Εγνατία Οδός: Μπλόκα αγροτών σε Χαλκιδική και Ημαθία

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στις 18.30 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, δόθηκε σε κυκλοφορία στις 20.00.

Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχειρησιακό σχέδιο για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την κάθοδο των τρακτέρ μεθαύριο, Τρίτη.

Το πρωί της Κυριακής συγκλήθηκε άλλη μία σύσκεψη στο μέγαρο της Κατεχάκη, με αντικείμενο τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί και συγκεκριμένα στον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα.

Κάλεσμα για μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης απήυθυνε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας

Σε σημερινές του δηλώσεις από το μπλόκο του Πλατυκαμπου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν μαχητικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. «Εμείς θα ξεκινήσουμε και με τρακτέρ, και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα για να φτάσουμε στον τόπο της συγκέντρωσης, να διαδηλώσουμε την αναγκαιότητα να λυθούν προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση… Αύριο το πρωί ξεκινάμε από διάφορες κατευθύνσεις από τη Θεσσαλία για να φτάσουμε στη Στερεά και όλα μαζί τα τρακτέρ θα συναντηθούν στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για Αθήνα»

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, ο κ. Μαρούδας εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα και για τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας συγκινητική αυτή την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων του, αφού δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι για την Αθήνα.

Με δύο κονβόι οι Θεσσαλοί αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας

Δυο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, απ’ όπου σχεδιάζουν να αναχωρήσουν την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα τρακτέρ από Πλατύκαμπο μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου. Ακολούθως θα βάλουν πλώρη για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: