυλικού ναυαγίου

Η μοίρα του Τιτανικού στοιχειώνει απ’ ότι φαίνεται τη ζωή της συζύγου του Στόκτον Ρας, CEO της εταιρείας «OceanGate» και χειριστή της βαθυσκάφους «Titan», που αγνοείται από την Κυριακή στο Βόρειο Ατλαντικό.

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος δύο εύπορων επιβατών της πρώτης θέσης του Τιτανικού, που πνίγηκαν όταν το υπερωκεάνιο βυθίστηκε το 1912. Όπως αναφέρουν αρχεία της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», η Γουέντι είναι τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’ s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους.

Ο Ισιντόρ και η Άιντα ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε οδηγώντας στον θάνατο πάνω από 1.500 ανθρώπους.


Ο Ισιντόρ και η Άιντα Στράους που πνίγηκαν στον Τιτανικό

Παραχώρησε τη θέση της για να μείνει με τον σύζυγό της

Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής εφημερίδας, επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού ανέφεραν ότι η Άιντα Στράους είχε παραχωρήσει τη θέση της όταν το προσωπικό της είπε να ανέβει σε σωσίβια λέμβο, για να σωθεί μαζί με άλλα γυναικόπαιδα.

Η Άιντα όμως αποφάσισε να παραμείνει στο πλοίο με τον σύζυγό της που επί 40 χρόνια ήταν αχώριστοι. Ήθελε να είναι μαζί του και στη ζωή αλλά και στον θάνατο.

Την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν στα παγωμένα νερά, το ζευγάρι εθεάθη χέρι- χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού.

Την τραγική τους ιστορία απαθανάτισε και ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον στην ταινία «Τιτανικός» του 1997,  που δείχνει σε μια σκηνή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «New York Post».

Η σορός του Ισιντόρ εντοπίστηκε στη θάλασσα, λίγες εβδομάδες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, όχι όμως και της συζύγου του.


Η σκηνή από την ταινία «Τιτανικός» που αφορά στο ζευγάρι των Στράους

Η ιστορία της Γουέντι Ρας

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μιας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Το 1905, η Μίνι Στράους παντρεύτηκε τον δρα. Ρίτσαρντ Βέιλ. Ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού, Ρίτσαρντ Βέιλ τζούνιορ, διετέλεσε πρόεδρος των πολυκαταστημάτων «Macy’s» στη Νέα Υόρκη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: