Εγκαταλείπουν μαζικά την Αχαΐα οι μετανάστες – 50% αύξηση των δρομολογίων προς Αλβανία

Εγκαταλείπουν μαζικά την Αχαΐα οι μετανάστες   50% αύξηση των δρομολογίων προς Αλβανία
Τέλος στο «Ελληνικό όνειρο» για πολλούς μετανάστες που τη δεκαετία του 1990 είχαν εγκατασταθεί στη χώρα μας βάζουν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Τα τελευταία χρόνια οι δουλειές στον κατασκευαστικό τομέα όπου εργάζονταν οι περισσότεροι έχουν παγώσει, ενώ ακόμη και οι δουλειές για τις γυναίκες ως οικοιακές βοηθούς σε σπίτια έχουν δραματικά περιοριστεί.

Τον Ιούνιο όμως και ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς κυρίως Αλβανικής υπηκοότητας και Βορειοηπειρώτες να επιστρέφουν μαζικά στις πατρίδες τους ή να αναζητούν νέους πιο ελπιδοφόρους οικονομικά προορισμούς.

Τους περισσότερους τους κρατούσαν στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Πάτρα τα παιδιά τους που είχαν μεγαλώσει εδώ. Όμως πια τα πράγματα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Οι πολιτικές και οικονομικές όμως εξελίξεις στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ανάγκασε πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν το «ελληνικό όνειρο» και να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής

Το thebest επικοινώνησε με γραφεία που κάνουν δρομολόγια προς την Αλβανία και διαπίστωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση που αγγίζει το 50% στον αριθμό των ατόμων που ταξιδεύον προς την γειτονική χώρα.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ανθρώπους που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των γραφείων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αύξηση που παρατηρείται αγγίζει το 50%. Ίσως δούμε λοιπόν οικονομικούς μετανάστες να αφήνουν πίσω την Πάτρα και την Ελλάδα αφού πλέον λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Τελικά τα πράγματα που αλλάζουν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πολλά. Ακόμκα κι άνθρωποι που την επέλεξαν για να φτιάξουν την ζωή τους αποφασίζουν να την εγκαταλείψουν.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: