ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Κέρδισαν με άνεση για 2η φορά οι Kalle Rovanpera- JonneHalttunen

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 η Ράλλυ των Θεών για ακόμη μια φορά ήταν εκπληκτικό. Επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο WRC. Είχε καλές συμμετοχές, συναγωνισμό, εκπλήξεις και αρκετές εγκαταλείψεις. Όλοι είχαν μια ατυχία. Ο T.Neuville και ο S.Ogier είχαν δύο σπασμένες αναρτήσεις ενώ ο O.Tanak αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και τιμωρήθηκε με ποινή. Οι πρωτοκλασάτοι οδηγοί εντυπωσίασαν αλλά αξιέπαινη ήταν και η προσπάθεια των ιδιωτών.

Οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) ήταν για 2η φορά οι νικητές του μεγάλου μας αγώνα.

Ο Kalle Rovanpera σημείωσε την 3η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του WRC. Έχει κερδίσει στην  Πορτογαλία, στην Εσθονία και την Ελλάδα.Έχει κερδίσει 34 Wolf Power Stage και προηγείται στη γενική βαθμολογία του WRC 2023.

Την Κυριακή (10.9.23) στο δεύτερο πέρασμα από την Ε.Δ. Γραμμένη, που ήταν και η Wolf Power Stage εντυπωσίασαν αφού εκτός των άλλων ήθελαν και τους επιπλέον βαθμούς που δίνονται στις Power Stage. Στις Power Stage το πλήρωμα που κάνει τον καλύτερο χρόνο ( η χρονομέτρηση είναι με ακρίβεια δέκατου του δευτερολέπτου) κερδίζει ανεξάρτητα με την θέση του στη γενική κατάταξη του αγώνα + 5 βαθμούς.

Οι Φινλανδοί νικητές ήταν αδιαμφισβήτητα οι καλύτεροι. Τερμάτισαν πρώτοι με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους.

Οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) έκαναν  συνολικό χρόνο 3.00.16.7 ενώ οι δεύτεροι Elfyn Evans- Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) τερμάτισαν σε 3.01.48.4 δηλαδή  +1.31.7. Οι τρίτοι Dani Sordo- Candido Carrera (Hyundai i20N Rally Hybrid) έκαναν 3.01.52.6.


Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elfyn Evans- Scott Martin

 

 

 


Dani Sordo- Candido Carrera

Οι τέταρτοι Ott Tanak- Martin Jarveoja  (Ford Puma Rally Hybrid) είχαν πολύ καλούς χρόνους. Τερμάτισαν σε συνολικό χρόνο 3.01.05 -αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους- αλλά εκτός των άλλων είχαν και +3.40 ποινή γιατί καθυστέρησαν να φθάσουν στο σημείο ελέγχου. Και να κλείσουμε με τους πέμπτους στη γενική κατάταξη τους πολύ καλούς Esapekka Lappi- Janne Ferm (Hyundai i20N Rally Hybrid) με χρόνο 3.06.39.0.

Οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) ήταν για 2η φορά οι νικητές του μεγάλου μας αγώνα. Από τους τρείς αγώνες που έχουν τρέξει στην Ελλάδα κέρδισαν τους δύο.

Ας δούμε όμως το αύριο. Τι πρόκειται να ακολουθήσει μέχρι να τελειώσει και το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και γιατί υποστηρίζουμε ότι οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen βρίσκονται «αγκαλιά» με το 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία πριν από το «Ράλλυ των Θεών» ήταν:

Rovanpera 170 βαθμούς, Evans 145 ,  Neuville 134 ,  Tanak 98 και  Lappi με 87 βαθμούς.

Μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

Rovanpera 200 ,Evans 167, Neuville 134, Tanak 119, Ogier 99, Lappi 98, Katsuta 66 , Sordo 63

Όπως φαίνεται και από τους αριθμούς η ψαλίδα άνοιξε ανάμεσα στον Φινλανδό και τον Βρετανό «ομόσταυλό» του.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών η κατάταξη έχει ως εξής:

Toyota Gazoo Racing WRT  430

Hyundai Shell Mobis World Rally Team 339

M- Sport Ford World Rally team 220

Για να πέσει η αυλαία του φετινού WRC ακολουθούν τρείς αγώνες.

Rally Chile Bio Bio ( 28 Σεπτεμβρίου- 1 Οκτωβρίου)

Central European Rally ( 26-29 Οκτωβρίου)

Forum8 Rally Japan ( 16-19 Νοεμβρίου).

Φυσικά το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ωστόσο το δίδυμο των Φινλανδών αν συνεχίσει στους υπόλοιπους τρείς αγώνες τακτική τερματισμού με μια 3η θέση στο βάθρο θα είναι οι αυριανοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Κέρδισαν με άνεση για 2η φορά οι Kalle Rovanpera- JonneHalttunen gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: