Εκμέκ Κανταίφι !!!

Υλικά

1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγί
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει
χρώμα χρυσαφί.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω
από το κανταίφι.
Αφήνουμε να κρυώσει.
 Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελάκι της και αφού γίνει
χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο
ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί αφού την χτυπήσουμε στο μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό, για να κρυώσει.
Καλή επιτυχία !!!!

Αρτοποιεια & Συνταγες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: